Quick Boys – RVVH 1 – 1

Puntendeling in laatste wedstrijd van 2014

Quick Boys blijft punten verliezen in haar thuiswedstrijden. In de wedstrijd tegen RVVH kwamen de blauwwitten in de loop van de tweede helft op voorsprong maar die ging al snel weer teniet, waardoor de punten door beide tegenstanders gedeeld moesten worden.

Quick Boys startte de wedstrijd sterk en wist al snel meerdere doelkansen af te dwingen. Eerst zag doelman Danny Spelde er niet goed uit bij een vrije schop van Harry Zwarthoed, even later kreeg Tommy Bekooij alle ruimte om een doelpoging te wagen, Bekooij zag zijn doelpoging tot hoekschop verwerkt worden. Quick Boys was overduidelijk de bovenliggende partij en was op zoek naar de voorsprong. Dat bleek weer eens temeer bij een actie van Philippe den Hartog waarbij deze meerdere tegenstanders uitspeelde om vervolgens een doelpoging te wagen die naast het doel belandde.

Tegenstander RVVH wist na bijna een kwartier spelen pas de eerste doelkans te forceren die in een hoekschop resulteerde die niet tot scoren leidde. Een paar minuten later lag Philippe den Hartog aan de basis van een aanval waaruit Quick Boys op voorsprong had moeten komen. Vanaf de rechterflank kon Den Hartog de bal op Harry Zwarthoed plaatsen die de bal teruglegde in de doelmond waar een medespeler ontbrak om de opgelegde kans te verzilveren.

Hoewel Quick Boys RVVH onder druk zette zou RVVH zich in de loop van de eerste helft vaker op de speelhelft van Quick Boys laten zien, zonder dat RVVH daarbij doelrijpe kansen wist te produceren. De beste kansen bleven voor Quick Boys dat geen mogelijkheid zag op voorsprong te komen. Na een half uur spelen leek Philippe den Hartog Harry Zwarthoed in scoringspositie te brengen. Zwarthoed kopte de bal over het doel.  Langzaam maar zeker verdween de dominantie van Quick Boys in de wedstrijd. In de extra tijd van de eerste helft kon Antony Bentem nog een afstandsschot op doel plaatsen die toe hoekschop werd verwerkt, een van de vele hoekschoppen die Quick Boys in de eerste helft wist af te dwingen. Ook deze hoekschop bleef zonder resultaat voor de blauwwitten.

Beide teams startten de tweede helft in ongewijzigde vorm. Weer trachtte Quick Boys RVVH onder druk te zetten maar wist voorlopig geen doelkansen te forceren. Om alsnog een kentering te forceren plaatste coach Ted Verdonkschot een dubbele wissel. Zowel Thom de Vries als Tommy Bekooij verlieten het veld ten faveure van Jeroen Ketting en Jaap van Duijn. Bij RVVH werd Jordao Pattinama gebracht voor Julian Agatowski.

Na ruim een kwartier spelen bracht Quick Boys zichzelf in de problemen doordat de blauwwitte defensie onvoldoende adequaat reageerde op de druk van RVVH. Terwijl doelman Martijn de Zwart noodgedwongen zijn doel had moeten verlaten kon oude bekende Benjamin Martha vanaf de rand van het zestienmetergebied een doelpoging wagen die alsnog door een blauwwitte verdediger van de doellijn weggewerkt kon worden. Quick Boys kroop door het oog van de naald.

Met nog twintig minuten leek invaller Jeroen Ketting alsnog in veilige haven te loodsen toen hij een vrije schop van de andere invaller Jaap van Duijn met een boogbal over doelman Spelde het doel in werkte. Eindelijk waren de blauwwitten op voorsprong gekomen.

De euforie voor Quick Boys was voor korte duur. Op zoek naar een punt zocht RVVH de aanval en dwong een hoekschop af die door Damien Vereecken langs doelman De Zwart het doel werd ingewerkt. Even later wist RVVH net buiten het strafschopgebied nog een vrije schop af te dwingen, de vrije schop van Julian Agatowski bleef zonder gevolgen. Ook Quick Boys wist in het restant van de wedstrijd nog twee vrije schoppen af te dwingen. De eerste was, met moeite, een prooi voor doelman Danny Spelde de tweede verdween net naast het doel. Beide tegenstanders wisten niet meer te scoren waardoor de punten gedeeld moesten worden.

Weer wist Quick Boys een thuiswedstrijd niet in winst om te zetten, doordat de concurrentie geen fouten maakte zakten de blauwwitten precies halverwege de competitie van de tweede naar de vierde plaats.

Geef een antwoord