Voorbeschouwing Zwaluwen – Quick Boys

Na de onterechte nederlaag tegen Noordwijk (0-1) is Quick Boys aanstaande zaterdag te gast bij Zwaluwen. In Vlaardingen treffen de blauwwitten een tegenstander met een 100% score tot nu toe. De eerste twee speeldagen leverden overwinningen op voor de zwartwitten. Het duel tussen Zwaluwen en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter M.A. Roeleveld. De inwoner van Vinkeveen fluit om 14:30 uur voor de trap. Reis mee naar Vlaardingen en moedig de blauwwitten aan!

Algemeen
Voetbalvereniging Zwaluwen is opgericht op 5 september 1935. De club van voorzitter Hugo van Tienhoven speelt haar thuiswedstrijd op sportpark Zwaluwenlaan in Vlaardingen. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras. Het tenue van Zwaluwen bestaat uit een zwart-wit verticaal gestreept shirt, een zwarte broek en zwarte kousen. Vorig seizoen eindigde Zwaluwen op de vierde plaats in de Hoofdklasse B. 

Mutaties
De formatie van trainer Adrie Poldervaart werd in de zomerstop versterkt met Danny van den Berg (FC Lisse), Delano a Cohen (Barendrecht) en Jorno Reurink (Excelsior Maassluis). Hiertegenover stond het vertrek van Ruben Muskiet (onbekend), Rachid El Khaliffi (HOV/DJSCR), Kevin Lenz (onbekend), Chris Promes (onbekend) en Ton Wüsteveld (Westlandia).

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Zwaluwen stonden sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 tien keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen vier keer, de Vlaardingers boekten drie overwinningen, terwijl drie onderlinge confrontaties onbeslist eindigden. Op 29 november 1980 kruisten beide teams voor de laatste keer de degens in Vlaardingen. Destijds won Quick Boys met 2-0 van Zwaluwen.
De allereerste ontmoeting tussen beide clubs was op 23 september 1946. Op sportpark Nieuw Zuid eindigde het treffen in een 3-3 gelijkspel.

Stand van zaken
Met overwinningen op FC ’s-Gravenzande (4-2) en Kloetinge (3-1) bezet Zwaluwen momenteel de met degradant Katwijk gedeelde eerste plaats in de Hoofdklasse B. Aanvaller Adair Veiga Lopes is clubtopscorer met drie treffers. Nieuweling Delano a Cohen is geschorst voor het duel met Quick Boys na zijn rode kaart tegen Kloetinge. De Vlaardingers oefenden midweeks tegen Rijsoord. Het doelpuntrijke duel eindigde in 6-0.
Quick Boys verloor afgelopen zaterdag op eigen veld tegen alle verhoudingen in van buurman Noordwijk. De roodwitten behaalden het optimale rendement door hun enige kans van de wedstrijd tot doelpunt te promoveren. Hoewel de regionale media het optreden van de thuisploeg met een onvoldoende beoordeelde, maakten de ruim 2.500 aanwezige fans zich na afloop geen zorgen. Het ontbrak Quick Boys afgelopen weekeinde aan een beetje fortuin in de afwerking. In de eerste twee wedstrijden van het seizoen tegen ex-Topklassers werd slechts één kans weggegeven; een groot compliment voor de achterhoede van de blauwwitten is op z’n plaats.

Scoutingsrapport
De selectie van trainer Adrie Poldervaart bevat veel routine. Aanvoerder Edwin van Bueren (34) speelde jarenlang voor Sparta Rotterdam. Osvaldo de Pina (33) is een sterkhouder op het middenveld. Aan de linkerkant staat Mustafa Celen geposteerd, in het verleden uitkomend voor Rijnsburgse Boys. Verder hebben Frank Stienstra en Client van Stee een achtergrond bij Capelle en is Jesper Gudde actief geweest bij Excelsior Maassluis.

Kijkje in de keuken
Zal Ted Verdonkschot zijn formatie wijzigen naar aanleiding van de thuisnederlaag tegen Noordwijk? De trainer geeft graag het vertrouwen aan zijn spelers, maar de concurrentie binnen de selectie is moordend. Er is in elk geval geen reden tot paniek na het schlemielige verlies van vorige week. Hoe dan ook: iedereen is fit en inzetbaar.  

Speelronde 3
Op de derde speeldag in de Hoofdklasse B is Noordwijk te gast bij ASWH. In Oud-Beijerland staan SHO en FC ’s-Gravenzande tegenover elkaar. Katwijk en XerxesDZB kruisen de degens, terwijl Spijkenisse op bezoek gaat FC Rijnvogels. Verder spelen Smitshoek en Kloetinge tegen elkaar. Tot slot gaat Ter Leede in eigen huis strijden tegen RVVH.

Busreis
Het eerste elftal kan de steun van de supporters weer heel goed gebruiken. Daarom organiseert de Supportersvereniging weer een gezellige busreis naar Zwaluwen tegen een zeer voordelig tarief. 
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je donderdag tussen 19:30 en 21:30 uur in de kantine op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. De bus vertrekt om 12:45 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid.

Geef een antwoord