Terugblik Algemene Ledenvergadering

Op vrijdag 7 november jl. vond de najaarsvergadering van onze vereniging plaats welke, in tegenstelling tot te doen gebruikelijk, in de nog altijd indrukwekkende, maar vooral sfeervolle businessclub plaatsvond. Het bestuur is het BC-bestuur erkentelijk voor het beschikbaar stellen van de BC-ruimte.

Een kleine 100 leden had de moeite genomen deze koude en winderige novemberavond de gang naar sportpark Nieuw Zuid te maken om de beleidsontwikkelingen van het bestuur te horen en mee te praten over de bestuursplannen.

Na vaststelling of zich alleen leden onder de aanwezigen bevinden en ieder het aanwezigheidsregister heeft getekend, opent voorzitter Henk-Jan van Maanen om iets na 20:00 uur de vergadering met de gebruikelijke inleiding waarin hij de enerverende wedstrijd tegen vv Katwijk memoreert en de fantastische wijze waarop deze was georganiseerd. De voorzitter dankt alle vrijwilligers die op welke wijze dan ook een bijdrage hebben geleverd aan deze fantastische voetbalhappening waarmee reclame is gemaakt voor het amateurvoetbal in het algemeen en voor onze club in het bijzonder. De voorzitter meldt dat de club in relatief rustig vaarwater verkeert en constateert binnen de vereniging een groot gevoel van waardering en betrokkenheid. Eveneens wordt de goede samenwerking met de gemeente gememoreerd.

De aanwezige ereleden Wim Schaap en Jaap Sip worden in het bijzonder welkom geheten waarna de 27 formele berichten van verhindering ter kennisgeving worden aangenomen. Vervolgens wordt stilgestaan bij het overlijden van een viertal leden van onze vereniging, respectievelijk Jaap van Duijn, Jaap van Duijvenbode, Julian van Rijn en Teunis van der Plas die ons het afgelopen half jaar zijn ontvallen. De voorzitter noemt tevens de tragische familieomstandigheden die Martijn en Daphne de Zwart deze week hebben ondergaan en wenst hen en familie heel veel sterkte met het verwerken van het verdriet.

Na de opening worden zowel de notulen van de voorjaarsledenvergadering van 25 april jl. alsmede het jaarverslag van de secretaris over het verenigingsjaar 2013-2014 goedgekeurd en vastgesteld.

Hierna wordt, m.b.v. een overzichtelijke presentatie, door penningmeester Anne Timmermans een uitgebreide toelichting op de jaarcijfers 2013-2014 gegeven waarbij het goed is te vernemen dat het afgelopen verenigingsjaar met een positief exploitatieresultaat kon worden afgesloten. De penningmeester complimenteert de vereniging en alle vrijwilligers die op welke wijze dan ook een bijdrage hebben geleverd aan dit resultaat. Hoewel de doorkijk naar en de prognose voor het verenigingsjaar 2014-2015 over het algemeen goed zijn, benadrukt de penningmeester dat we bescheiden moeten blijven, een strakke begrotingsdiscipline moeten blijven hanteren en een gematigd uitgavenpatroon blijvend zullen toepassen. De nauwgezette toelichting geeft geen reden tot vragen waarop Gilles van der Marel namens de kascontrolecommissie verslag doet van de door hen gedane bevindingen. Het verslag is van dienaard dat het bestuur bij acclamatie decharge kan worden verleend voor het gevoerde financiële beleid gedurende het verenigingsjaar 2013-2014. De kascontrolecommissie wordt bedankt voor haar bewezen diensten waarbij Martijn van Rijn, wiens zittingsperiode er op zit, in het bijzonder. Na enig aandringen wordt Kees van der Meij bereid gevonden de vacante functie in de commissie op te vullen.

Tijdens de bestuursmededelingen refereert de voorzitter naar het welslagen van verschillende verenigingsactiviteiten gedurende het afgelopen half jaar waarbij m.n. de familiedagen, het strandvoetbaltoernooi en de open dag worden gememoreerd. Daarnaast benoemt de voorzitter de prachtige resultaten van Quick Boys 2 dat in de halve finale om het algeheel kampioenschap strandde, de aanleg van een kunstgrasveld op veld 6, de renovatie van veld 1, de aanstelling van Bart van Kruistum als voorzitter van de BC, de implementatie van het kledingplan binnen de seniorenafdeling, de vernieuwing van de website en het project gezonde voeding. Ook memoreert de voorzitter naar de uitgebreide media-aandacht tijdens het WK m.n. gericht op Dirk Kuijt en nadien zijn besluit zich niet meer beschikbaar te stellen voor het Nederlands Elftal. Veelal werd op positieve wijze gerefereerd naar de club waar Dirk zijn voetballoopbaan startte. Ook de media-aandacht rondom de derby tegen Katwijk bracht onze club positief in de schijnwerpers.

De voorzitter meldt dat Cock van der Krogt recentelijk is aangesteld als coördinator clubaangelegenheden. Om de goede verstandhouding met de KNVB in het algemeen en het Nederlands Elftal in het bijzonder te continueren is Dirk van Duijn aangesteld als coördinator Nederlands Elftal.

Toekomst gerelateerd ligt de focus van het bestuur op het samenstellen van een werkgroep met oog op het 100 jarig bestaan, de verbouwing dan wel vernieuwing van het clubhuis, het motiveren van buitensportactiviteiten en een multifunctioneler gebruik van onze accommodatie.

Vervolgens is er mogelijkheid voor het stellen van vragen met oog op de bestuursmededelingen waarvan door enkelen gebruik wordt gemaakt.

Na de pauze was er aandacht voor de 60, 50, 40, en 25-jarige lidmaatschapjubilarissen waarvan deze keer liefst 41 (!) leden de eer te beurt viel. De hierbij horende versierselen werden door voorzitter Henk-Jan van Maanen aan betrokkenen uitgereikt. De jubilarissen die zich hebben afgemeld en niet in de gelegenheid waren tijdens de ledenvergadering aanwezig zijn kunnen deze alsnog na afspraak (secretariaat@quickboys.nl) ophalen op het secretariaat.

Cees Haasnoot, bestuurslid voetbalzaken, doet vervolgens een verslag van de stand van zaken op voetbalgebied binnen alle geledingen van de club. Hierbij komt de stand van zaken rondom de Quick Boys selectieteams aan de orde evenals het reilen en zeilen bij Jong Quick Boys, de Jeugdselecties, het damesvoetbal, recreatief voetbal en niet in de laatste plaats het dit seizoen gestarte G-voetbal. Tevens wordt het vele werk van de wedstrijdsecretariaten en de stappen die de scheidsrechterscommissie heeft gemaakt uitgelicht. Voorts wordt de benoeming van Gert Aandewiel in de functie Technisch Manager en diens taken en verantwoordelijkheden toegelicht en komen de sportieve doelstellingen aan de orde.

Aan het eind van de vergadering werd door enkele leden gebruik gemaakt van de rondvraag. Alle vragen werden afdoende door de voorzitter beantwoord waarmee de vergadering om iets tegen 22:30 uur kon worden afgesloten met een dankwoord voor de inbreng.

Er kan worden terug gekeken op een vergadering die door alle aanwezigen als zeer prettig, positief en bovenal constructief werd ervaren, hetgeen het bestuur het vertrouwen geeft voor de toekomst.

Tijdens de ALV zijn foto’s van onze jubilarissen gemaakt door Dolf van der Meij, deze vindt u in het fotoalbum.

 

Geef een antwoord