Weer puntendeling op Sportpark Nieuw Zuid

Quick Boys –  vv Spijkenisse 1  – 1

In de loop van de eerste helft kwamen de gasten op voorsprong. In de loop van de tweede helft kwam Quick Boys weer langzij. Daarna werd er niet meer gescoord. Quick Boys moest de punten delen en zag de concurrentie profiteren van deze misstap.

Na de aftrap van de wedstrijd deden beide tegenstanders maar weinig onder voor elkaar. De eerste kans was voor Spijkenisse. Ruperto Dorothea kon vanaf de rechterflank een actie maken, waarna hij op doel kon uithalen. Die doelpoging was echter een prooi voor Martijn de Zwart. Even later zou Spijkenisse haar eerste hoekschop afdwingen, weer zonder resultaat. Aan de andere kant had Quick Boys op aanvallend gebied nog maar weinig laten zien.

Pas na tien minuten spelen zou Quick Boys zich laten gelden. Jaap van der Plas leek te worden aangespeeld uit een hoekschop, maar stapte over de bal heen, waardoor Jesse Driebergen een betere kans leek te krijgen om op doel uit te halen. Die doelpoging werd gesmoord in de verdediging van Spijkenisse, dat een paar minuten later ook een pass van Tommy Bekooij vanaf de rechterflank wist te neutraliseren.

De wedstrijd kabbelde voort, beide tegenstanders zouden voorlopig geen doelkansen meer weten te forceren. Pas halverwege de eerste helft leek Spijkenisse weer gevaarlijk te worden, toen Timon de Bel vanaf de linkerflank Jerson Ribeiro in stelling wist te brengen. Diens doelpoging belandde naast het doel. Tot dusverre slaagde Quick Boys er niet in om Spijkenisse, met veel spelers achter de bal, onder druk te zetten. Ruim halverwege de eerste helft mocht Spijkenisse net buiten het strafschopgebied nog een vrije schop nemen. Via de muur werd de vrije schop van Jerson Ribeiro tot hoekschop verwerkt. Die hoekschop bleef zonder consequenties voor de blauwwitten.

Met nog een kwartier te spelen had Quick Boys moeten profiteren van één van de weinige mogelijkheden die Spijkenisse bood, toen Tommy Bekooij vanaf de rechterflank Ronnie Verplancke wist te bereiken. Diens doelpoging bleek geen probleem voor de defensie van Spijkenisse. Daarmee werd het probleem van Quick Boys in deze wedstrijd onderstreept. Quick Boys forceerde te weinig kansen, als er al kansen werden geforceerd miste Quick Boys de afmaker om die kansen te verzilveren.

Met nog ruim tien minuten te spelen tot de rust kwam Quick Boys op achterstand. Via Henry Opoku verdween de bal over de doellijn, waardoor Quick Boys tegen een achterstand aankeek, die in de loop van de eerste helft niet meer ongedaan gemaakt zou worden.

Quick Boys startte de tweede helft in een ongewijzigde samenstelling, maar speelde nu wel met de harde wind in de rug. De blauwwitten trachtten direct de achterstand weg te werken, maar slaagden daarin niet. Daarvoor was het spel van Quick Boys te doorzichtig voor Spijkenisse. Bovendien lag het baltempo nog steeds te laag om de tegenstander te verrassen en in de problemen  te brengen.

Toch kwam Quick Boys binnen tien minuten na rust weer op gelijke voet met Spijkenisse. Uit een assist van Harry Zwarthoed, wist captain Maarten Woudenberg de bal diagonaal koppend langs doelman Dyron Bijl te werken. Even later leek Heny Opoku kansrijk te zijn om Quick Boys op voorspring te zetten, zijn doelpoging ging echter voorlangs het doel.

Beide coaches sloegen aan het wisselen. Bij Spijkenisse werd Emir Jarasevic gebracht voor Julien Gret. Bij Quick Boys werden zowel Jaap van Duijn en Yordi Teijsse gebracht voor Ronnie Verplancke en Thom de Vries. Na bijna vijf maanden blessureleed was Teijsse eindelijk weer inzetbaar voor de blauwwitte hoofdmacht. Met nog een kwartier te spelen was Teijsse dicht bij een doelpunt, zowel doelman Bijl als de lat voorkwamen een voorsprong voor Quick Boys.

Spijkenisse zou zich in de loop van de tweede helft nog maar zelden laten zien op de speelhelft van Quick Boys. Toch werden de gasten nog wel gevaarlijk. Eerst mocht Ruperto Dorothea vrij op doelman De Zwart afstomen, de laatste wist het gevaar te neutraliseren. Later had Jefferson Ribeiro meer rendement moeten halen uit een combinatie, weer was Martijn de Zwart op zijn hoede, waardoor Quick Boys niet weer op achterstand kwam.

Quick Boys bleef aandringen, maar wist het doel niet te vinden tegen Spijkenisse, dat alles uit de kast haalde om de wedstrijd zoveel mogelijk te vertragen en het tempo uit de wedstrijd te halen. Dit zeker nadat Timon de Bel zijn tweede gele kaart pakte en Spijkenisse zodoende met 10 man verder moest. Uiteindelijk slaagden de gasten erin de 1-1 vast te houden, waardoor Quick Boys er weer niet in slaagde om de volle buit op Sportpark Nieuw Zuid te behalen en de concurrentie de mogelijkheid kreeg weer dichterbij te komen in de strijd om de 2e plek.