Quick Boys – SHO 4-0

De blauwwitten boeken een ruime overwinning

Quick Boys vreesde een defensief ingesteld vv SHO maar trof een tegenstander die de strijd wilde aangaan. Middels een strafschop kwamen de blauwwitten in de loop van de eerste helft op voorsprong die in de loop van de tweede helft werd uitgebouwd naar een uiteindelijke 4 – 0 zege.

Quick Boys startte met Hary Zwarthoed en Jeroen Ketting voor het eerst dit seizoen in de basis, wegens blessures kon geen beroep worden gedaan op zowel Thom de Vries als Philippe den Hartog.

Vanaf de start van de wedstrijd deden beide tegenstanders weinig onder voor elkaar. Een paar minuten na de start van de wedstrijd mocht Jaap van Duijn vlak buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen. Via een tegenstander werd de bal tot hoekschop verwerkt die zonder gevolgen voor vv SHO zou blijven.

Maar ook vv SHO had aanvallende intenties en wist Quick Boys af en toe onder druk te zetten. De dadendrang van de bezoekers resulteerde in enkele hoekschoppen in korte tijd, waaruit men tot twee keer toe gevaarlijk werd. Eerst moest doelman Martijn de Zwart alles uit de kast halen om de bal niet in het doel te laten verdwijnen, amper bekomen van de schrik bracht de deklat uitkomst voor de blauwwitten die daardoor een achterstand bespaard bleven.

Maar Quick Boys herpakte zich. Halverwege de eerste helft bracht Jeroen Ketting Yordi Teijsse in stelling, met Jaap van Duijn in de buurt moest Teijsse toezien hoe doelman Raymon Kuipers het blauwwitte feestje voorlopig wist te voorkomen. Nu stond vv SHO onder zware druk. In dezelfde tijdfase loste Milan Hoek een snoeihard schot op doel, doelman Kuipers wist de inzet met moeite te keren, zag de afvallende bal in de voeten van Yordi Teijsse verdwijnen wiens doelpoging maar net voorlangs het doel van Kuipers ging. De defensie van vv SHO leek te bezwijken onder de druk. Bij een doelpoging van Yordi Teijsse bracht Serkan Karal uitkomst voor zijn team door de bal van de doellijn weg te werken. Een klein kwartier voor de rust werd Yordi Teijsse in stelling gebracht door Harry Zwarthoed, de kopbal werd over de deklat getikt door doelman Kuipers. Nog was het gevaar niet geweken voor vv SHO. De hoekschop werd in de doelmond gewerkt, waarna een hachelijke scrimmage ontstond. De arbitrage oordeelde uiteindelijk dat de bal de doellijn niet was gepasseerd, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.

Met de rust in zicht kwam Quick Boys alsnog op voorsprong. Bij een actie van Jaap van Duijn in het strafschopgebied dook doelman Kuipers naar de benen van de vleugelaanvaller in plaats van naar de bal. Dat leverde de SHO-keeper een gele kaart op terwijl Yordi Teijsse vanaf elf meter mocht aanleggen. Hoewel Kuipers in de goede hoek lag kwam hij toch tekort om de strafschop te keren waardoor de blauwwitten eindelijk op voorsprong kwamen. Een paar minuten later ontsnapte vv SHO aan een grotere achterstand toen Jaap van Duijn na twee tegenstanders te hebben uitgekapt de bal op de doelpaal mikte. Tot de rust zou de stand ongewijzigd blijven.

Wederom kwam vv SHO sterk uit de kleedkamer, waar Paul Scheurwater was achtergebleven ten faveure van Geert Bakker. De inwoners van Oud-Beijerland hadden zich nog niet neergelegd bij de nederlaag. Na een paar minuten spelen mocht vv SHO net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen, het snoeiharde schot ging maar net voorlangs het doel van Martijn de Zwart. Een paar minuten later wist de keeper zich te onderscheiden met een hele knappe redding, toen Wilson Lima ruimte had gevonden voor een gevaarlijke inzet. Quick Boys miste even wat scherpte en vv SHO probeerde daarvan te profiteren in deze korte fase na de rust.

Maar al snel keerde het tij voor Quick Boys. Harry Zwarthoed wist ter hoogte vanaf de middenlijn Jaap van
Duijn op de linkerflank te bereiken. Van Duijn passeerde een aantal tegenstanders om vervolgens op prachtige wijze doelman Kuipers kansloos te laten. Direct daarna kreeg vv SHO nog een kans op de aansluittreffer maar invaller Geert Bakker werkte de bal over het doel. Na een kwartier spelen drukte Harry Zwarthoed vv SHO nog verder in de problemen door een assist van Yordi Teijsse het doel in te werken en zo Quick Boys op een 3 – 0 voorsprong te zetten.

Nadat coach Verdonkschot eerst nog Milan Hoek naar de kant had gehaald voor Ronnie Verplancke bracht Jeroen Rijsdijk, die als speler en als trainer nog nooit van Quick Boys had verloren, zijn laatste wissels. Bart Kooijman en Rogier Molhoek gingen naar de kant voor Ricardo Rapmund en Peda Jerinic. Verdonkschot zou later in de wedstrijd nog Jeroen Ketting en Harry Zwarthoed wisselen voor Jesse Driebergen en Tommy Bekooij.

Bij een laatste stuiptrekking van vv SHO wist captain Maarten Woudenberg redding te brengen door de bal weg te halen van de doellijn. Met nog tien minuten te spelen bepaalde invaller Ronnie Verplancke de uitslag op 4 – 0. Hij kreeg via Yordi Teijsse de bal in de voeten en wist met een sterke actie temidden van de vijandelijke defensie op doel uit te halen en doelman Kuipers kansloos te laten. Verdediger Serkan Karal raakte hierbij geblesseerd en kon de wedstrijd niet meer vervolgen, waardoor vv SHO de wedstrijd met tien man moest uitspelen. Quick Boys forceerde in de loop van de wedstrijd nog wel doelkansen maar wist het net niet meer te vinden, waardoor de wedstrijd eindigde in een afgetekende 4 – 0 zege voor de blauwwitten.