Voorbeschouwing Quick Boys – Kloetinge

Na een week zonder competitieverplichtingen speelt Quick Boys aanstaande zaterdag op eigen veld tegen Kloetinge. De Zeeuwen kenden geen voortvarende start van de competitie en wonnen toe nu toe slechts één keer.  Op Nieuw Zuid willen de blauwwitten het goede begin van de tweede periode een passend vervolg geven. Het duel tussen Quick Boys en Kloetinge staat onder leiding van scheidsrechter A.M. Ebink. De inwoner van Oud-Beijerland fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt gesponsord door Basis Bedrijfshuisvesting. Na afloop van de wedstrijd vindt in het clubhuis het Rad van Sinterklaas plaats. Klik HIER voor meer informatie over de verloting.

Algemeen
Voetbalvereniging Kloetinge is opgericht op 28 november 1931. De groenwitten werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Wesselopark. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras. De club van voorzitter Rinus Dieleman telt circa 750 leden. Het eerste elftal wordt getraind door Diederik Hiensch (53). Mark Stuit en Jason Tjien-Fooh zijn met drie doelpunten momenteel de clubtopscorers van de Bevelanders. In het seizoen 2001-2002 eindigde Kloetinge op de tweede plaats in de Hoofdklasse B, de beste klassering ooit.

Mutaties
Vorig seizoen eindigde Kloetinge 31 punten uit 26 duels op de elfde plaats in de Hoofdklasse B. In de zomerstop versterkten de Zeeuwen zich met Julius Bliek (FC Dauwendaele), Urvin van Hekelen (Hoek), Alex Jobse (Serooskerke), Mattew Lentink (Goes), Dangelo Martien (Goes) en Yves Nyemb (Goes). Hiertegenover stond het vertrek van Sofyan Azzagari (Goes), Sam Biesterbosch (SSV’65), Tom Blomaard (Bruse Boys), Bart Deprez (Goes), Bert de Hamer (Zelzate), Rick Mulder (SSV’65), Ingmar Quist (MZC’11), Maarten van Rosevelt (Goes), Lorenzo van Trijp (IFC), Remon de Vlieger (GPC Vlissingen) en Niels Zoutewelle (Goes).

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Kloetinge tien keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen zes duels, de Zeeuwen zegevierden slechts één keer. Drie onderlinge confrontaties eindigden onbeslist. In eigen huis wonnen de Katwijkers drie keer, één duel leverde geen winnaar op, terwijl de Bevelanders één keer triomfeerden. De laatste ontmoeting tussen Quick Boys en Kloetinge dateert van 31 maart 2007. Op sportpark Nieuw Zuid eindigde het duel in 1-1. Doelman Jaco van der Schee en de gebroeders Daan en Jaap Esser, nog altijd uitkomend voor Kloetinge, waren destijds ook van de partij.

Stand van zaken
Met zes punten uit negen duels staat Kloetinge op een met FC ’s-Gravenzande twaalfde plaats op de ranglijst in de Hoofdklasse B. Twee weken geleden stonden beide ploegen tegenover elkaar. Toen wonnen de Zeeuwen met 1-0. Dit betekende de eerste overwinning van het seizoen voor de groenwitten. Afgelopen weekeinde eindigde het bekeravontuur van Kloetinge. Op eigen veld verloor de formatie van trainer Hiensch na strafschoppen van zaterdageersteklasser Dinteloord. Na negentig minuten was de stand 2-2.
Quick Boys kwam afgelopen weekeinde niet in actie. Eerder oefenden de blauwwitten tegen ODIN’59. Tegen de koploper van de Hoofdklasse A blijft de formatie van trainer Ted Verdonkschot steken op 1-1 (doelpunt Quick Boys: Thom de Vries), al had de thuisploeg meer verdiend.
De achterstand op koploper Katwijk is aanzienlijk, maar de competitie is nog jong. De focus ligt vooralsnog op de tweede periode. Een overwinning op Kloetinge maakt Quick Boys kandidaat voor een periodekampioenschap.

Speelronde 10
Op de tiende speeldag in de Hoofdklasse B staan ASWH en Katwijk tegenover elkaar in Hendrik-Ido-Ambacht. In Vlaardingen speelt Zwaluwen tegen XerxesDZB, terwijl Spijkenisse te gast is bij RVVH. Rode lantaarndrager Smitshoek gaat op visite bij Ter Leede en SHO kruist de degens met FC Rijnvogels. Tot slot staan Noordwijk en FC ’s-Gravenzande tegenover elkaar.  

Geef een antwoord