K.v.v. Quick Boys kiest voor Gert Aandewiel als nieuwe hoofdtrainer

Gepubliceerd op: 28-12-2017 15:40

Het bestuur van K.v.v. Quick Boys maakt bekend dat zij Gert Aandewiel met onmiddellijke ingang heeft aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal. De clubleiding en de oefenmeester zijn een verbintenis van 1,5 jaar overeengekomen. In zijn nieuwe functie zal Aandewiel op dinsdag 2 januari aanstaande met de A-selectie afreizen naar het Spaanse Torremolinos voor het winterse trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

De 48-jarige Aandewiel, die tevens als KNVB-docent werkzaam is, begint aan zijn tweede termijn als eindverantwoordelijke van het eerste elftal van de blauwwitten. Hij was in het verleden als voetballer en trainer zeer succesvol op sportpark Nieuw Zuid. Als speler won hij diverse titels in de seizoenen 1990-1991 en 1991-1992. Als profvoetballer was de verdediger annex middenvelder verder actief namens FC Volendam, Sparta Rotterdam en FC Dordrecht.

In het seizoen 2001-2002 debuteerde Aandewiel als hoofdtrainer van het eerste elftal van Quick Boys. Samen met Arjen van der Werf vormde hij een succesvol duo dat in de seizoenen 2002-2003 en 2003-2004 beslag wist te leggen op het afdelingskampioenschap van de Hoofdklasse A. In het laatstgenoemde voetbaljaar werd onder zijn leiding bovendien de zaterdagtitel en de algeheel amateurtitel in de wacht gesleept. In 2004 won Aandewiel de Rinus Michels Award, de prijs voor beste amateurtrainer.

Als trainer was Aandewiel in het betaalde voetbal werkzaam bij HFC Haarlem, Sparta Rotterdam, NAC Breda, FC Oss en FC Banants Erevan in Armenië. Op 1 oktober 2014 keerde Aandewiel terug op het oude nest en werd hij aangesteld als Technisch Manager op Nieuw Zuid. In die hoedanigheid beleefde de inwoner van Katwijk in het seizoen 2015-2016 het kampioenschap in de Hoofdklasse B en de bijbehorende promotie naar de Derde Divisie.
Na 2,5 jaar als Technisch Manager heeft Aandewiel zich sinds de start van het lopende voetbaljaar primair gericht op de jeugdopleiding van de club. Tevens is hij als hoofd van de Dirk Kuyt Voetbalschool betrokken bij de ontwikkeling van de jonge talenten en de optimalisatie van de doorstroming naar het eerste elftal. Ook na zijn benoeming als hoofdtrainer blijft Aandewiel betrokken bij de jeugdopleiding.

Na de ontstane vacature is de nieuw gevormde Technische Commissie van Quick Boys op zoek gegaan naar een geschikte kandidaat voor de functie van hoofdtrainer voor de tweede helft van het lopende seizoen. Uiteindelijk is door het technische orgaan aan het clubbestuur het advies gegeven om de ontstane vacature voor de komende anderhalf jaar in te vullen door de aanstelling van Aandewiel.

De kersverse trainer loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. ,,Het lag in de lijn der verwachtingen dat ik met ingang van het seizoen 2018-2019 voor de groep zou komen te staan. Toen ik door het bestuur werd benaderd om per direct aan de slag te gaan, voelde ik me min of meer verplicht om de toegeworpen handschoen op te nemen. De huidige selectie is immers onder mijn leiding samengesteld. Daarnaast ben ik trainer van beroep en Quick Boys is en blijft mijn club. Ik heb dan ook weloverwogen ingestemd met het verzoek’’.
Samen met zijn assistenten Laurens Mouter en Dirk Kuyt en keeperstrainer Jan Nederburgh gaat Aandewiel er alles aan doen om de ambitieuze doelstelling voor het lopende seizoen, te weten promotie naar de Tweede Divisie, te bewerkstelligen. ,,Het voordeel is dat ik alle spelers ken en andersom. Ook is Nieuw Zuid bekend werkterrein voor mij. Ik zal niet met aanpassingsproblemen kampen. Er liggen voor ons voldoende kansen om het seizoen tot een succes te maken,’’ blikt Aandewiel alvast vooruit.

Het bestuur van K.v.v. Quick Boys wil Gert Aandewiel langs deze weg van harte feliciteren met zijn aanstelling als hoofdtrainer en wenst hem heel veel succes en plezier toe bij de uitoefenen van zijn nieuwe functie.

Agenda

09-11-2018

Ledenvergadering

16-11-2018

Mosselavond

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Maak kennis met de BC

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht