Interview met Gert Aandewiel in het programmablad

Afgelopen week werd bekend dat Gert Aandewiel, oud-speler en trainer van Quick Boys, weer terugkeert op Sportpark Nieuw Zuid. Vanaf 1 oktober wordt hij de Technisch Manager. De webredactie sprak met hem over zijn verleden bij Quick Boys, de afgelopen jaren waarin hij in het betaald voetbal actief was en natuurlijk over zijn nieuwe rol bij Quick Boys.

Na ruim 9 jaar ben je weer terug bij de club die jij als laatste trainer kampioen hebt gemaakt. Hoe kijk je terug op die tijd?

Die tijd was voor mij en Arjen van der Werf (destijds assistent-trainer, red.) en voor veel mensen binnen Quick Boys een hele mooie periode. Het is altijd een bijzondere ervaring als je al het harde werken door de staf, de spelers en de mensen eromheen uitbetaald krijgt in kampioenschappen.
Ik hoop dan ook van harte, en daar ligt ook mijn ambitie, dat die tijden weer gaan herleven op Nieuw Zuid!

Sinds je in 2005 vertrok bij Quick Boys, ben je actief geweest in het betaald voetbal. Kun je wat meer vertellen over die tijd?

Na mijn 4 jaar als hoofdtrainer van Quick Boys, heb ik 9 jaar gewerkt in het betaalde voetbal en die tijd heeft me verder gevormd als trainer, manager en opleider door de ervaringen en het niveau waarop ik in verschillende functies heb gewerkt.
Ik heb bij clubs gewerkt als HFC Haarlem en FC Oss, waarbij je tot de kleinere clubs in het betaalde voetbal hoorde, maar wel gewoon goed kon werken door de uitstekende organisatie bij beide clubs, ondanks de beperkte middelen.
Bij Sparta Rotterdam was het weer een heel andere ervaring, omdat ik daar de donkere kant van het vak heb meegemaakt, door mijn ontslag bij die club.
NAC Breda was daarentegen weer een hele mooie ervaring, door het werken voor een club met een hele trouwe achterban. Het “avondje NAC” was heerlijk om in te werken, daarbij heb ik ook nog Europa Cup ervaring opgedaan bij deze club.
Daarnaast heb ik ook nog ervaring opgedaan in het buitenland, door anderhalf jaar te werken bij een club in Armenië, waar ik medeverantwoordelijk was voor het opzetten van de jeugdacademie van die club en voor het opleiden van Armeense trainers.

Je gaat de functie van Technisch Manager bekleden, wat houdt dat precies in?

Dit houdt in dat ik eindverantwoordelijke wordt voor QB 1-2-3 en Jong Quick Boys, de scouting en de jeugdopleiding van Quick Boys, waarbij de trainers verantwoordelijk blijven voor het dagelijkse werk met de teams en het Hoofd Jeugdopleiding (Theo Guijt, red.) verantwoordelijk voor de jeugdopleiding.

Het volledige interview met Gert Aandewiel, met daarin onder meer zijn geschiedenis met trainer Ted Verdonkschot en het hoogtepunt van zijn carrière tot nog toe, is te lezen in het programmablad. Deze wordt voor de competitiewedstrijd tegen SHO voor slechts €0,50 verkocht bij de entree.

Geef een antwoord