Burentwist eindigt onbeslist

v.v. Katwijk – Quick Boys 1 – 1 

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong, maar wist die voorsprong niet verder uit te bouwen tegen Quick Boys, dat in de loop van de eerste helft meerdere doelkansen creëerde, maar de bal niet langs doelman Koroglu wist te werken. Tien minuten na rust trok Jaap van der Plas de stand weer gelijk en werd de eindstand bereikt.

Direct na de aftrap zette Katwijk druk op het doel van Martijn de Zwart. De vanaf de rechterflank opgekomen Omar Hamdi werkte de bal in de doelmond, waar de blauwwitte verdediging de bal kon wegwerken. Na ruim vijf minuten spelen was het al raak voor Katwijk: Donny van Ooijen rondde een aanval af en wist vanuit een moeilijke hoek met een snoeihard schot in de korte hoek doelman De Zwart te passeren.

Quick Boys leek al snel de mogelijkheid te krijgen iets terug te doen, toen Jaap van der Plas vanaf de linkerflank Harry Zwarthoed vrij voor doelman Koroglu zette. Koroglu verwerkte de doelpoging van Zwarthoed tot hoekschop. Ook Katwijk liet zich in deze fase niet onbetuigd in het creëren van doelkansen. Marciano Mengerink leek te profiteren van miscommunicatie in de blauwwitte verdediging, maar vond alsnog Martijn de Zwart op zijn weg.

Katwijk liet aanvallend te weinig zien en gokte op de counter. Quick Boys bleef op zoek naar de gelijkmaker en forceerde meerdere hoekschoppen, die echter niet het gewenste effect sorteerden. Na ruim een kwartier spelen ontsnapte Katwijk aan de gelijkmaker, toen een doelpoging van Tommy Bekooij via de doelpaal in de handen van doelman Koroglu belandde. Quick Boys bleef ook in het vervolg druk zetten op het doel van de tegenstander. Jeroen Ketting rondde een assist vanaf de rechterflank van Harry Zwarthoed op het doel af, maar vond de alerte doelman Koroglu op zijn weg. Even later zag Mike Ruijter zijn doelpoging voor de doellijn weggewerkt worden. Halverwege de eerste helft zag Harry Zwarthoed weer een doelpoging teniet gaan, via de lat ging de bal over het doel. Met nog een kwartier te spelen liet Katwijk eindelijk weer eens haar tanden zien. Marciano Mengerink wist Jeffrey Jongeneelen in stelling te brengen die een doelpoging kon wagen, maar Martijn de Zwart de inzet tot hoekschop zag verwerken.

Vlak voor de rust moest Quick Boys een teleurstelling verwerken toen spits Jeroen Ketting het veld geblesseerd moest verlaten. Jaap van Duijn was zijn vervanger.

Na de rust hadden beide teams weer tijd nodig om elkaar af te tasten. Quick Boys had de moed op een beter resultaat nog niet opgegeven en bleef op zoek naar de gelijkmaker. Nog steeds liet Katwijk op aanvallend gebied te weinig zien om de verdediging van Quick Boys onder druk te zetten. Na zo’n tien minuten spelen in de tweede helft kregen de blauwwitten eindelijk loon naar werken. Vanaf de rechterflank zette Tommy Bekooij een aanval op, waarbij captain Maarten Woudenberg in stelling werd gebracht. Diens voorzet werd in eerste instantie nog gepareerd, waarna de afvallende bal weer in de voeten kwam van Woudenberg, die de bal bij Jaap van der Plas wist te plaatsen. Jaap van der Plas kreeg van zijn tegenstanders alle ruimte om vernietigend uit te halen. Eindelijk was de score weer gelijk getrokken.

Beide tegenstanders gingen nu vol voor de winst. Na een kwartier spelen leek Marciano Mengerink te profiteren van balverlies van Henry Opoku, doelman De Zwart was echter alert en wist schade voor zijn team te voorkomen.

Bij Katwijk sloeg men ondertussen aan het wisselen. Marciano Mengerink werd naar de kant gehaald voor Joost Leonard, later zou Sjaak Lettinga het veld verlaten voor Marc Langeveld.

Quick Boys had het in de loop van de tweede helft op offensief gebied goed voor elkaar, maar miste voorin de lengte om de doelkansen te verzilveren. Vlak voor tijd verliet Jaap van der Plas het veld voor Jos van Beuningen, die in deze derby in competitieverband zijn eerste minuten voor Quick Boys zou gaan maken. Beide teams bleven op zoek naar een doelpunt, maar wisten het net niet meer te vinden, zodat de punten gedeeld moesten worden tussen beide kemphanen.

 

Geef een antwoord