Yuri Guijt keert terug op het oude nest

Na twee jaar van afwezigheid keert Yuri Guijt volgend seizoen terug bij de club waar hij de jeugdopleiding heeft doorlopen. De middenvelder (23) bereikte deze week een akkoord met Gert Aandewiel, de technisch manager van K.v.v. Quick Boys. Met ingang van het seizoen 2015-2016 maakt Guijt weer deel uit van de A-selectie van de blauwwitten.

Momenteel staat de geboren en getogen Katwijker onder contract bij FC Rijnvogels. Bij de promovendus van de Hoofdklasse B is Guijt een vaste waarde. Hij kwam tot nu toe in alle competitiewedstrijden in actie en scoorde daarin vijf keer. Zo was Guijt trefzeker in het duel tussen FC Rijnvogels en Quick Boys op zaterdag 4 oktober jongstleden (2-2). Met dertien doelpunten en een groot aantal assists had de aanvallende middenvelder vorig seizoen bovendien een belangrijk aandeel in het kampioenschap van FC Rijnvogels.
De overgang geschiedt overigens in goed overleg tussen beide clubs.

Op sportpark Nieuw Zuid gold de zoon van oud-doelman en Hoofd Jeugdopleiding Theo Guijt als een groot talent. Hij doorliep de jeugdopleiding van Quick Boys en werd in het seizoen 2010-2011 opgenomen in de A-selectie van Quick Boys. Bij FC Rijnvogels heeft Guijt de afgelopen twee jaar de nodige ervaring op kunnen doen in het eerste elftal. Maar al te graag wil de fysiek sterke speler volgend seizoen de strijd aangaan om een vaste waarde te worden in de hoofdmacht van de blauwwitten.

Geef een antwoord