Voorbeschouwing Quick Boys – Spijkenisse

Morgen (zaterdag) staat de laatste competitieronde in de Derde Divisie A op het programma. Op sportpark Nieuw Zuid is Spijkenisse de tegenstander van de blauwwitten. Na een rumoerige week vanwege de teleurstellende nederlaag tegen Scheveningen en het vroegtijdige vertrek van trainer Jan Zoutman kunnen de blauwwitten een overwinning heel goed gebruiken. De aftrap is om 15:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M.A. Roeleveld. De wedstrijdbal wordt geschonken door Station Drukwerk. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse!

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Spijkenisse speelden in het verleden liefst dertig competitiewedstrijden tegen elkaar. De blauwwitten wonnen veertien duels, elf wedstrijden eindigden onbeslist, terwijl de groenwitten slechts vijf keer wonnen. In het seizoen 2015-2016 stonden beide ploegen voor de laatste keer tegenover elkaar in competitieverband. Zowel de heen- als de terugwedstrijd werd gewonnen door de blauwwitten.

Stand van zaken
Met dertien punten uit vijftien duels bezet Spijkenisse momenteel de voorlaatste plaats op de ranglijst. De promovendus, voor het zesde achtereenvolgende seizoen getraind door Peter Wubben, wordt alom geprezen vanwege haar positieve spelopvatting. Afgelopen zaterdag konden de groenwitten op eigen veld één helft standhouden tegen Spakenburg. Uiteindelijk moest Spijkenisse een 0-2 nederlaag incasseren. Met elf doelpunten is de 34-jarige Michael van Dommelen de clubtopscorer.

Revanche
Afgelopen zaterdag leed Quick Boys een gevoelige nederlaag tegen Scheveningen. De uitglijder op eigen veld, de vijfde van dit seizoen, leidde uiteindelijk het ontslag van trainer Jan Zoutman in. Laurens Mouter zal de honneurs waarnemen tegen Spijkenisse. Quick Boys is er alles aan gelegen om de eerste seizoenshelft met een goed gevoel af te sluiten. De steun van het hondstrouwe publiek is daarbij van harte welkom.

Jaarafsluiting
Na afloop van de wedstrijd organiseren de spelers en stafleden van het eerste elftal in samenwerking met Timeless Events een feestje voor alle supporters en vrijwilligers van de club. Hiermee willen zij iedereen bedanken die de A-selectie het afgelopen kalenderjaar heeft gesteund. De toegang is (uiteraard) gratis! Om 17:00 uur begint in het clubhuis de drive-in show met feest DJ Pascal en zanger John Medley. De barbezetting wordt door de A-selectie geregeld, zodat de clubhuiscommissie ook volop kan genieten van het feestje! 

Rondje langs de velden
Op de laatste speeldag voor de winterstop luidt het overige programma als volgt:
Capelle – VVOG
Magreb’90 – Jong Almere City FC
DVS’33 Ermelo – ONS Sneek
Harkemase Boys – DOVO
ODIN’59 – ASWH
Scheveningen – Jong FC Twente
Jong FC Groningen – Jong FC Volendam
Spakenburg – ACV

Geef een antwoord