Jong Quick Boys geeft droomstart gevolg

Jong Quick Boys heeft na ARC ook de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys met ruime cijfers weten te winnen. Door de 5-1 overwinning staan de blauwwitten aan kop in de beloftencompetitie.

Zowel Quick Boys al Rijnsburgse Boys startten fel in de jonge derby, met wellicht voor sommige spelers de wedstrijd van afgelopen zaterdag in het achterhoofd waarin de reserves het tegen elkaar opnamen. Quick Boys had in de beginfase een lichte overhand die voor wat kleine kansjes zorgde. Na een kwartier spelen mocht Quick Boys aan de linkerkant een vrije trap nemen. Jaco van der Bent nam de klus op zich en zag zijn bal, getoucheerd door de muur, in het Rijnsburgse doel verdwijnen.

Nog geen twee minuten later mocht Quick Boys het opnieuw uit een dood spelmoment proberen, nu vanuit een strafschop. Deze keer was het Max van der Steen die zich op de stip meldde en de marge naar 2 vergrootte.

Rijnsburgde Boys gaf zich niet gewonnen, maar kon geen potten breken. De beste kansen bleven voor de thuisclub, maar onzorgvuldigheid in de afronding zorgde ervoor dat de 2-0 tot minimaal aan de rust op het scorebord bleef staan.

In de tweede helft was het wederom Quick Boys dat de scepter zwaaide. De wedstrijd werd maar niet beslist door onder andere een bal op de paal en een scrimmage op de doellijn van Rijnsburgse Boys zodat de schade aan Rijnsburgse kant beperkt bleef.

Een kwartier voor het eindsignaal was het John van Rijn die zijn “15 minutes of fame” pakte door met doelpunten in de 73e, 78e en 85e minuut een glaszuivere hattrick te maken en zo de marge naar 5 vergrootte. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd mocht Rijnsburgse Boys alsnog de eretreffer maken zodat 5-1 de eindstand werd.