Terugblik Algemene Ledenvergadering K.v.v. Quick Boys

Op vrijdag 17 april jl. vond de voorjaarsvergadering van onze vereniging plaats waarbij een kleine 74 leden acte de présence gaven. 

Na de vaststelling dat zich alleen leden onder de aanwezigen bevinden opent voorzitter Henk-Jan van Maanen om 20:00 uur de vergadering met inleiding waarin hij o.a. aangeeft dat de wijzigingen in de trainersstaf geen gemakkelijke beslissing  was. Later op de avond zal technisch Manager Gert Aandewiel een toelichting geven over de ontwikkelingen ter verbetering van het opleidingen van de eigen jeugd. De voorzitter refereert naar de wedstrijd tegen onze zustervereniging en feliciteert Katwijk met het behaalde kampioenschap. Vervolgens worden diverse zaken benoemd met betrekking op de ontwikkeling van ons sportpark, zoals het onderhoud en de verlichting van het hoofdveld, de veldverlichting rondom veld 6 en de kansen op een nieuwe kantine en wellicht gymzaal in samenwerking sportbedrijf Katwijk. De voorzitter geeft aan dat de samenwerking met de KNVB prima verloopt. Tot slot staat de voorzitter stil bij de ontwikkelingen bij de Businessclub zoals LED-reclameborden en business seats.

De aanwezige ereleden Wim Schaap, Arie Guijt en Jaap Sip worden in het bijzonder welkom geheten waarna de berichten van verhindering ter kennisgeving worden aangenomen. Vervolgens wordt stilgestaan bij het overlijden van respectievelijk Willem van Duijn, Niek van der Plas en Arie Hoek, de drie leden van onze vereniging welke ons het afgelopen half jaar zijn ontvallen. Na de opening wordt de notulen van de najaarsledenvergadering van 7 november jl. goedgekeurd en vastgesteld.

Tijdens de bestuursmededelingen refereert de voorzitter naar de diverse activiteiten die hebben plaatsgevonden in onze verenigingen zoals de Veiling, het Verjaardagsfeest, de Kick-off van het Gala en de Voetbalquiz. Mede mogelijk gemaakt door en voor vrijwilligers. Ook feliciteert de voorzitter de eerste kampioen van onze vereniging: Quick Boys E5.

De voorzitter benoemt een aantal ontwikkelingen waar op dit moment achter de schermen hard aan gewerkt wordt, zoals het nieuwe vrijwilligersbeleid en het nieuwe ledenadministratiesysteem. Ook zal de nieuwjaarsbijeenkomst in een nieuw jasje worden gestoken. De voorzitter geeft uitleg waarom het bestuur voornemens is om de statuten te wijzigen. Hiervoor wordt tijdens de najaarsledenvergadering instemming worden gevraagd van de leden.

Hierna wordt door penningmeester Anne Timmermans een uitgebreide toelichting op de begroting 2015-2016 en 2016-2017 gegeven. De penningmeester laat in de overzichtelijke presentatie een positieve lijn zien op diverse financiële vlakken. Toch past bescheidenheid nog op zijn plaats. De contributies voor geselecteerde jeugdleden worden niet, zoals voorgesteld, verhoogd. De meerderheid van de aanwezige leden geeft hier geen goedkeuring voor. Wel wordt door een meerderheid van de aanwezigen de verlaging van de contributie voor de Landenteams goedgekeurd.

Zowel Henk-Jan van Maanen, Martin Haasnoot als Cees Haasnoot waren voor deze ledenvergadering aftredend en herkiesbaar. Er hebben geen tegenkandidaten zich gemeld en daarom worden de heren onder applaus weer verkozen voor een nieuw bestuurstermijn.

Martin Haasnoot geeft een toelichting op de diverse commerciële activiteiten die het afgelopen seizoen de revue hebben gepasseerd, zoals de veiling en de diverse kleine evenementen zoals de Sint- en Kerstloterijen, speculaaspoppenactie. Het geeft aan hoe veelzijdig, infinitief en betrokken onze leden bij de club zijn. Daarnaast wordt een korte toelicht gegeven op de lopende en de nog komende commerciële activiteiten zoals bordsponsoring veld 2, de slotdag en de F-toernooi.

Cees Haasnoot, bestuurslid voetbalzaken, doet vervolgens een kort verslag van de stand van zaken op voetbalgebied binnen alle geledingen van de club. Hierbij wordt inzicht gegeven over de ontwikkelingen rondom het eerste elftal, de jeugdopleiding, de ongeselecteerde teams, scheidsrechterzaken en het wedstrijdsecretariaat. Hierna geeft Gert Aandewiel een boeiende, gedetailleerdere toelichting over de doelstellingen van het eerste elftal en de jeugdopleiding voor de komende jaren. Ook worden de nieuwe selectiespelers en trainers kort geïntroduceerd.

Aan het eind van de vergadering werd door enkele leden gebruik gemaakt van de rondvraag. Alle vragen werden afdoende door de voorzitter beantwoord waarmee de vergadering om 23:00 uur kon worden afgesloten met een dankwoord voor de inbreng. Er kan worden terug gekeken op een vergadering die door alle aanwezigen als zeer prettig, positief en bovenal constructief werd ervaren, hetgeen het bestuur het vertrouwen geeft voor de toekomst. 

Geef een antwoord