RVVH – Quick Boys 2 – 3

Quick Boys behaalt punten in de extra tijd

Tot tweemaal toe werkte Quick Boys een achterstand weg. De extra tijd was al begonnen toen de 2 -2 kon worden aangetekend. Ver in de blessuretijd besliste invaller Ronnie Verplancke met een vlammend schot de wedstrijd voor de blauwwitten.

RVVH liet Quick Boys de wedstrijd maken. De thuisploeg trok zich al snel terug op de eigen speelhelft en loerde op de snelle uitval om alsnog de wedstrijd in hun voordeel te kunnen beslissen. Quick Boys zou niet verder komen dan een aantal hoekschoppen en een aantal doelkansen die eigenlijk die naam niet mochten hebben.

Pas ruim halverwege de eerste helft zou RVVH voor het eerst gevaarlijk worden toen Rensy Barradas via de linkerflank een aanval kon plaatsen, zijn doelpoging ging voorlangs.  Met nog een kwartier te spelen mocht Quick Boys een vrije schop nemen na een overtreding op Tommy Bekooij. Ook deze vrije schop bleef zonder gevolgen voor RVVH dat direct hierna een aanval wist op te zetten waaruit Ibi Koubai werd bereikt.  Koubai wist zijn tegenstander uit te kappen om vervolgens doelman Martijn de Zwart kansloos te laten. Waar te verwachten was dat RVVH gezien het tot dan vertoonde spelbeeld zich tot verdedigen zou beperken bleek de onverwachte voorsprong de thuisploeg te inspireren op zoek te gaan naar verhoging van de voorsprong tegen het aangeslagen Quick Boys dat na op achterstand te zijn gekomen in de eerste helft geen doelkansen meer wist te forceren.

Na de rust kwamen beide tegenstanders in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Zowel RVVH als Quick Boys wisten al snel een doelkans te produceren. Martijn de Zwart verwerkte een doelpoging van IBI Koubai tot hoekschop, even later zag Tommy Bekooij zijn doelpoging door een tegenstander gekraakt worden. Quick Boys bleef op zoek naar de gelijkmaker, meerdere doelpogingen misten de zuiverheid om daarvoor te zorgen.

Met nog een klein half uur te spelen plaatste coach Ted Verdonschot een dubbele wissel. Zowel Yordi Teijsse als Jaap van der Plas werden naar de kant gehaald voor Thom de Vries en Jeroen Ketting.  Amper in het veld waren deze getuige van een ver afstandsschot van Mike Ruijter dat hoog in het doel, onhoudbaar voor doelman Roy Rijntjes, verdween.  De gelijkmaker van Quick Boys smaakte naar meer, de blauwwitten hadden zelfvertrouwen getankt uit die gelijkmaker.  Jeroen Ketting zag zijn doelpoging voorlangs het doel verdwijnen. Even later zou een vrije schop na een overtreding op Thom de Vries via de muur tot hoekschop worden verwerkt.  Het offensief zou langzaam maar zeker doven.

Met nog een kwartier te spelen kwamen de blauwwitten weer in de problemen toen Jordey van Dam bij een aanval van RVVH wist te profiteren van de ruimte die hem werd geboden waardoor hij RVVH weer op voorsprong kon zetten.  Kort hierna werd Anthony  Bentem naar de kant gehaald voor Ronnie Verplancke.  Quick Boys bleef aandringen tegen RVVH dat alles in de strijd gooide om het tempo van de blauwwitten zo veel  mogelijk te ontregelen. Jeroen Ketting zag zijn doelpoging van de lijn weggewerkt worden door Damien Vereecken.

In de extra tijd bezorgde Maarten Woudenberg RVVH een tegenvaller door een vrije schop van Harry Zwarthoed langs doelman Rijntjes het doel in te werken. Nog waren de blauwwitten niet tevreden met deze gelijke stand. Zij bleven aandringen totdat Ronnie Verplancke ver van het doel verwoestend kon uithalen  en met een snoeihard schot de bal in de touwen jaagde waardoor Quick Boys de wedstrijd alsnog winnend kon afsluiten.  Daarmee werden goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plek aangezien alle concurrenten voor deze positie in de wedstrijdronde puntverlies leden.