11-klapper voor MO13-1

Het is zaterdagochtend 29 januari, 10:00 uur. De eerste wedstrijd voor de MO13-1 in de hoofdklasse gaat van start. Met eindelijk, na weer een lockdown, de gebruikelijke taferelen die op en om een voetbalveld thuishoren. Ouders langs de lijn, een open kantine en nergens een plek in de buurt om te parkeren.

Er staat vandaag een behoorlijke zuidwester en we besluiten eerst maar met de wind in de rug te spelen. We zijn op Vera, onze aanvoerster en rots in de branding, na compleet. De thuisploeg begint sterk en staat binnen 5 minuten na goals van Anna, een knal in de kruising en een fraaie solo van Lieke, op 2-0. Forum Sport stelt daar een snoeiharde pegel tegenover, die door Juul met een geweldige redding onder de lat vandaan getikt word. Een belangrijke save want ze voorkomt hiermee de aansluitingsgoal van de bezoeksters. Vlak voor rust worden er nog twee corners, één door Lieke en één door Julie, ingetrapt en gaan de meiden, met een comfortabele ruststand, naar de kleedkamer voor de rust om wat nieuwe energie op te doen.

Die rust is hard nodig, want in de tweede helft hebben we hope woei teuguh. Na de limo beginnen de meiden wat slapjes, maar Bregje, die centraal staat vandaag en de geweldig spelende Rosanna op rechts, houden samen met Dianne en de ijzervreters Lisanne, Sidney en Angeline de boel dicht. Lieke zet na wat kansjes van Forum Sport, één vlak langs de paal en een redding van Juul, de narretjes op 5-0. Hierna is de wedstrijd beslist, het geloof is helemaal weg bij Forum Sport.
De blauwwitten tikken nu met Robin, Isa, Angeline en Leene op het middenveld, de tegenstander dol. Lieke maakt nog een vierde goal. Lea, Anna en Isa prikken er ook nog even allemaal twee in. De wedstrijd eindigt ook nog zonder keepster voor Forum Sport, die na een redding op een schot van Robin haar enkel verstuikt. Het word uiteindelijk 11-0, maar met wat meer fortuin voor Forum Sport had het zomaar een pittige wedstrijd kunnen zijn.

Een mooie reportage van de wedstrijd is hier te vinden.
Hopelijk tot volgende week. Als de ziekenboegen het toelaten spelen we dan thuis tegen Graaf Willem VAC.