Quick Boys onder 16 jaar verslaat ADO Den Haag

Vorige week heeft Quick Boys onder de 16 een oefenduel met ADO den Haag onder de 15 gewonnen met 3–0. Deze selectie, bestaande uit spelers van de C-groep en B-groep, hebben hun eerste wedstrijd gespeeld tegen een BVO in het kader van talentontwikkeling. De kern van deze selectie bestaat uit eerstejaars uit de B-groep aangevuld met tweedejaars uit de C-groep.

Na een korte gewenningsperiode van het elftal is de wedstrijd gespeeld volgens de speelwijze welke de jeugdopleiding van Quick Boys voor ogen heeft: veel roulatie op het middenveld en de voorhoede waarbij de posities in de zone zorgen voor een juiste veldbezetting.

Ondanks de slechte staat (regen) van het veld wisten beide partijen een leuke wedstrijd voor te schotelen. Quick Boys nam via een mooi doelpunt van Jaco Ros in de eerste helft de leiding. ADO Den Haag probeerde met combinatie- en vleugelspel openingen te creëren, maar de verdediging in samenwerking met het middenveld stond goed. Dit kan alleen met goede coaching naar elkaar welke Bram van Duijn van achteruit goed verzorgde.

In de tweede helft had Quick Boys de controle over de wedstrijd. De blauwwitten speelden met veel druk naar voren. Uit een van de kansen scoorde Thomas Engwegen uit een scrimmage 2–0 en Matthijs Koster met een geplaatst schot na een vlotlopende aanval  3–0. Naast onze kansen creërde ook ADO Den Haag enkele mogelijkheden met een razendsnelle linksbuiten maar de voorzetting en afronding was niet altijd gelukkig.

Deze wedstrijd laat zien dat discipline in de zone en coaching onderling van groot belang zijn om te spelen als een team. Voeg daar de beleving en individuele kwaliteiten aan toe en er ontstaat een juiste mix voor een mooi resultaat.

Staf Theo Guijt Coach, kees Guijt Ass. Coach, Ruud van der Does Teambegeleider

Quick Boys<16 Pim van der Plas (B1), Jesse Luckerhoff (B2) Luc van der Plas (B2), Bram van Duijn (C1), Joost van Duijn (B2),  Willem van Beelen (B3), Noah Guijt (C1), Thomas Engwegen (B1), Willem van Duijvenbode (B2), Matthijs Koster (B1), Max Aandewiel (B2), Jaco Ros (B2), Jimmy Dijkhuizen (B2), David van Voorst (B3),

De Staf

Geef een antwoord