Quick Boys O18 wint bij AZ

Quick Boys O18 heeft dinsdagavond in Alkmaar de eerste oefenwedstrijd gewonnen van AZ O16. De Noordhollanders zijn nog ongeslagen in competitieverband en beschikken over een viertal jeugdinternationals.

Het was in de beginfase nog even aftasten voor beide teams, maar na luttele minuten nam AZ het voortouw. Quick Boys stond nog niet goed en de Alkmaarders maakten gretig gebruik van deze situatie.

Het was daarom niet verrassend dat de thuisclub de score mocht openen. De bal viel tussen de verdediging en de keeper in, waarbij doelman Arie van der Niet nog een poging deed om de bal te redden maar deze kon alsnog worden ingeschoven. Na de 1-0 was ook de 2-0 snel een feit. Een foute terugspeelbal kon worden opgepikt door een AZ-aanvaller die vervolgens oog in oog met de Quick Boys-doelman de bal in de verre hoek wist te schieten. Het was duidelijk dat Quick Boys uit een ander vaatje moest gaan tappen. AZ bleef echter de kansen krijgen om de marge te vergroten, maar doelman Van der Niet wist meerdere malen de schade beperkt te houden. Vlak voor rust moest een verdediger van AZ ten koste van een overtreding voorkomen dat Bastiaan Coorn in kansrijke positie kwam. Henk van Schaik mocht via de strafschop die daarop volgde zorgen voor de aansluitingstreffer, zodat er met de rust een 2-1 achterstand voor Quick Boys op het bord stond.

Na de rust verscheen er een heel ander Quick Boys op het veld. De druk werd op de AZ-defensie gehouden waardoor er wat mogelijkheden ontstonden om de stand gelijk te trekken. Die gelijkmaker kwam er: via een vrije trap vanaf de zijkant van Huig van Duijn kon Bastiaan Coorn bij de eerste paal de bal binnenschieten. De rollen waren direct omgedraaid en de thuisclub wist even niet wat het met deze situatie aan moest. Toen even later de bal via Stephan de Jong en een AZ-speler voor de voeten van Huig van Duijn belandde wist hij de keeper kansloos te laten en de bal zonder aarzeling binnen te schieten: 2-3.

De voorsprong van Quick Boys leek AZ weer wakker te schudden. Er ontstond meer ruimte waarin Quick Boys tot twee keer toe in een 1-op-1 situatie werd afgevlagd en -gefloten, waardoor de blauw-witten de score niet konden uitbreiden. De eerste kans van AZ na rust was ook direct een doelpunt. Invaller Christian van Beelen kon hier als doelman weinig aan veranderen: 3-3. Toch zou de overwinning nog naar de blauw-witten gaan. Huig van Duijn zette Matthieu van den Assem vrij voor de goal, die naar binnen kon komen en in de verre hoek het net wist te vinden: 3-4.

Zo boekt O18 de eerste oefenzege en kan het vooral terugzien op een prima tweede helft. Doel is om nu te zorgen dat het niveau over de gehele wedstrijd constanter wordt.