vv Noordwijk – Quick Boys 0 – 2

Prima start 2e helft seizoen

Quick Boys heeft zich gerevancheerd voor de onverdiende thuisnederlaag tegen vv Noordwijk. In de loop van de eerste helft wist Jaap van Duijn doelman Mustafa Amezrine twee keer te passeren.  vv Noordwijk zag geen kans die achterstand ongedaan te maken waardoor Quick Boys de eerste competitiewedstrijd van 2015 met winst kon afsluiten.

vv Noordwijk zocht direct de aanval en al in de eerste minuut was Maurits Splinter kansrijk voor de thuisploeg, doelman Martijn de Zwart wist schade voor zijn team te voorkomen. Kort hierop mocht Splinter na een overtreding van Mike Ruijter vlak buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen die via een blauwwitte verdediger tot hoekschop  werd verwerkt die zonder gevolgen voor Quick Boys bleef.

vv Noordwijk zou zich voorlopig nog laten gelden in de wedstrijd, Quick Boys liet de Noordwijkse storm uitrazen en langzaam maar zeker ontwikkelde zich een wedstrijd tussen twee tegenstanders die weinig voor elkaar onderdeden. Beiden zagen geen kans doelkansen te creëren.

De dominantie die vv Noordwijk in het eerste gedeelte van de wedstrijd toonde was in de loop van de eerste helft verdwenen. Quick Boys nam het stokje over en zette de Noordwijkse verdediging onder druk. Dat resulteerde voorlopig niet verder dan het afdwingen van een aantal hoekschoppen. Met nog tien minuten te spelen opende Quick Boys de score uit een aanval die werd opgezet door Mike Derlagen die Jeroen Ketting wist te bereiken. Ketting kopte de bal in de voeten van Jaap van Duijn die vervolgens doeman Mustafa Amezrine het nakijken gaf.

vv Noordwijk leek de achterstand direct weg te werken door een doelpoging van Sander Bosma die zijn doelpoging door Mike Ruijter van de doellijn weggewerkt zag worden. Een paar minuten later verdubbelde Jaap van Duijn de voorsprong, weer uit een combinatie van Jeroen Ketting. Van Duijn liet Raymond Manuputty kansloos om vervolgens weer doelman Mustafa Amezrine kansloos te laten en de bal in de uiterste hoek van het doel te plaatsen. Tot de rust bleef de score ongewijzigd.

Beide tegenstanders kwamen na de rust in ongewijzigde samenstelling terug in het veld.  vv Noordwijk ging op zoek naar een treffer, maar slaagde daar voorlopig niet in.  Na vijf minuten spelen was een vrije schop van Mohammed Faouzi een prooi voor doelman De Zwart.  Een paar minuten later werkte Jeroen Ketting aan de andere kant een voorzet vanaf de rechterflank van Philippe den Hartog naast het doel. Kort hierna kopte Ketting uit een hoekschop van Jaap van Duijn de bal voorlangs het doel.

In de loop van de tweede helft sloeg men bij vv Noordwijk aan het wisselen. Eerst werd Maik van Zanten gebracht, terwijl later ook nog Jan-Joost van Cornelissens gebracht.  vv Noordwijk drong aan bij de blauwitte verdediging maar moest toezien hoe doelman Martijn de Zwart bijna halverwege de tweede helft met een knappe actie zijn doel schoonhield bij een hard laag schot op zijn goal.

Met nog ruim een kwartier te spelen leek vv Noordwijk eindelijk de aansluittreffer te scoren toen Maurits Splinter werd bereikt door zijn medespeler. Splinter leek te kunnen profiteren van de ruimte die hem werd geboden, haalde uit op doel  maar mikte de bal op de doelpaal, via de paal belandde de bal weer in het veld. Quick Boys ontsnapte aan een tegendoelpunt. Hierna kwamen beide tegenstanders niet meer tot doelkansen waardoor de blauwwitten hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar in winst hadden omgezet.

 

 

Geef een antwoord