Slotinterview hoofdtrainer Jan Zoutman (deel 2)

Gepubliceerd op: 19-05-2017 18:00

Het seizoen zit erop voor Quick Boys 1. In het eerste seizoen in de Derde Divisie eindigden de blauwwitten op een ietwat teleurstellende elfde positie. Gisteren blikten we met hoofdtrainer Jan Zoutman terug op de voorbije jaargang. Vandaag is het tijd om vooruit te kijken. Wat mag er verwacht worden op het gebied van transfers? En wordt er weer serieus gesproken met een oude bekende? "Ik acht de kans dat hij terugkeert niet ondenkbeeldig."

Gisteren werd al duidelijk dat er nog vooral wordt gezocht naar een rechtsback en enkele aanvallende versterkingen. Wat voor soort aanvallers zoek je?
“Heel simpel: we zoeken naar doelpunten. Doelpunten zijn immers gewoon punten. Als je het verschil ziet met de topploegen, dan spelen die vaak helemaal niet zo veel beter dan wij doen. We hadden het gisteren al over IJsselmeervogels. Hen hebben we dit seizoen twee keer getroffen in de competitie en eenmaal voor de beker. Ik vond dat we in geen van die wedstrijden zijn weggespeeld. Sterker nog, ik denk dat het vaker andersom was. Maar aan het eind van het liedje verloren we in de beker (0-2, red.), werd het uit in de competitie 1-1 en verloren we vorige week met 0-1. Dat komt gewoon door effectiviteit en door mensen die door individuele kwaliteiten wedstrijden kunnen beslissen. Er zijn dit seizoen maar weinig tegenstanders geweest die echt beter waren dan wij.”

Afgelopen zondag werd Feyenoord kampioen, met een fantastische hoofdrol voor Dirk Kuijt. Die zou je er denk ik graag bij willen hebben bij Quick Boys! Maar is dat reëel?
“Natuurlijk zou je dat graag willen, maar op dit moment is dat volgens mij geen reële optie. Als Dirk dat al zou willen, had hij dat ongetwijfeld al besproken met mensen binnen de club. Die signalen hebben mij in ieder geval totaal niet bereikt. Ik reken er voor 0 procent op.”

0 procent?
“Nou, misschien 1 procent. Er is altijd een kans. Maar nogmaals, ik ga er op dit moment zeker niet vanuit.”

Een andere oude bekende die de laatste tijd de revue passeert is Yordi Teijsse, de topscorer van vorig seizoen die de afgelopen maanden op huurbasis in Duitsland voetbalde. Ook hem zie je denk ik graag terugkeren.
“Yordi Teijsse zou wel een optie kunnen zijn. De club heeft contact met hem en ook met Dundee FC (zijn Schotse werkgever, red.) en zijn zaakwaarnemer. Ik weet niet precies hoe die gesprekken ervoor staan, maar ik denk wel dat serieus onderzocht wordt of zijn komst haalbaar is. Op dit moment is er zeker nog geen groen licht, maar ik acht de kans dat hij terugkeert niet ondenkbeeldig.”

Er is in ieder geval nog even tijd om de gesprekken voort te zetten. Wanneer start de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer?
“De eerste training staat gepland voor maandag 10 juli. We hebben een wat langere vakantie dan vorig seizoen, maar we nemen rustig de tijd om het op te bouwen. De spelers zijn ook wel een beetje op na dit seizoen. Het is toch niet heel succesvol verlopen. Bovendien kampten veel spelers met kleine pijntjes en hebben we voor het eerst 34 wedstrijden gespeeld. Dus ik denk dat die langere vakantie goed is om zowel lichamelijk als in de ‘koppies’ weer fris te worden en weer zin te krijgen om aan het nieuwe seizoen te beginnen.”Je zal het seizoen starten met een vernieuwde staf, omdat zowel keeperstrainer Patrick de Groot als assistent-trainer Martin Steenvoorden besloten hebben te vertrekken. Hoe staat het ervoor met hun opvolging?
“Zij hebben inderdaad aangegeven ermee te stoppen. We kijken dan ook op welke manier we hen kunnen vervangen en waar we misschien nog iets kunnen aanvullen of aanpassen. Je maakt dus van de nood een deugd. Ook hierin zijn de afgelopen tijd veel gesprekken gevoerd. Ik verwacht op korte termijn wel bericht te krijgen dat het gelukt is..”

Blijft de staf wel hetzelfde, in de zin dat er één keeperstrainer en één assistent-trainer bijkomt?
“Daar kon nog wel eens een kleine verrassing in komen. Uiteraard heb je een keeperstrainer nodig, dus die komt er ook. Maar het zou best kunnen dat, gezien alle werkzaamheden die er zijn en het feit dat we veel jonge en talentvolle spelers hebben, dat we proberen om de staf met één persoon uit te breiden. Mijn gevoel daarover is tot nu toe heel goed. Ook door die gesprekken krijg ik al weer zin om te gaan beginnen aan het nieuwe seizoen!”

Ben je zelf dan eigenlijk wel toe aan vakantie?
“Mijn voetbalvirus gaat eigenlijk 365 dagen per jaar door. Natuurlijk moet een trainer ook af en toe op vakantie, maar toen ik als trainer van Argon naar HFC Haarlem ging, had ik maar drie dagen vrij. Dat maakt me eigenlijk niks uit, want ik sta elke dag met plezier op het veld. Ik krijg er juist veel energie van. Natuurlijk kost een seizoen als dit wel meer energie dan een seizoen waarin je bijna alles wint, zoals vorig jaar. Maar juist nu wil ik heel graag laten zien dat wij met z’n allen beter kunnen dan we dit seizoen hebben laten zien. Ik ga op vakantie en daar heb ik heel veel zin in, maar ik sta ook weer te trappelen om te beginnen. Bij mij is het elke dag voetbal!”

Tot slot, waar gaat de reis naartoe?
“Ik ga met mijn vrouw enkele weken naar Bali. Mijn vrouw heeft Indonesische roots, maar is er eigenlijk nog nooit geweest. We gaan er een rondreis maken en kijken hoe het bevalt. Daar heb ik heel veel zin in. Maar eerst nog wat zaken afronden. De finale van de Europa League en de Champions League komen er nog aan, dan kan ik natuurlijk niet weg zijn. Maar ik volg natuurlijk ook welke ploegen in de Derde Divisie blijven of erbij komen, en misschien kom ik morgen nog even kijken bij Quick Boys JO19-1, dat gaat spelen voor promotie. Het seizoen zit er voor mij dus nog niet op!”

Agenda

21-06-2018

22-06-2018

Haringparty vanaf 18.00 uur

29-06-2018

BC sponsortoernooi

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Van Maanen Taarten

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht