Saamhorigheid in de Ardennen

Terwijl het thuisfront werd geteisterd door de noordwesterstorm die over Nederland raasde, bivakkeerde de A-selectie van Quick Boys het afgelopen weekeinde in de Belgische Ardennen. Mede dankzij de inzet van Active Outdoor Events (www.activeoutdoorevents.nl) kunnen de spelers en de staf terugzien op een geslaagd trainingskamp.

De ballen bleven achter in het ballenhok op sportpark Nieuw Zuid. Teambuilding, daar draaide het om tijdens het verblijf op Outdoor Camping Barveaux. Onder bijzondere (en weinig luxe) omstandigheden hebben de nieuwe staf en de gewijzigde spelersgroep elkaar beter leren kennen. Naast de fysieke inspanning werd er gezien de verschillende activiteiten en de verblijfplaats een beroep gedaan op de onderlinge communicatie, de samenwerking, het tactisch inzicht, de saamhorigheid en het doorzettingsvermogen van het individu. Daarbij speelden de slechte – of juist goede – weersomstandigheden een belangrijke rol, waarbij de vele regen op zaterdag en de lage temperaturen het kamp nog zwaarder maakten.

Op vrijdag vertrok het gezelschap richting Barveaux-sur-Ourthe. Na het opbouwen van de groepstenten op het bivakveld stond een dropping op het programma. De nazit rond het kampvuur ging gepaard met een muzikaal optreden van Stefan van der Plas.
Na het ontbijt op zaterdag stonden de outdoor teamgames gepland (sleutelwoorden: tactiek, samenwerking, communicatie en leiderschap). Na het nuttigen van de lunchpakketten bestonden de fysieke activiteiten uit het mountainbiken (groep 1) en kanoën op de rivier de Ourthe (groep 2). Na de gezamenlijke barbecue op het eigen bivakveld en een eigen georganiseerde teamactiviteit zochten de spelers moe maar voldaan de veldbedden op in de groepstenten.
De volgende dag hervatten de groepen de fysieke activiteiten, voordat in de middag de heenreis richting Katwijk werd aanvaard. Het was een bijzonder geslaagd teambuildingsweekend waarbij langs deze weg de uitstekende begeleiding en gastvrijheid van Active Outdoor Events nogmaals hartelijk wordt bedankt.

Geef een antwoord