Quick Boys – ASWH 1-2

Quick Boys schiet tekort tegen ASWH

Met de rust in zicht wisten de blauwwitten op voorsprong te komen. Tegenstander ASWH legde zich niet neer bij de dreigende nederlaag en zette direct na aanvang van de tweede helft druk op Quick Boys dat in de loop van de wedstrijd onder die druk bezweek en twee doelpunten te verwerken kreeg.

Net als in de vorige wedstrijd werd weer met een ander basiselftal gestart. Coach Ted Verdonkschot had niet minder dan vier wijzigingen in zijn team aangebracht. Henry Opoku, Milan Hoek, Jeroen Ketting en Harry Zwarthoed startten op de bank, hun plekken werden ingenomen door Mike Ruijter, Philippe den Hartog, Jesse Driebergen en Thom de Vries. De laatste drie waren weer compleet wedstrijdfit na een blessure.

Hoewel de stand op de ranglijst anders deed vermoeden, ASWH kende een mindere seizoensstart dan verwacht,was Quick Boys al snel gewaarschuwd over de bedoelingen van deze ambitieuze tegenstander die net als Quick Boys maar al te graag op het hoogste niveau van het amateurvoetbal wil acteren. Een paar minuten na aanvang van de wedstrijden kreeg Jesper van den Bosch alle ruimte om richting het doel van Martijn de Zwart op te stomen om vervolgens op doel uit te halen, Van den Bosch mikte de bal naast het doel. Tot dat moment had Quick Boys nog maar weinig laten zien, het zou nog een paar minuten duren voordat Quick Boys de eerste doelkans zou produceren toen Jaap van Duijn via Gerard Aafjes op de rechterflank in balbezit kwam. Van Duijn wist Yordi Theijsse in stelling te brengen die net tekort kwam om de bal bij de eerste paal binnen te tikken.

Zeker in het begin van de wedstrijd stelde ASWH zich defensief op, een spelopvatting waar Quick Boys geen vat op kreeg. Door een te trage opbouw, over te veel schijven, met teveel breedtepasses en terugspelen van de bal, kreeg Quick Boys ASWH niet onder druk.

In de loop van de eerste helft zou ASWH de defensieve stellingen verlaten en ging actief op zoek naar een doelpunt. Halverwege de eerste helft leek ASWH dicht bij de opening van de score toen Josemar van de Werp plotseling oog in oog stond met doelman Martijn de Zwart. Via Antony Bentum werd Van de Werp’s doelpoging tot hoekschop verwerkt. In de minuten die volgden leek Quick Boys meerdere malen dicht bij de opening van de score. Eerst profiteerde Yordi Teijsse van balverlies van zijn tegenstander en wist Jaap van Duijn in stelling te brengen wiens doelpoging een prooi werd voor doelman Stef Doedée. Een paar minuten later loste Jesse Driebergen een afstandsschot op het doel van Doedée, de bal ging maar net over het doel.

Bij die kansen zou het voorlopig blijven, Quick Boys dwong te weinig af bij ASWH. Toch zou het de blauwwitten nog lukken voor de rust op voorsprong te komen toen Jaap van Duijn langs meerdere tegenstanders soleerde, het hoofd koel hield en met een stiftbal doelman Doedée kansloos liet. Die voorsprong gaf de blauwwitten vertrouwen en Quick Boys ging nog op jacht naar een verhoging van de voorsprong. Thom de Vries leek dicht bij een doelpunt toen hij op basis van wilskracht toch balbezit hield om vervolgens de bal op doel te plaatsten waar doelman Doedée niet capituleerde waardoor beide tegenstanders met een 1 – 0 tussenstand aan de thee gingen.

Direct na de aftrap voor de tweede helft werd al snel duidelijk dat ASWH zich nog lang niet had neergelegd bij de dreigende nederlaag. De gasten deelden meerdere plaagstoten uit richting het doel van Quick Boys die nog niet het gewenste resultaat brachten.

Ook Quick Boys trachtte de score te wijzigen. Eerst Mike Ruijter met een ver afstandsschot dat maar net naast ging. Daarna bracht Jaap van Duijn zijn wapen van de vrije schop in stelling, de bal belandde in de muur. In deze wedstrijdfase plaatste coach Michel Langerak zijn eerste wissel. Sergino van Axeldongen werd naar de kant gehaald voor Andro Franca.

Na ruim tien minuten spelen klopte ASWH weer aan de deur bij Quick Boys toen één van de gebroeders Van Dommelen op het middenveld van balverlies van zijn tegenstander profiteerde en vervolgens zijn in stelling kon brengen, doelman De Zwart wist het gevaar te neutraliseren. Een paar minuten later beging Gerard Aafjes binnen het strafschopgebied een overtreding op zijn tegenstander die behalve een gele kaart voor Aafjes ook in een strafschop voor ASWH resulteerde. Routinier Mike van Dommelen liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en liet doelman De Zwart kansloos.

Ook coach Ted Verdonkschot sloeg aan het wisselen. Eerst werd Thom de Vries naar de kant gehaald voor Harry Zwarthoed, later werden Philppe den Hartog en Jesse Driebergen gewisseld voor Ronnie Verplancke en Jeroen Ketting.

De gelijkmaker van ASWH smaakte naar meer, de gasten gingen op zoek naar de overwinning. Met snelle, vloeiende combinaties wisten de spelers van ASWH elkaar te vinden en zetten Quick Boys onder druk. De blauwwitten zagen geen mogelijkheid hun spel te wijzigen, men bleef volharden in de te laag baltempo en met een spel over teveel schijven. Met nog ruim tien minuten te spelen werd de situatie voor Quick Boys penibel toen ASWH op de rand van het zestienmetergebied een strafschopgebied een vrije schop mocht nemen na een overtreding op Alex van Dommelen. Martijn de Zwart hield zijn doel schoon bij deze doelpoging.

Een paar minuten later zag Yordi Teijsse zijn afstandsschot gekeerd door doelman Doedée. Met het einde van de wedstrijd in zicht bood Quick Boys de opkomende Jesper van den Bosch alle ruimte om op doel af te stomen om vervolgens doelman De Zwart kansloos te laten waardoor ASWH de wedstrijd winnend kon afsluiten en Quick Boys voor de tweede keer dit seizoen confronteerde met een nederlaag in eigen huis.