Viespeuken bevuilen Nieuw Zuid

Langs de velden van Quick Boys mag niet worden gerookt! Er mag alléén worden gerookt op de daartoe bestemde rookplekken op het sportpark. Helaas constateren wij dat veel rokers in toenemende mate hun peuken zomaar op de grond en de velden gooien. Of het nu kunstgrasvelden zijn dat maakt ze niets uit. Sommige rokers vinden het ook normaal om boven een kunstgrasveld te roken en er wordt zelfs gerookt in de dugouts!

Naast dat het smerig gezicht is al die peuken op de grond en op  het veld worden ook de kunstgrasvelden beschadigd door de as en brandende peuken. Een reparatie van een kunstgrasveld kost de club veel geld.

Het zijn helaas niet alleen een aantal rokers dat onze velden bevuilt. We zien ook dat een aantal (jeugd)leden het normaal vindt om lege flesjes (glas en plastic), plastic doppen, papier, scherpe lipjes van blikjes, etc. achter te laten op onze velden. Deze bevuiling kan ook voor blessures zorgen van de spelers als zij per ongeluk tijdens een sliding een flesje of (scherpe) dop raken. De deuren van Nieuw Zuid staan altijd open zodat iedereen kan voetballen wanneer hij wil maar er geldt wel de regel dat je geen rotzooi achterlaat!

Het bestuur van Quick Boys zal het komende seizoen streng optreden tegenover vervuilers van het park. Vervuilers krijgen eerst een waarschuwing. Als zij meerdere keren in overtreding zijn zullen sancties volgen met als ultieme sanctie melding bij de tuchtcommissie. Ook zal per direct de schade die wordt aangebracht als gevolg van rokende peuken op het kunstgras op de betreffende dader worden verhaald. Een reparatie kost al snel meer dan 1.000 euro!

Onze parkbeheerder Jan den Haan zal in samenwerking met het Hoofd Facilitaire zaken Theo de Ruyter en de stewards toezien op handhaving ten behoeve van een schoon en veilig sportpark. Maar wij vragen ook nadrukkelijk de medewerking van:

– De rokers door alléén te roken op de daartoe bestemde plekken op het sportpark;
– Al onze jeugdleiders, trainers, etc. om hun spelers te attenderen op het schoonhouden van het sportpark;
– Al onze supporters en leden om het schoon te houden en elkaar aan te spreken op het schoonhouden van ons mooie sportpark.

Wij danken jullie voor jullie welwillende medewerking.

Bestuur K.v.v. Quick Boys

 

Het resultaat van de schoonmaakactie rondom het nieuwe tweede veld

Geef een antwoord