Quick Boys ruim langs Wateringse Veld/GONA: 6-0

Sportpark Zonneveld vormde het decor voor de tweede poulewedstrijd van Quick Boys in het kader van het districtsbekertoernooi van West II. Hoewel de naam van het complex anders doet vermoeden, is het geen moment droog geweest in Den Haag-Zuid. Wel konden de meegereisde fans na afloop met een goed gevoel de auto’s weer instappen na de 6-0 overwinning van de blauwwitten op zondageersteklasser Wateringse Veld/GONA.

Trainer Jan Zoutman had een aantal wijzigingen doorgevoerd in het basisteam ten opzichte van het elftal dat afgelopen zaterdag RKAVV met 3-0 versloeg. Zo verschenen Jos van Beuningen, Mike Derlagen, Gerard Aafjes, Yuri Guijt en Thomas de Vries aan de aftrap op het natuurgrasveld van Wateringse Veld/GONA. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter A.P. Westenbroek was duidelijk dat Quick Boys een gemakkelijke avond zou gaan beleven. De blauwwitten regen in het eerste kwartier de kansen aaneen, maar het vizier van Milan Hoek, Delano a Cohen en De Vries stond niet op scherp.

Na een kwart wedstrijd werd de score alsnog geopend door de bezoekers. Een hoekschop van Mohamed El Osrouti werd tegen de lat gekopt door Van Beuningen, maar in de rebound tikte Guijt alsnog binnen: 0-1. Amper één minuut later wist Derlagen met een fraai schot van grote afstand de voorsprong van de blauwwitten te verdubbelen: 0-2. Het was zijn eerste treffer voor de Katwijkers sinds zijn komst naar Nieuw Zuid. Na ruim een half uur spelen wist De Vries zijn eerste doelpunt in het shirt van Quick Boys te maken door een voorzet van Steemers feilloos binnen te koppen: 0-3.
De Katwijkers lieten in het eerste bedrijf diverse goede kansen onbenut, terwijl aan de andere kant Martijn de Zwart met schone handschoenen in de pauze aan de thee kon.

Na de doelwisseling, met Jaap van der Plas in de ploeg voor Milan Hoek, wist Quick Boys nog drie keer te scoren. In de 53e minuut behield De Vries in kansrijke positie het overzicht en legde de bal met het hoofd terug op de vrijstaande Steemers die vervolgens met een rake schuiver de stand op 4-0 bracht.
Even stokte de doelpuntenproductie van de blauwwitten, maar na het inbrengen van Yordi Teijsse en Jerghinio Sahadewsing werd de draad weer opgepakt. Een vlijmscherpe voorzet van Steemers werd binnengelopen door Teijsse: 0-5. Het mooiste doelpunt van de avond werd bewaard voor het laatst. Guijt stond aan het einde van een zeer fraaie aanval over meerdere schijven en scoorde zijn tweede doelpunt van de avond (0-6).

Met zes punten uit twee duels (doelsaldo: 9-0) staat Quick Boys fier aan kop in poule 12 van het districtsbekertoernooi van West II. De blauwwitten zijn officieus geplaatst voor de knock-outfase en kunnen de kwalificatie in het duel met zaterdageersteklasser Valken’68 definitief veiligstellen. De derde en laatste poulewedstrijd wordt aanstaande zaterdag gespeeld op sportpark ‘t Duyfrak in Valkenburg en begint om 14:30 uur.

Opstelling Quick Boys: Martijn de Zwart, Jos van Beuningen, Anthony Bentem, Delano a Cohen, Mike Derlagen, Gerard Aafjes, Milan Hoek (46′ Jaap van der Plas), Yuri Guijt, Robert Steemers, Thomas de Vries (69′ Yordi Teijsse) en Mohamed el Osrouti (69′ Jerghinio Sahadewsing). 

Geef een antwoord