Aanstelling hoofd fysieke ontwikkeling

Gepubliceerd op: 15-06-2017 11:58

In het kader van de verdere professionalisering van de jeugdopleiding is sportfysiotherapeut Willemieke Rozema-Zwaan aangesteld als hoofd fysieke ontwikkeling. Willemieke is werkzaam bij FMT fysiotherapie, dat de fysiotherapie verzorgt bij Quick Boys 1 en tevens een behandelkamer op Nieuw Zuid heeft waar senioren- en juniorenspelers behandeld kunnen worden. Voor zowel selectie- als recreatiespelers van de club is er een spreekuur op maandag en donderdag van 17.00 tot 18.00 uur.
Foto_Willemieke_Zwaan_by_Michel_Porro 
In deze functie is Willemieke het aanspreekpunt voor alles dat bij Quick Boys speelt met betrekking tot de fysieke ontwikkeling. Iedereen die zich bij de club bezighoudt met zaken op dit vlak (krachttraining, loopscholing, meten, rompstabiliteit, voeding, leefwijze, lenigheid, etc.) rapporteert aan haar.  En vanuit haar verantwoordelijkheid rapporteert zij op haar beurt aan het Technisch Hart Jeugdopleiding en het bestuurslid selectievoetbal.

Momenteel zijn er binnen de jeugdopleiding twee fysieke trainers actief: voor kracht en voor loopcoördinatie.
Willemieke zal ook de ISRT-testen gaan uitvoeren met behulp van het Firstbeat-systeem, bij de seniorenselecties en bij de jeugdselecties die daarvoor in aanmerking komen. Dit gebeurt met behulp van een hartslagmeter en geavanceerde software. Hiermee kunnen vele metingen worden gedaan op het gebied van conditie, herstelvermogen, overbelasting, fitheid etc.

Recent heeft Willemieke in het kader van haar master sportfysiotherapie al sprint- en sprongtesten uitgevoerd met professionele apparatuur, bij de spelers van onze jeugdselecties. Haar onderzoek was gericht op de invloed van de kwaliteit van de Stretch-Shortening Cycle op sprintsnelheid bij mannelijke veldspelers in het jeugdvoetbal tussen 12 en 15 jaar. Deze cyclus is een mechanisme van ons spierstelsel dat sporters in staat stelt meer kracht te genereren. Tijdens de Stretch-Shortening Cycle wordt de spier eerst actief verlengd en vervolgens concentrisch aangespannen, waarbij de spier verkort wordt. Met dit soort specialistische kennis kunnen wij onze spelers fysiek verder verbeteren.
Alle informatie met betrekking tot de fysieke ontwikkeling van spelers wordt opgeslagen in ons spelervolgsysteem Talento, zodat wij de spelers over een periode van jaren goed kunnen blijven monitoren.
 
Met de invulling van deze belangrijke functie is binnen de jeugdopleiding weer een belangrijke stap gezet om het optimale uit onze jeugdspelers te halen en ze alle kans te geven zich zo goed mogelijk te ontwikkelen als voetballer.
 
Het Technisch Hart wenst Willemieke veel succes en plezier in haar belangrijke missie voor de jeugdopleiding.

 

foto: Michel Porro

Agenda

21-06-2018

22-06-2018

Haringparty vanaf 18.00 uur

29-06-2018

BC sponsortoernooi

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Van Maanen Taarten

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht