AED-herhalingscursus opnieuw leerzaam

Op 30 april en 20 mei jl. hebben een tweetal groepen vrijwilligers van Quick Boys de herhalingscursus ‘reanimeren en bedienen AED’ gevolgd. Ook dit jaar is de cursus verzorgd door Hulsbosch & Broekhoff (www.hulsboschenbroekhoff.nl). Sinds 2009 volgen enkele tientallen vrijwilligers de cursus. Ruim veertig vrijwilligers die de herhalingscursus jaarlijks volgen. Daarnaast nog vijftien EHBO-vrijwilligers die in de jaarlijkse EHBO-herhalingscursus eveneens worden geinstruëerd in het reanimeren en bedienen van de AED.

Ook dit jaar zijn de reacties van de vrijwilligers weer positief: “Dit is zo belangrijk, het is goed dat Quick Boys jaarlijks de herhalingscursus organiseert. Volgend jaar ben ik er weer bij”.

Door de instructeurs wordt geconstateerd dat de vrijwilligers van Quick Boys al veel ervaring hebben, mede door de jaarlijkse cursus. Dat is goed om te horen in het besef dat er op sportpark Nieuw Zuid al verschillende malen levensreddend is gehandeld door de inzet van de AED- en EHBO-vrijwilligers.

Vier AED apparaten op Nieuw Zuid
Op sportpark Nieuw Zuid zijn maar liefst 4 AED apparaten aanwezig:
A. de centrale hal overdekte tribune, begane grond;
B. de gang nabij trap / secretariaat / sponsorhome, bovendeel overdekte tribune;
C. de keuken van clubgebouw / kantine;
D. de EHBO ruimte nabij de jeugdcommissiekamer in het kleedkamercomplex.

Protocol Medische Calamiteit
Wist u dat er op sportpark Nieuw Zuid een protocol is, daar waar een medische calamiteit zich heeft voorgedaan? Zie onderstaand link:
//www.quickboys.nl/multimedia/filemanager/files/Bijlagen_Teksten/protocol_medische_calamiteit_17-04-2014.pdf

Tot slot
Quick Boys bedankt de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk voor het feit dat de AED (herhalings)cursus ook dit jaar gratis is aangeboden. Ruim tweehonderd Katwijkse sportvrijwilligers, actief bij zo’n twintig Katwijkse sportverenigingen/instellingen, hebben in de afgelopen drie maanden de (herhalings)cursus gevolgd! Een mooi initiatief, het gaat immers om levensreddend vrijwilligerswerk! 

Geef een antwoord