Voorbeschouwing Quick Boys – SHO

Na de klinkende driepunter in Vlaardingen tegen Zwaluwen (4-1) gaat Quick Boys aanstaande zaterdag op sportpark Nieuw Zuid proberen een einde te maken aan de ongeslagen status van SHO. Kom naar Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan! Het duel tussen Quick Boys en SHO staat onder leiding van scheidsrechter H.J.M. van Etten. De inwoner van Schermerhorn fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door ING Bank. Met Philippe den Hartog blikte Quick Boys TV vooruit op het duel met de Oud-Beijerlanders. Klik HIER voor het interview met de aanvaller.

Algemeen
Steeds Hooger Oud-Beijerland is opgericht op 18 juli 1930. Sportpark Kikkerhoek fungeert als thuisbasis. De club telt ongeveer 900 leden. In 1970 behaalde SHO het grootste succes uit de clubgeschiedenis door beslag te leggen op het zaterdagkampioenschap. Jeroen Rijsdijk (37), oud-speler van onder andere IJsselmeervogels, promoveerde afgelopen seizoen voor de tweede achtereenvolgende keer.

Mutaties
Gedurende de zomerstop versterkte SHO zich met Joey Kleijn (VVGZ), Khalid Rahli (Rijsoord) en Paul Scheurwater (ASWH). De selectie van trainer Rijsdijk bleef verder intact, zodat de Oud-Beijerlanders kunnen voortborduren op de successen van de afgelopen seizoenen.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 kwamen Quick Boys en SHO zesentwintig keer tegen elkaar uit in competitieverband. In vijftien confrontaties toonden de blauwwitten zich de sterkste van de twee, drie duels eindigden in een gelijkspel en acht keer stapte SHO als winnaar van het veld. Op Nieuw Zuid won Quick Boys acht keer, twee wedstrijden leverden geen winnaar op en driemaal wonnen de Oud-Beijerlanders. 

Stand van zaken
Met vijf punten uit drie duels staat SHO momenteel op de gedeelde zesde plaats op de ranglijst. De withemden verloren nog niet dit seizoen. Opvallend genoeg kwamen de Oud-Beijerlanders in alle wedstrijden tot nu toe terug van een achterstand. In de openingsronde maakten zij een 0-2 achterstand tegen Kloetinge ongedaan (2-2). Een week later poetste de formatie van trainer Rijsdijk een 0-1 achterstand bij RVVH weg (1-1), terwijl afgelopen zaterdag FC ’s-Gravenzande werd verslagen met 2-1 nadat SHO eerst een tegentreffer moest incasseren.
Quick Boys boekte afgelopen zaterdag een overtuigende 4-1 overwinning op Zwaluwen. Jaap van Duijn was voor rust met twee schitterende vrije trappen de grote man aan de zijde van de blauwwitten. Na de pauze was Thom de Vries, eveneens een exponent uit de eigen jeugdopleiding, tot twee keer trefzeker. Tussendoor had Edwin van Bueren (ex-Sparta) uit een vrije trap voor de eretreffer gezorgd. Midweeks oefenden de blauwwitten tegen Jong Ajax. De eerstedivisionist was een maatje te groot voor Quick Boys op Nieuw Zuid en won met 4-0.

Het scoutingsrapport
De selectie van SHO herbergt een aantal geroutineerde spelers. Zo keepte Raymon Kuipers (31) in het verleden uit voor FC Dordrecht en Noordwijk, speelde middenvelder Rogier Molhoek (33) meer dan tweehonderd wedstrijden in het profvoetbal en was aanvaller Henk Roeland (34) vaak met Capelle succesvol tegen Quick Boys. Daarnaast kennen Geert Bakker (31) en Cees Nobel (33), jarenlang in dienst van SHO de klappen van de spreekwoordelijke zweep.

Kijkje in eigen keuken
De blauwwitten gaan op hun beurt op jacht naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Quick Boys zag Noordwijk de drie punten stelen in de openingswedstrijd op Nieuw Zuid. Trainer Ted Verdonkschot zag Maarten Woudenberg en Jesse Driebergen uitvallen in het duel met Zwaluwen, maar de verwachting is dat beide middenvelders weer inzetbaar zijn tegen SHO.  

Rondje langs de velden
Op de derde speeldag gaat degradant Katwijk op bezoek bij Kloetinge. De andere twee afdalers uit de Topklasse, Noordwijk en Ter Leede, staan tegenover elkaar op sportpark Duinwetering. FC Rijnvogels is te gast bij FC ’s-Gravenzande. Met RVVH – ASWH, Spijkenisse – Zwaluwen en XerxesDZB – Smitshoek staan er drie Rotterdamse derby’s op het programma in de derde speelronde in de Hoofdklasse B. 

Geef een antwoord