Quick Boys winnaar doelpuntenfestival

Kort na aanvang van de wedstrijd kwam Quick Boys op voorsprong. Halverwege de eerste helft vocht Spijkenisse zich terug in de wedstrijd maar kreeg voor de rust nog twee doelpunten te verwerken. Direct na de rust verhoogde Quick Boys de voorsprong nog verder. Spijkenisse kwam nog wel tot scoren maar trok alsnog aan het kortste eind.

Quick Boys kende een droomstart. De wedstrijd was amper begonnen of Yordi Teijsse mocht net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen die hij onberispelijk langs doelman Dyron Bijl in het doel plaatste. Spijkenisse, dat de punten goed kon gebruiken, ging direct op zoek naar de gelijkmaker maar kon voorlopig geen vuist maken om het de blauwwitte verdediging lastig te maken. De thuisploeg zette aan maar kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen. Quick Boys liet zich voorlopig nog maar weinig op de speelhelft van Spijkenisse zien, al moest Spijkenisse wel bedacht blijven op de uitvallen van Quick Boys. Bij één van die uitvallen leek Jesse van Nieuwkerk met een steekpass Yordi Teijsse te bereiken, Teijsse kwam net tekort om de bal het doel in te werken.

Ruim halverwege de eerste helft kreeg Spijkenisse loon naar werken. Uit een hoekschop werd Mike van Dommelen bereikt die doelman Jesper Hogedoorn kansloos liet. Spijkenisse had de stand weer gelijkgetrokken maar keek direct daarna weer tegen een achterstand aan. Ricardo Kuyvenhoven zette een aanval op, plaatste de bal op Yordi Teijsse die vervolgens aflegde op Jesse van Nieuwkerk die koppend Dyron Bijl het nakijken gaf. Aan andere kant liet ook Spijkenisse zich niet onbetuigd. Mike van Dommelen leek weer kansrijk te worden maar moest zijn meerdere erkennen in Jesper Hogedoorn die zijn doelpoging over de deklat tikte.

Tot de rust zou Spijkenisse nog een keer gevaarlijk worden. Felimo Jardim leek in kansrijke positie te komen om de stand weer gelijk te trekken, Jardim moest toezien hoe Jesper Hogedoorn met de voet de bal kon wegwerken. Quick Boys zou voor de rust nog een keer tot scoren komen. Nadat daarvoor meerdere doelkansen niet het gewenste effect brachten, wist Joey Ravensbergen met de rust in zicht de bal op Yordi Teijsse te passen, deze was zijn tegenstander te snel af. Doelman Bijl had voor de derde keer in deze wedstrijd het nakijken.

Na de rust kwam Spijkenisse zonder Danny Groos terug in het veld, zijn plek werd ingenomen door Adam el Fazazi. Bij Quick Boys had Philippe den Hartog al in de eerste helft het veld geblesseerd verlaten, Hamza Boukhari was zijn vervanger.

De tweede helft was amper begonnen of Yordi Teijsse tekende, op aangeven van Boukhari, de 1 – 4 aan op het scorebord. Spijkenisse toonde karakter en vocht zich terug in de wedstrijd. Al snel mocht Spijkenisse een strafschop nemen. Mike van Dommelen belastte zich hiermee en passeerde Jesper Hogedoorn zonder problemen. Spijkenisse bleef druk zetten, creëerde doelkansen en wist na amper tien minuten spelen de achterstand tot een doelpunt te verminderen toen Jazzy Adams de 3 – 4 liet aantekenen. Spijkenisse bleef op zoek naar meer maar kreeg met nog een half uur te spelen weer de deksel op de neus toen Hamza Boukhari op aangeven van Jesse van Nieuwkerk de score voor Quick Boys verder verhoogde. Inmiddels gaf het scorebord 3 – 5 aan.

De zomerse condities eisten veel van de spelers van beide partijen die veel gaven om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Aan beide kanten werden nog doelkansen geforceerd. Spijkenisse had de pech dat doelman Jesper Hogedoorn in deze wedstrijd op dreef was en zijn doel verder schoonhield waardoor een verdere verandering van de score uitbleef. Eindelijk kon Quick Boys weer een wedstrijd met winst afsluiten.