Quick Boys hervat competitie met uitwedstrijd tegen Noordwijk

De winterstop is weer achter de rug en voor de blauwwitten staat op de eerste speeldag na de hervatting meteen een mooie Bollenstreekderby op het programma. Op het vernieuwde sportpark Duinwetering is Noordwijk de gastheer van Quick Boys. Beide clubs zijn kanshebber op het winnen van de tweede periodetitel. Het duel tussen Noordwijk en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter B.B. van den Helder. De inwoner van Ter Aar fluit om 15:00 uur voor de aftrap van de derby.

Algemeen
Voetbalvereniging Noordwijk is opgericht op 4 maart 1933. De thuiswedstrijden worden afgewerkt op sportpark Duinwetering. De club van voorzitter Henk Hoogervorst telt ongeveer negenhonderd leden. In 1973 en 1980 schreven de withemden historie door zowel het zaterdagkampioenschap als het algemeen amateurkampioenschap in de wacht te slepen. In het seizoen 2010-2011 behaalde Noordwijk de titel in de Hoofdklasse A door de beslissingswedstrijd met Quick Boys met het kleinste verschil te winnen (1-0). Afgelopen seizoen degradeerden de roodwitten uit de Topklasse. 
Noordwijk begon het seizoen met Oscar Alkemade aan het roer, maar de trainer die bezig was aan zijn eerste seizoen op De Duinwetering werd eind oktober aan de kant geschoven. Sindsdien zwaait Dogan Corneille de scepter bij de roodwitten.

Mutaties
Noordwijk zag zijn selectie versterkt worden met onder andere Anton den Haan (Quick Boys), Jeffrey Mols (ADO’20), Randy Hondius (FC Lienden), Hakan Bayram (Sparta), Marios Lomis (ADO’20), Nick Brouwer (Scheveningen) en Jeffrey Loozen (GHC). Samen met de gebleven Mustafa Amezrine, Brayen Brocker, Mohammed Faouzi, Stefano Goncalves, Diederick Hoogerwaard, Bob Hoogkamer, Stefan Mertens en Maurits Splinter heeft de technische staf van de roodwitten de beschikken over een weliswaar relatief jonge maar ervaren groep die volgens de kenners een rol van betekenis moet kunnen spelen in de strijd om promotie naar de Topklasse. 

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Noordwijk stonden in het verleden liefst drieënzeventig keer eerder tegenover elkaar. Deze twee clubs ontmoetten elkaar dan ook het vaakst. De blauwwitten wonnen achtentwintig duels, de roodwitten boekten eenendertig overwinningen. Veertien wedstrijden eindigden onbeslist. Noordwijk is een van de weinige clubs die vaker van Quick Boys wonnen dan andersom.
De heenwedstrijd tussen Quick Boys en Noordwijk eindigde in 0-1. Waar beide ploegen elkaar voor rust in evenwicht wisten te houden, waren de blauwwitten na de doelwisseling de bovenliggende partij. Quick Boys verdiende drie punten, maar juist de tegenstander ging uiteindelijk aan de haal met de volle buit. Invaller Mike van Zanten scoorde uit een van de spaarzame uitvallen van de roodwitten.

Stand van zaken
Met twintig punten uit dertien duels staat Noordwijk momenteel op de zevende plaats op de ranglijst. Quick Boys heeft drie punten meer behaald en staat op de vierde plaats. In de strijd om de tweede periodetitel heeft Noordwijk de beste papieren, maar Quick Boys kan de achterstand van twee punten aanstaande zaterdag teniet doen. Het belooft derhalve een spannende wedstrijd te worden op sportpark Duinwetering!

Rondje langs de velden
Op de eerste speeldag na de winterstop is Smitshoek te gast bij koploper Katwijk. Runner-up Zwaluwen ontvangt Kloetinge, terwijl Ter Leede bezoek krijgt van rode lantaarndrager ’s-FC Gravenzande. Op sportpark De Kooltuin staat het duel tussen FC Rijnvogels en XerxesDZB op het programma. ASWH kruist de degens met Spijkenisse en SHO speelt in eigen huis tegen RVVH.

Voorverkoop
Omdat de publieke belangstelling voor dit duel op de Noordwijkse Duinwetering naar verwachting groot zal zijn wordt geadviseerd om de toegangskaarten in de voorverkoop aan te schaffen waarmee lange (wacht)rijen bij de loketten tijdens de wedstrijddag kunnen worden voorkomen. Op donderdag 22 januari tussen 20:30 uur en 21:30 uur vindt de voorverkoop plaats in het clubhuis op sportpark Nieuw Zuid. 

Geef een antwoord