ASWH – Quick Boys 1 – 2

Op bezoek bij ASWH heeft Quick Boys goede zaken gedaan. Eerst werd een 1 – 0 achterstand weggewerkt. In de loop van de tweede helft kwamen de blauwwitten door een strafschop op voorsprong, die ondanks de druk van de tegenstander niet meer werd weggegeven.

Direct na de start van de wedstrijd zette ASWH, op een slecht bespeelbaar veld, aan om op voorsprong te komen.  Voorlopig kwamen de Ambachters niet verder dan een aantal hoekschoppen, waarbij doelman De Zwart een aantal malen handelend moest optreden, waarbij Quick Boys geen schade opliep. De beste kans was voor Bas van Stokkom die net te laat was om een assist het doel in te koppen.  Pas na tien minuten spelen zou Quick Boys zich voor het eerst laten gelden. Eerst werd een doelpunt van Jaap van Duijn op aangeven van Jaap van der Plas wegens buitenspel geannuleerd, een paar minuten later zag Harry Zwarthoed zijn doelpoging naast het doel belanden.

Bijna halverwege kwam ASWH door een doelpunt van Michael van Dommelen op voorsprong. Uit een inworp kwam Jesper van den Bosch in balbezit die de bal kon afleggen op de geslepen Van Dommelen die de bal het laatste zetje gaf. Lang kon ASWH niet genieten van de voorsprong. Een paar minuten later mocht Harry Zwarthoed nog net op de speelhelft van ASWH een vrije schop nemen. Die vrije schop belandde in de doelmond op het hoofd van Anthony Benthem.  Doelman Stef Doedée was kansloos op die kopbal, de stand was weer in evenwicht.

Er brak een periode aan waarin beide teams zich behoudend opstelden. Over en weer werden maar weinig doelkansen afgedwongen. ASWH heerste op het middenveld, steeds wist ASWH de vrije man te vinden. Vooral Michael van Dommelen werd gezocht, zijn doelgerichtheid moest ervoor zorgen dat ASWH weer op voorsprong zou komen. Met de rust in zicht leek Tommy Bekooij nog een goede gelegenheid te krijgen de score voor Quick Boys op te hogen. Bekooij had een tegenstander de bal ontfutseld en kon een rush op doel plaatsen.  Vlak voor het doel legde Bekooij de bal af op de meegekomen Jaap van Duijn. Dat mislukte waardoor doelman Doedée alsnog de gelegenheid kreeg de bal te onderscheppen en een doelpunt te voorkomen.

Amper nadat de tweede helft was begonnen zette Tommy Bekooij met een schot uit de tweede linie doelman Doedée aan het werk, Doedée tikte de bal tot hoekschop.  Een paar minuten later mocht ASWH na een overtreding op Jesper van den Bosch net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen. Doelman De Zwart stompte de vrije schop van Peter Verhoeve over het doel.

Na tien minuten spelen beging Peter Verhoeve binnen de beruchte lijnen een ongelukkige overtreding op Jaap van Duijn. Arbiter Mulder was resoluut in zijn beslissing. Een rode kaart voor Peter Verhoeve en een strafschop voor Quick Boys. Vanaf elf meter liet Van Duijn doelman Doedée kansloos. Met tien man moest ASWH zien om tenminste een punt uit de wedstrijd te halen. Andro Franca werd direct naar de kant gehaald, Josiemar van de Werp was zijn vervanger.

Voorlopig inspireerde de man meer situatie Quick Boys om de aanval te zoeken. Een afstandsschot van Jaap van Duijn belandde daarbij op de deklat. Langzaam maar zeker strandde het blauwwitte offensief.  Ondanks de man minder situatie wist ASWH Quick Boys weer onder druk te zetten. Ruim halverwege was ASWH dicht bij de gelijkmaker. Bij een scrimmage wist Josiemar van de Werp de bal niet over de doellijn te werken, Jesse Driebergen wist de bal voor de doellijn weg te werken, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Tot het einde van de wedstrijd bleef ASWH aandringen bij Quick Boys, de blauwwitte defensie bezweek niet waardoor Quick Boys de wedstrijd als winnaar afsloot.