vv Spijkenisse – Quick Boys 1 – 3

Quick Boys houdt hoofd koel

Quick Boys heeft gedaan wat het moest doen. Winst in de uitwedstrijd tegen de winnaar van de derde periode vv Spijkenisse. Bij de rust leidden de blauwwitten met 0 – 1, de thuisploeg  wist in de loop van de tweede helft langszij te komen, maar moest alsnog haar meerdere in Quick Boys erkennen dat de wedstrijd met een 1 – 3 overwinning afsloot.

Bij Quick Boys maakte Milan Hoek na lange afwezigheid wegens blessureleed weer zijn opwachting in de blauwwitte hoofdmacht, Hoek nam de rechtsbackpositie voor zijn rekening. Wegens een  gezichtsblessure  moest Yordi Teijsse aan de kant blijven.

Wilde Quick Boys de volgende ronde behalen dan was winst hoe dan ook noodzakelijk. Om die reden werd vv Spijkenisse direct onder druk gezet, doelkansen bleven voorlopig uit. Na tien minuten wist vv Spijkenisse voor de eerste keer gevaarlijk te worden toen Julien Gret op aangeven van Elwin Spoel een doelpoging waagde, de bal belandde in het zijnet.  In deze wedstrijdfase mocht Harry Zwarthoed voor Quick Boys net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen, Zwarhoed mikte de bal op de vuisten van doelman Dyron Bijl.

vv Spijkenisse zat in de problemen, het wachten leek op de voorsprong van Quick Boys. Vanaf de rechterflank pompte Milan Hoek de bal in het doelgebied waar zowel Harry Zwarthoed als Tommy Bekooij net tekort kwamen om te scoren.  Even later was er sprake van een combinatie tussen Milan Hoek en Tommy Bekooij, de laatste rondde af in het zijnet.

Toch zou vv Spijkenisse zich in de loop van de eerste helft herstellen en werd een aantal malen gevaarlijk. Eerst werd Julien Gret vanaf de rechterflank in stelling gebracht, zijn omhaal mislukte.  Daarna werd Gret in vrijstaande positie aangespeeld om direct een doelpoging te wagen die over het doel belandde.

Juist op het moment dat het erop leek dat de dominantie van Quick Boys was verdwenen en het wedstrijdtempo te laag was rechtten de blauwwitten de rug en drongen weer aan bij vv Spijkenisse. Eerst was er een actie van Jaap van der Plas vanaf de rechterflank waaruit  Harry Zwarthoed werd bereikt die de bal naast het doel werkte. Direct daarna was er weer een actie van Thom de Vries vanaf rechts waar hij vanaf de achterlijn Tommy Bekooij in stelling bracht die de bal langs doelman Bijl schoot.  In de loop van de eerste helft probeerde vv Spijkenisse de schade nog te herstellen, het vizier stond niet op scherp bij de thuisploeg. Quick Boys zou nog eenmaal gevaarlijk worden toen Thom de Vries vanaf de achterlijn teruglegde op Jeroen Ketting die net tekort kwam om de voorsprong te verdubbelen.

Quick Boys kwam goed uit de kleedkamer, zette vv Spijkenisse direct onder druk maar kwam niet tot doelkansen. Toen keerde na een aantal minuten spelen plotseling het tij. vv Spijkenisse had zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd en ging op zoek naar de gelijkmaker.  Eerst mocht Jeffrey doorgaan op Martijn de Zwart die de inzet keerde. Daarna mocht de thuisploeg net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen. Jerson Ribeiro schoot de bal over het doel.

Na bijna aan kwartier spelen leek Quick Boys de voorsprong te verdubbelen toen  zowel Thom de Vries als Tommy Bekooij kansrijk leken, de bal kon alsnog worden weggewerkt en kwam in de voeten van Jerson Ribeiro die een rush op het doel van Martijn de Zwart plaatste en de bal in het doel plaatste waardoor plotseling de stand weer gelijk was getrokken.

Met nog een half uur te spelen werd Jesse Driebergen gebracht voor Jaap van der Plas, daarna zou ook nog Tommy Bekooij worden gewisseld voor Jos van Beuningen terwijl Thom de Vries het veld verliet voor Jaco van der Bent.

Langzaam maar zeker zou Quick Boys zich herstellen van deze tegenvaller. Er werden weer doelkansen gecreëerd. Met nog een kwartier te spelen kwam Quick Boys weer op voorsprong. Een hoekschop van Jos van Beuningen belandde in de voeten van  Anthony Bentem die verwoestend uithaalde, als een granaat sloeg de bal in het doel.  Nog was de blauwwitte doelpuntenhonger niet gestild. Quick Boys bleef jagen op een verhoging van de voorsprong.  Nadat eerste een afstandsschot van Harry Zwarhoed net naast het doel belandde had Thom de Vries daarna meer geluk toen hij gelanceerd door Maarten Woudenberg  Etiene Mariana het nakijken gaf om daarna op doel uit te halen en de voorsprong verder te verhogen.

Nog gaf vv Spijkenisse de moed niet op. Na een aantal wissels drong de thuisploeg weer aan. Quick Boys leek in de problemen te komen bij een hoekschop van  vv Spijkenisse, Martijn de Zwart werkte de bal weg van de doellijn. Ook in de extra tijd bleef vv Spijkenisse aandringen maar wist het doel niet meer te vinden. Quick Boys had haar doel bereikt, de wedstrijd was gewonnen. Nu moet worden afgewacht welk resultaat concurrent RVVH in de komende wedstrijd gaat behalen.