Droomstart Jong Quick Boys

Beloften winnen met ruime cijfers van ARC.

Jong Quick Boys heeft de openingswedstrijd van het seizoen ruimschoots gewonnen. Op sportpark Zeegersloot stond er na 90 minuten 0-7 op het scorebord. Thom de Vries was de gevierde man met maar liefst 5 treffers op zijn naam.

Jong Quick Boys maakt in zijn geheel een frisse start. Zoals eerder te lezen viel is niet alleen de staf, maar ook zeker de selectie vernieuwd. Vele nieuwe gezichten, waaronder A-junioren, mochten hun opwachting maken in de eerste wedstrijd in het kader van de beloftencompetitie.

Quick Boys begon gretig aan de wedstrijd. Met veel druk op de tegenstander en een hoog speltempo werden de Alphenaren overrompeld. Na wat speldenprikjes was het een vrije trap die voor de openingstreffer zorgde. Jaco van der Bent nam de taak op zich en faalde niet: 0-1. Tien minuten later werd Thom de Vries door het centrum de diepte in gestuurd. Oog in oog met de doelman wist ook hij het net te vinden en tekende voor zijn eerste van de avond.

Quick Boys bleef aandringen, wat ervoor zorgde dat het spel zich voor het grootste gedeelte op de helft van ARC afspeelde. De mogelijkheden om te scoren bleven echter uit, waarbij een schitterende volley van Jim Gillissen op de lat uiteen spatte. Even later was het Thom de Vries die een ongelukkige doelpoging toch achter de doelman zag verdwijnen en zo ook de 0-3 op zijn naam zette. ARC kon geen vuist maken en vijf minuten later was het dan toch Jim Gillissen die zich op de scorelijst mocht voegen: 0-4. De uitstekend fluitende arbiter was nog niet klaar met het noteren van de score en Thom de Vries zorgde er binnen een minuut alweer voor dat hij met een hattrick aan de thee mocht.

Na de 0-5 ruststand vonden er aan beide kanten wat spelerswisselingen plaats en kwam er een positief getergd ARC uit de kleedkamer. In plaats van zich gewonnen te geven zetten de Alphenaren veel druk op de blauw-witten, wat voor een aantrekkelijker spelbeeld zorgde dan in de eerste helft. Dit zorgde voor kleine kansjes over en weer, maar doordat beide teams fel bleven strijden bleven de doelpunten uit.

Twaalf minuten voor het einde scoorde Quick Boys alsnog en was het wederom Thom de Vries die dit keer vanaf 30 meter met een verwoestend schot het doelnet deed bollen, en hiervoor een staande ovatie in ontvangst mocht nemen. Deze klap kwam ARC, wat streed voor wat het waard was, niet meer te boven.

Quick Boys speelde de wedstrijd rustig uit en stuurde vlak voor het einde John van Rijn vanaf de rechterkant de diepte in. De doelman van ARC pareerde zijn schot, maar was kansloos op de rebound van Thom de Vries, die zijn vijfklapper compleet maakte en hiermee de eindstand op 0-7 bepaalde.