Quick Boys – Ter Leede 0 – 1

Quick Boys delft onderspit tegen Ter Leede

Quick Boys heeft de eerste nederlaag van het nog jonge seizoen 2015- 2016 te pakken. Nadat beide tegenstanders in de eerste helft niet tot scoren kwamen kwam Ter Leede in de loop van de tweede helft op voorsprong  die vervolgens zonder problemen kon worden verdedigd door de gasten uit Sassenheim.

Beide tegenstanders deden na de aftrap voorlopig maar weinig voor elkaar onder in de eerste streekderby van het seizoen.  Na ruim vijf minuten spelen kreeg Quick Boys de eerste doelkans uit een aanval waarbij tenslotte Robert Steemers aflegde op Jerghinio Schadewsing wiens doelpoging te slap was om doelman Bogdan Constantin te verrassen.  Quick Boys drong aan. Yordi Teijsse kopte de bal nog over het doel uit een hoekschop van Jerghinio Schadewsing  en even later zag Yuri Guijt zijn doelpoging gekeerd worden door doelman Constantin.  Quick Boys drong aan bij Ter Leede maar miste tempo en creativiteit om de verdediging van de gasten te verrassen en kende in doelman Constantin een tegenstander die niet wilde wijken.

Pas na ruim een half uur spelen produceerde er Leede voor de eerste doelkans toen Selmo Kurbegovic een doelpoging waagde die geen probleem bleek  voor doelman Martijn de Zwart. Een paar minuten later bracht rechtsback Milan Hoek uitkomst voor Quick Boys door een doelpoging van Tony Schreurs weg te werken. Aan het einde van de eerste helft drong Ter Leede aan bij Quick Boys maar wist niet gevaarlijk te worden.  Met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft leek Robert Steemers nog gevaarlijk te worden uit een assist van Jerghinio Schadewsing, Steemers kwam net tekort waardoor de score uitbleef. Met een 0 – 0 ruststand gingen beide tegenstanders aan de thee.

Na de rust kwamen beide tegenstanders in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Het leek er veel op dat Ter Leede vertrouwen had geput uit het spel van de eerste helft, de gasten trachtten Quick Boys onder druk te zetten maar slaagden daar niet in. Aan de andere kant wist ook Quick Boys geen gevaar te stichten op de speelhelft van Ter Leede. Na ruim vijf minuten spelen creëerde Quick Boys de eerste doelkans van de tweede helft uit een actie van Jaap van der Plas die voor het doel langs dribbelde om vervolgens op doel uit te halen. Die doelpoging werd gekeerd door doelman Constantin.  Nog steeds lag het tempo bij Quick Boys te laag om de tegenstander te verrassen waardoor de defensie van  Ter Leede zonder problemen de nul kon houden.

Na bijna een kwartier spelen kwam Quick Boys in de problemen toen arbiter Selier zich liet beetnemen door
Thierre van der Kooye die zich in het strafschopgebied theatraal ter aarde stortte. Behalve een gele kaart voor Delano á Cohen leverde dat ook nog eens een strafschop op voor Ter Leede. Ronnie  Verplancke liet doelman De Zwart kansloos. Quick Boys was ongewild in de problemen gekomen tegen Ter Leede dat defensief nog niet in de problemen was geweest en zich nu volledig kon richten op de verdediging van de voorsprong en alle kansen die het nog zou krijgen door de ruimte die Quick Boys zou bieden op zoek naar de gelijkmaker.

Ter Leede haalde alles uit de kast om de oorsprong te verdedigen, de Sassenheimers hadden er geen enkele moeite mee om desnoods een handbalverdediging te organiseren voor het doel van doelman Constantin. Quick Boys bleef zich stuklopen op die verdediging en kwam niet tot doelrijpe kansen. Daar brachten ook de wissels, Thomas de Vries voor Yuri Guijt en Mike Ruijter voor Jaap van der Plas geen verandering. De score bleef ongewijzigd, Ter Leede wist de ongeslagen status te handhaven terwijl Quick Boys de eerste verliespunten van het seizoen incasseerde.

Door de nederlaag zakt Quick Boys naar de zesde plaats, met 6 punten uit 3 wedstrijden.