Voorbeschouwing Quick Boys – Katwijk

Amper drie dagen na de competitiewedstrijd op De Krom (0-0) staan Quick Boys en Katwijk weer tegenover elkaar. Ditmaal vormt sportpark Nieuw Zuid het decor voor de dorpsderby tussen de blauw-witten en de oranjehemden. De inzet van de clash is een plaats in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB-beker, maar morgenavond weegt de eer van het dorp vele malen zwaarder. Het duel tussen Quick Boys en Katwijk begint om 18:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Dieperink. De inwoner van Borculo wordt geassisteerd door P.J. Inia en M.J.A. Osseweijer. De wedstrijdbal wordt geschonken door Ouwehand Viswerking, de hoofdsponsor van beide clubs. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in de dorpsderby tegen Katwijk!

Niet uniek
Enkele weken geleden zorgde Royston Drenthe voor een pikante confrontatie. Tijdens de loting koppelde de speler van Kozakken Boys het lot van de twee Katwijkse clubs aan elkaar. Twee keer eerder stonden Quick Boys en Katwijk tegenover elkaar in het bekertoernooi. Op 3 september 1994 eindigde het bekerduel tussen de rivalen in 2-3. Twee jaar later, op 17 augustus 1996, hielden beide ploegen elkaar op gelijke hoogte (2-2).

Geen doelpunten
Ook de confrontatie van afgelopen zaterdag leverde geen winnaar op. De spanning op sportpark De Krom was volop aanwezig, maar de doelpunten waren ver te zoeken. Zowel Katwijk als Quick Boys kreeg enkele kansen om de winst naar zich toe te trekken. Met name in het eerste bedrijf en in de slotfase van de wedstrijd was de formatie van trainer Edwin Grünholz een aantal keer zeer dicht bij succes. Het punt werd na afloop gekoesterd, maar het had nog mooier kunnen zijn…

Beslissing
Hoe dan ook: morgen zal een winnaar uit de strijd moeten komen tijdens de bekerderby op Nieuw Zuid. Als na negentig minuten de stand gelijk is, volgt een verlenging. Strafschoppen kunnen eventueel beslissend gaan worden om te kunnen bepalen welke ploeg mag instromen in de volgende ronde van het bekertoernooi.

Prioriteiten
De focus van zowel trainer Jan Zoutman (Katwijk) als van Grünholz zal op de competitie liggen. Het is uitgesloten dat een amateurclub het bekertoernooi zal gaan winnen, maar Quick Boys weet uit eigen ervaring wat een succesvol bekeravontuur de club kan opleveren. In het seizoen 2007-2008 reikten de blauw-witten onder leiding van toenmalige trainer John Blok tot de kwartfinales. Kortom, de wil om te winnen is altijd aanwezig en zeker wanneer ook nog eens de eer van het dorp op het spel staat. 

Kaartverkoop
Ook leden van K.v.v. Quick Boys dienen een toegangskaart te kopen voor deze TOTO KNVB-bekerwedstrijd. De voorverkoop voor leden en niet-leden is vorige week gestart. Vanavond (maandag) van 19:30-20:30 uur is de laatste mogelijkheid om kaarten te kopen voor leden én niet-leden. Voor niet-leden geldt dat zij op vertoon van een ID-bewijs eveneens maximaal 4 entreebewijzen kunnen kopen in de vrije verkoop. LET OP: het aantal beschikbare kaarten voor leden is beperkt!

Reserveren
De autoriteiten hebben online verkoop verboden, het is voor bezoekers woonachtig buiten de gemeente Katwijk wél mogelijk een aanvraag voor entreebewijzen per mail in te dienen via administratie@quickboys.nl. Uw gereserveerde tickets (max. 2 p/p) kunnen op vertoon van uw ID-bewijs op de wedstrijddag van 17:30-18:30 uur in het clubhuis op sportpark Nieuw Zuid opgehaald worden.

Huisregels
K.v.v. Quick Boys en v.v. Katwijk zijn van plan om van de komende derby opnieuw een mooi voetbalfeest te maken. Langs deze weg willen de clubs een ieder nogmaals wijzen op de huisregels. Voor de veiligheid van alle aanwezige supporters, de neutrale toeschouwers, spelers en het arbitrale kwartet is het verboden om fakkels en/of vuurwerk bij je te hebben, af te steken of om het veld te betreden. Personen die zich hier niet aan houden, worden bestraft. Deze lopen grote kans de wedstrijd te moeten missen, inclusief forse straffen die onmiddellijk in werking treden. Personen die zich misdragen worden door suppoosten en/of de aanwezige beveiligers aangehouden en overgedragen aan de politie. Ook hiervoor geldt dat zij de wedstrijd zullen missen inclusief forse straffen die onmiddellijk in werking treden.

Geef een antwoord