Quick Boys B2 promoveert naar de hoofdklasse

Quick Boys B2 was zaterdag de enige nog overgebleven team in de nacompetitie en speelde de finale tegen Olympia B1. Quick Boys A1 en A2 waren reeds uitgeschakeld in de play-offs. Bij Quick Boys A1 was Alexandria’68 uit Rotterdam over twee wedstrijden de sterkste. De A2 werd uitgeschakeld door Ter Leede A1.

Op zaterdag 9 mei jl. speelde Quick Boys B2 in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse tegen VVSB B1. In beide wedstrijden wonnen de blauwwitten met duidelijke cijfers van de Noordwijkerhouters. De volgende tegenstander was SJC B1. In Noordwijk werd nipt gewonnen, terwijl op Nieuw Zuid het krachtsverschil in grotere cijfers tot uitdrukking kwam.
In de finale trof Quick Boys B2 competitiegenoot Olympia B1. Gedurende het seizoen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: eenmaal winst, eenmaal verlies. Olympia B1 toonde in deze wedstrijden aan over een goed team, zowel op fysiek als op tactisch vlak, te beschikken.

Afgelopen zaterdag werd op het sportpark Zegersloot, de thuishaven van ARC, afgetrapt voor de finale onder ideale omstandigheden en onder het toeziend oog van vele toeschouwers. Quick Boys B2 had het minste last van de spanning maakte in kort tijd twee doelpunten. Kees Guijt werd met een mooie pass vrijgezet voor de keeper en ronde deze buitenkans zeer
beheerst af met buitenkant voet. De tweede goal was het gevolg van een individuele actie van Hans Brouwer in het strafschopgebied. Hans wist op onnavolgbare wijze een handvol verdedigers van zich af te schudden en met een harde knal in de korte hoek de keeper te passeren: 2-0.

Hierna schudde Olympia de zenuwen van zich af en wist al snel de aansluitingstreffer te forceren. Niet veel later was de marge weer twee doelpunten. Na een overtreding op Kees Guijt mocht Jelmer de Ruijter aanleggen vanaf de strafschopstip: 3-1. De blauwwitten zakten te ver terug en vergat vooruit te verdedigen, waardoor Olympia B1 nog voor de pauze twee keer wist te scoren: 3-3. Niet alleen de spelers waren toe aan de theepauze, maar ook de supporters van beide verenigingen na een
meer dan enerverende helft met veel prachtige goals.

De trainers Arwin Guijt en Cor Zuijderduijn hebben van de rust gebruikgemaakt om enkele tactische aanwijzingen te geven. Deze pakten goed uit, want Quick Boys B2 was na rust de betere ploeg met twee prachtige goals als gevolg. Beide doelpunten waren op prachtige wijze uitgespeeld waarbij met name de vierde treffer van de blauwwitten van hoog niveau was. Willem van Duijvenbode speelde zich op het middenveld schitterend vrij en bediende Jim Dijkhuizen in de diepte. Jim wist met een
mooie beweging zijn tegenstander te passeren en met een strakke voorzet Hans Brouwer te bereiken die met binnenkant voet afrondde. De vijfde en laatste goal was ook voor Hans na
een schitterende pass van Jaco Ros.
Olympia B1 kon hier weinig tegenover zetten en dus was de overwinning voor Quick Boys B1 verdiend te noemen. Na een periode van vier jaar hebben deze jongens en staf bereikt wat de voorgaande teams hebben voorbereid, namelijk promotie naar de hoofdklasse.

Langs deze weg wil ik een ieder bedanken die hebben meegewerkt aan de lange weg die Quick Boys B2 heeft moeten afleggen om de hoofdklasse te bereiken. Er ligt een prachtige uitdaging voor de nieuwe groep om zich in deze klasse te handhaven!

Theo Guijt
Hoofd Jeugdopleiding K.v.v. Quick Boys

Geef een antwoord