Quick Boys trekt aan kortste eind tegen Rijnsburgse Boys (3-4)

Quick Boys heeft in een levendige derby met 3-4 verloren van Rijnsburgse Boys, na een 1-1 ruststand. Tot tweemaal toe kwamen de blauwwitten op voorsprong om vervolgens aan het einde van de wedstrijd met lege handen achter te blijven.

Blijkbaar onder de indruk van de ambiance ging Rijnsburgse Boys voor de derde wedstrijd in successie in de startminuten in de fout. Al in de tweede minuut kwam Quick Boys op voorsprong toen Philippe den Hartog het strafschopgebied kon insnijden om vervolgens doelman Richard van Nieuwkoop kansloos te laten. Een droomstart voor de blauwwitten, dat startte met Arie de Vreugd in het centrum van de verdediging die in deze derby voor de eerste maal in carrière een basisplek had in de hoofdmacht had gekregen.

Quick Boys was in ieder geval prima uit de startblokken gekomen in een wedstrijd waarin beide tegenstanders maar weinig voor elkaar onderdeden. Toch kon Quick Boys maar kort van de voorsprong genieten. Tien minuten na op voorsprong te zijn gekomen was de stand weer gelijk getrokken. Joel Tillema profiteerde van matig uitverdedigen van de blauwwitte defensie. Tillema kreeg de bal simpel in de voeten geschoven, kreeg de hoek voor het uitkiezen en passeerde doelman Martijn de Zwart. Die gelijkmaker inspireerde de gasten die direct op zoek gingen naar meer. Quick Boys kreeg het moeilijk maar wist verdere schade te beperken.

Ruim halverwege kreeg de thuisploeg zelfs de mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Binnen de beruchte lijnen vloerde Hidde Prijs Kenneth Misa-Danso. De strafschop die hieruit volgde was niet besteed aan Jason Oost die de bal naast het doel plaatste. Een uitgelezen moment om weer op voorsprong te komen bleef onbenut.

In de loop van de eerste helft zouden beide tegenstanders nog kansen creëren. Met nog tien minuten te spelen zou Giovalli Serbony nog gevaarlijk worden uit een spelhervatting. Serbony vond de alerte Martijn de Zwart op zijn weg. In deze wedstrijdfase sneed Max Hudepohl door de verdediging maar wist de zelf gecreëerde kans niet te verzilveren. Aan de andere kant werd de opgekomen Joey Ravensbergen nog gevaarlijk toen hij kon opstomen richting het doel van Richard van Nieuwkoop maar bij de afronding de bal verkeerd raakte zodat een verandering van de score uitbleef. Ruim vijf minuten voor rust moest dezelfde Ravensbergen ter hoogte van de middenlijn zijn meerdere erkennen in Jeffrey Jongeneelen die zich daardoor een vrije doorgang verwierf maar uiteindelijk afrondde in het zijnet. Met een 1 – 1 tussenstand gingen beide tegenstanders aan de thee.

Rijnsburgse Boys begon de tweede helft goed en was kort na de aftrap al gevaarlijk toen Max Hudepohl op aangeven vanaf de rechterflank gevaarlijk leek te worden. Henry Opoku bracht uitkomst voor Quick Boys waardoor een wijziging van de tussenstand uitbleef. In de loop van de tweede helft zou Quick Boys zich weer laten gelden. Eerst was er een vrije schop in de buurt van het strafschopgebied die zonder gevolgen bleef voor de uien. Daarna kon Philippe den Hartog vanaf de rechterflank voorbereiden om vervolgens de bal in de doelmond te plaatsen waar zowel Milan Hoek als Jason Oost tekort kwamen om de voorzet te verzilveren. Daarna was het wel raak voor de blauwwitten. Weer een vrije schop in de buurt van het strafschopgebied van Delano a Cohen, hieruit werd Arie de Vreugd bereikt die kon profiteren van zijn lengte en koppend doelman Van Nieuwkoop passeerde. Hidde Prijs raakte hierbij geblesseerd en moest zich laten vervangen door Donny Verdam.

Nog was coach Pieter Mulders uitgewisseld, ook Jorn van Lunteren werd naar de kant gehaald en vervangen door Joost Leonard. Bij Quick Boys werd Jesse Driebergen vervangen door Mohamad Mahmoed. Rijnsburgse Boys ging op zoek naar de gelijkmaker. Ruim halverwege de tweede helft kreeg Quick Boys een strafschop tegen die door invaller Joost Leonard wel werd benut, weer was de stand gelijkgetrokken. Die gelijkmaker was een tegenvaller voor Quick Boys dat in de fase voor de gelijkmaker meerdere malen gevaarlijk leek te worden maar beide malen werd terugfloten voor al dan niet terechte gevallen van buitenspel.

Nog was de gifbeker niet leeg voor de blauwwitten, een paar minuten na de gelijkmaker kwam Rijnsburgse Boys op voorsprong. Vanaf de linkerflank bereikte Jordy Strooker Joel Tillema die Martijn de Zwart kansloos liet. Bij Quick Boys werden de laatste wissels gebracht. Zowel Philippe den Hartog als Milan Hoek verlieten het veld voor Robert Steemers en Max van Steen. Tot het einde van de wedstrijd zou nog een aantal kaarten worden getrokken. Eerst een gele kaart voor Jeffrey Jongeneelen voor een overtreding op Joey Ravensbergen, de vrije schop die hieruit volgde bleef zonder gevolgen voor de geelzwarten. Daarna mocht Henry Opoku met een rode kaart op zak voortijdig gaan douchen, Quick Boys moest met tien man verder. Toch had Quick Boys zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd. Weer een vrije schop Van Delano Cohen, weer mocht Rijnsburgse Boys niet klagen toen de doelpaal bracht uitkomst voor de Rijnsburgers. Met het einde van de wedstrijd in het zicht vergrootte invaller Joost Leonard de voorsprong verder naar 2 – 4. In de extra tijd wist invaller Max van Steen de pijn voor Quick Boys nog wat te verzachten door de 3 – 4 aan te tekenen.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, De Vreugd, D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek (’78 Van Steen), A Cohen (c), Driebergen (’64 Mahmoed), Den Hartog (’78 Steemers), Oost, Misa-Danso

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Prijs (’58 Verdam), Artien, Strooker, Tillema, Goeman, Van Lunteren (’64 Leonard), Jongeneelen, Serbony, Hudepohl (’74 Wijks)