Quick Boys neemt punt mee uit Scheveningen (2-2)

Op bezoek bij Scheveningen heeft Quick Boys met 2-2 gelijkgespeeld. Quick Boys nam al vroeg de leiding dankzij een doelpunt met het hoofd van Arie de Vreugd, maar gaf deze voorsprong al weer snel uit handen. Nog binnen het halfuur maakte Max van Steen er 1-2 van. Vlak na rust werd de eindstand bepaald scoorde Marvin Nieuwlaat de gelijkmaker, daarna bleven meer doelpunten uit.

Voor zowel Scheveningen als Quick Boys stond er niets meer op het spel. Beiden hadden nog wat goed te maken naar aanleiding van de vorige week gespeelde wedstrijd waarin Scheveningen een pak slaag kreeg van Fc Lisse en Quick Boys dat ondanks winst tegen het laag geklasseerde SteDoCo het trouwe publiek een draak van een wedstrijd voorschotelde.

Scheveningen trachtte al snel haar visitekaartje af te geven en zette, zonder resultaat, direct druk op het doel van Quick Boys. Bij de eerste beste aanval van Quick Boys was het raak voor de blauwwitten. Milan Hoek werd aangespeeld uit een hoekschop en plaatste de bal vanaf de achterlijn de bal op het hoofd van de opgekomen Arie de Vreugd die koppend doelman Wolsheimer passeerde.

Scheveningen ging direct op zoek naar de gelijkmaker, maar dwong voorlopig alleen een aantal hoekschoppen af die niet het gewenste resultaat opleverden. Na een kwartier spelen bezweek Quick Boys onder de druk van de thuisploeg. Leroy Resodihardjo kon van de ruimte profiteren die hem werd geboden en plaatste de bal onhoudbaar voor Martijn de Zwart in de verre hoek waardoor de stand weer was gelijk getrokken.

Er ontwikkelde zich een onderhoudende partij tussen de twee tegenstanders, zonder dat beiden doelkansen wisten te creëren. Ruim halverwege kon Max van Steen profiteren van de hem geboden ruimte. Aangespeeld door Jason Oost had Van Steen de hoek voor het uitzoeken. Weer kon doelman Wolsheimer de bal uit het net vissen.

Tot de rust zou weer blijken dat de tegenstanders maar weinig voor elkaar onderdeden, de voorsprong van Quick Boys zou niet in gevaar komen. Quick Boys kwam tekort om de lange mannen die de defensie van Scheveningen vormden onder druk te zetten. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft zou Quick Boys nog een keer gevaarlijk worden. Philippe den Hartog zette een aanval op waaruit de opgekomen Yassire Hamdani werd bereikt die vervolgens Jason Oost wist te bereiken. Oost zag zijn doelpoging door een tegenstander tot hoekschop verwerkt worden.

Amper terug in het veld voor de tweede helft wist Scheveningen de stand weer gelijk te trekken. Weer zag Quick Boys er defensief niet goed uit, nu kon Marvin Nieuwlaat profiteren. Koppend gaf Nieuwlaat Martijn de Zwart het nakijken.

Beide teams drongen bij elkaar aan maar wisten niet gevaarlijk te worden. Na bijna een kwartier spelen mocht Quick Boys net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen, Delana a Cohen schoot over. Een paar minuten later claimde Quick Boys een strafschop wegens een overtreding op Jason Oost, arbiter De Gast ging hier niet in mee.

Aan de andere kant leek Mehmet Ardogan te kunnen profiteren van balverlies van Quick Boys op het middenveld, de alerte Martijn de Zwart wist averij voor Quick Boys te voorkomen. Scheveningen ging op zoek naar de winnende treffer, het spel speelde zich hoofdzakelijk af op de speelhelft van Quick Boys, toch kon de thuisploeg geen vuist maken om alsnog op voorsprong te komen.

In de loop van de wedstrijd kantelde het wedstrijdbeeld weer. Quick Boys zette Scheveningen onder druk maar wist de defensie van de thuisploeg niet te slechten waardoor de wedstrijd die geen winnaar verdiende eindigde in 2 – 2.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Hamdani, De Vreugd, D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek, Driebergen (’67 Groot), A Cohen (’74 J. van der Plas), Den Hartog, Van Steen, Oost

Opstelling Scheveningen: Wolsheimer, Koorndijk (’76 Rog), Ros, El Moussaoui, Samoender, De Vlugt, Resodihardjo, Gula, Nieuwlaat, Peters, Aldogan

Gula (Scheveningen), Ravensbergen, Oost (Quick Boys)