Quick Boys versterkt zich met Thom de Vries

Met het aantrekken van Thom de Vries, niet te verwarren met de huidige A-selectiespeler van de blauwwitten, heeft Quick Boys de eerste aanvallende versterking voor het volgende seizoen binnen. De 24-jarige Beverwijker komt over van zaterdaghoofdklasser ODIN’59 en tekent voor één jaar op sportpark Nieuw Zuid.

Bij de club uit Heemskerk is De Vries, inzetbaar als centrumspits en aanvallende middenvelder, momenteel de clubtopscorer met tien treffers. Hiermee had hij een belangrijk aandeel in de winst van de eerste periodetitel van ODIN’59. De seizoenen hiervoor was De Vries actief bij DEM in zijn woonplaats Beverwijk. Bij de zondageersteklasser scoorde hij in drie jaar tijd telkens zeventien doelpunten per seizoen. “We hebben Thom een hele tijd op de voet gevolgd en maakte in de wedstrijden die de scouts bezochten steeds een uitstekende indruk ”, begint technisch manager Gert Aandewiel. “Hij is een balvaste en beweeglijke speler die ons zowel op het middenveld als in de aanval meer mogelijkheden zal gaan bieden. En niet geheel onbelangrijk: hij heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij over een neusje voor de goal beschikt.”

De Vries, werkzaam in het meubel- en interieurbouwbedrijf van zijn vader, kijkt uit naar de overstap naar de blauwwitten. “Quick Boys is nog altijd een van de grootste amateurclubs van Nederland die tot voor kort actief was op het hoogste niveau. Spelen in de Bollenstreek, met heel veel aansprekende derby’s, is heel aantrekkelijk. De club wil promoveren naar de Topklasse en uiteindelijk de stap naar de nieuw te vormen Tweede Divisie gaan maken. Dat past ook bij mijn ambities, want ik wil zo hoog mogelijk spelen”, aldus de aanvaller. Met Quick Boys was hij er snel uit. “Met Gert Aandewiel heb ik een positief gesprek gehad waar ik een heel goed gevoel aan overhield. ODIN’59 wilde me graag houden en er was ook concrete interesse van een Topklasseclub, maar toen Quick Boys belde, was de keuze snel gemaakt.”

De A-selectie van Quick Boys telt komend voetbaljaar twee spelers die luisteren naar de naam Thom de Vries. Het toeval wil dat zij elkaar kennen. “In Haarlem volgden we dezelfde CIOS-opleiding. Thom en ik hebben daarna altijd contact gehouden. In het oefenduel tussen Quick Boys en ODIN’59 in november (uitslag 1-1, red.) troffen we elkaar binnen de lijnen. Iedereen noemt mij Thom, maar officieel heet ik Thomas. Met het oog op volgend seizoen is het een goed idee om mijn echte naam weer te gaan gebruiken”, knipoogt De Vries.

Bron foto’s: website ODIN’59

Geef een antwoord