Voorbeschouwing FC Rijnvogels – Quick Boys

Aankomend weekend staat de dorpsderby tussen FC Rijnvogels en Quick Boys weer op het programma. Beide clubs kunnen de punten goed gebruiken om een sprong op de ranglijst te kunnen maken. De burenruzie op sportpark De Kooltuin wordt geleid scheidsrechter F.R. de Winter. De inwoner van Blaricum fluit om 14:30 uur voor de aftrap van de derby. Morgen (zaterdag) tussen 11:00 en 12:00 uur kunnen de fans van Quick Boys in het secretariaat op sportpark Nieuw Zuid terecht voor kaarten voor de derby. Reis mee naar sportpark De Kooltuin en steun de blauwwitten in de derby tegen FC Rijnvogels!

Algemeen
Fusie Club Rijnvogels is opgericht op 29 mei 2004 na het samengaan van KRV en MVKV. De club van voorzitter Peter Plug telt ongeveer 1.000 leden. Het hoofdveld van sportpark De Kooltuin bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal staat onder leiding van trainer Hein van Heek die afgelopen seizoen met FC Rijnvogels via de nacompetitie ten koste van ACV promoveerde naar de Derde Divisie.

Vorig seizoen
In de reguliere competitie eindigde FC Rijnvogels vorig seizoen op de vierde plaats in de Hoofdklasse B met negentien punten achterstand op kampioen Quick Boys. De roodhemden kenden een vliegende start en na het behalen van de eerste periodetitel werd via de achterdeur alsnog de promotie bewerkstelligd.

Mutaties
In aanloop naar het seizoen 2016-2017 versterkte FC Rijnvogels zich met Bright Ampong (Quick), Arno Dijkstra (HFC EDO), Jaap van Duijn (Noordwijk), Teun Guijt (Rijnsburgse Boys), Jim Havenaar (TOGB), Ogür Kaya (ADO’20), Mart Spierdijk (Katwijk), Romano van der Stoep (Sparta Rotterdam), Mitchel Theuns (AFC), Jop Verhagen (RKAVV) en Thom de Vries (Quick Boys). Na het omvallen van Haaglandia werd bovendien Ricardo de Vlugt aan de selectie toegevoegd.

Onderlinge resultaten
Beide ploegen stonden in het verleden vijf keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. Quick Boys won drie onderlinge wedstrijden. De allereerste confrontatie tussen FC Rijnvogels en Quick Boys eindigde onbeslist (2-2). Bij de laatste ontmoeting zat het venijn in de staart. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal leidden de blauwwitten met 1-0 dankzij een treffer van Max van Steen. In de slotfase ging FC Rijnvogels alsnog met de drie punten aan de haal door het toedoen van Arno Dijkstra en Jaap van Duijn (strafschop).
Vorig seizoen eindigde het treffen op De Kooltuin in een 0-2 overwinning voor de blauwwitten. Yordi Teijsse was de grote man aan de zijde van de bezoekers door zowel in de eerste helft als na rust te scoren.

Stand van zaken
Met 23 punten uit 21 duels bezet FC Rijnvogels momenteel de vijftiende plaats op de ranglijst. Daarmee bevindt de formatie van trainer Hein van Heek zich onder de beruchte rode streep, hoewel de laatste drie wedstrijden zes punten heeft opgeleverd.  Met vijftien treffers is Arno Dijkstra de clubtopscorer van FC Rijnvogels.
Quick Boys heeft vier punten meer behaald. Bovendien hebben de blauwwitten nog één inhaalwedstrijd meer te spelen dan FC Rijnvogels. Toch kan de equipe van trainer Jan Zoutman de punten goed gebruiken na de matige start van het nieuwe jaar met één punt uit twee duels.



Het scoutingsrapport
De selectie van FC Rijnvogels bestaat voor een groot deel uit spelers die een verleden hebben bij Quick Boys. Zo zijn Thomas Dijk, Jaap van Duijn, Sander van der Gugten, Frank Guijt, Sander van der Horst, Thijs van Kruistum, Peter Messemaker, Orlando Ouwehand, Andreas Stam, Niels van Veen, Thom de Vries en Rob Zandbergen ooit actief geweest op sportpark Nieuw Zuid. Naar alle waarschijnlijkheid zullen alleen Van Duijn, Messemaker en Zandbergen aanstaande zaterdag in de basis starten.

Kijkje in eigen keuken
Yuri Guijt, Jim Gillissen en Jason Oost hebben onlangs hun rentree op de velden gemaakt en zijn hard op weg om weer volledig wedstrijdfit te worden. Voor Jerghinio Sahadewsing komt de wedstrijd van FC Rijnvogels nog te vroeg. In het oefenduel met Noordwijk viel Anthony Bentem uit met een gebroken middenvoetsbeentje. De verdediger zal de komende tijd afwezig zijn.

Uitnodiging
Vanavond (vrijdag), een dag voor de wedstrijd, kunnen zowel fans van Quick Boys als aanhangers van FC Rijnvogels op sportpark Nieuw Zuid alvast voorproeven tijdens Quick Boys Café XXL met veel muziek en gezelligheid. Een optreden van Willem Bodhi staat ook gepland. De toegang is gratis!

Belangrijke informatie
Klik HIER voor de belangrijke mededelingen rondom de derby tussen FC Rijnvogels en Quick Boys.

Rondje langs de velden
Op de 24e speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
Capelle – Jong FC Volendam
Harkemase Boys – SteDoCo
Huizen – DVS’33 Ermelo
ODIN’59 – FC Lisse
Rijnsburgse Boys – ASWH
Scheveningen – ONS Boso Sneek
VVOG – Jong FC Volendam
Jong Almere City FC – IJsselmeervogels

Geef een antwoord