Quick Boys – vv Kloetinge 0 – 1

Al snel keek Quick Boys aan tegen een  0 – 1 achterstand. Hoewel er nog meer dan voldoende tijd over was om die achterstand weg te werken slaagden de blauwwitten daar niet in, waardoor van de vijf gespeelde thuiswedstrijden de vierde wedstrijd verloren ging en alle aspiraties op een toppositie op de ranglijst nog verder uit beeld verdwenen.

Hoewel de verwachting was dat vv Kloetinge zich zou ingraven zochten de gasten direct de aanval. Dat resulteerde al snel in een vrije schop voor de gasten na een overtreding op Jason Tjen Fooh die doelman Martijn de Zwart tot het uiterste dwong uit de vrije schop van linksback Ruben Hollemans.  Een paar minuten later moest De Zwart zijn meerdere erkennen in Jason Tjen Fooh die zijn tegenstander wist te passeren om vervolgens oog in oog met doelman De Zwart de laatste te passeren en vv Kloetinge op voorsprong te zetten.

Ondanks het verschil op de ranglijst tussen beide tegenstanders wist Quick Boys in de thuiswedstrijd geen stempel op de wedstrijd te drukken om de snel opgelopen achterstand weer ongedaan te maken. Pas na ruim tien minuten spelen wisten de blauwwitten de eerste doelkans te forceren toen Anthony Bentem een doelpoging waagde die doelman Jaco van der Schee in de problemen bracht waarbij de alsnog via een verdediger weggewerkt kon worden waardoor de score ongewijzigd bleef.

Quick Boys was op zoek naar de  gelijkmaker, het spel speelde zich grotendeels af op de speelhelft van vv Kloetinge dat echter niet in de problemen kwam en met snelle uitvallen de blauwwitte verdediging  onder druk wist te houden.  In de loop van de eerste helft rook  vv Kloetinge haar kansen in deze wedstrijd en zou de defensieve stellingen meer en meer verlaten.  Quick Boys bleef op zoek naar de gelijkmaker maar wist geen doelkansen te forceren, de blauwwitten bleven met te doorzichtig spel in een te traag tempo achter de feiten aanlopen en zagen daardoor geen kans vv Kloetinge te verrassen. Beide tegenstanders zouden tot de rust nog meerdere kansen forceren. Met nog een kwartier te spelen bracht de doelpaal uitkomst voor vv Kloetinge bij een doelpoging van Harry Zwarthoed. Op slag van rust leek vv Kloetinge de voorsprong te verdubbelen, doelman De Zwart voorkwam extra schade door zich meester te maken van een schot uit de tweede linie.

Quick Boys startte de tweede helft zonder Mike Ruijter en Ronnie Verplancke. Hun vervangers waren Henry Opoku en Jaap van Duijn. De wissels moesten ervoor zorgen dat de verdediging van vv Kloetinge minder compact zou kunnen verdedigen waardoor er meer ruimte zou komen voor de blauwwitte aanvallers.  Quick Boys leek al snel van deze spelopvatting te kunnen profiteren toen Mike Derlagen de bal kon afleggen op Jeroen Ketting, die zijn kopbal naast het doel zag verdwijnen. Een paar minuten later mocht Jaap van Duijn voor de eerste keer in de wedstrijd zijn wapen van de vrije schop in stelling brengen, de bal belandde in de muur. Quick Boys joeg op de gelijkmaker maar wist het doel van de tegenstander maar niet te vinden. Na een kwartier spelen leken de blauwitten gelijk te komen toen Jaap van Duijn uit een hoekschop Harry Zwarthoed wist te bereiken die spits Jeroen Ketting wist te bereiken wiens doelpoging naast het doel belandde. In de zelfde wedstrijdfase werd Philippe den Hartog in scoringspositie gebracht, weer belandde de bal langs de voor Quick Boys verkeerde kant van de doelpaal.

vv Kloetinge kreeg steeds meer geloof in een voor haar goede afloop van de wedstrijd. Coach Diederik Hiensch sloeg aan het wisselen en wist daar de nodige tijd mee te winnen. Met de naderende overwinning in zicht wist vv Kloetinge zelfs nog meerdere doelkansen te forceren, de score bleef echter ongewijzigd. Weer bleef Quick Boys in een thuiswedstrijd met lege handen achter en kunnen de aspiraties die de blauwwitten aanvang van de competitie koesterden voorlopig in de ijskast.