Quick Boys in stijl naar volgende ronde

Met een monsterzege op Valken’68 heeft Quick Boys zich definitief geplaatst voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi van West II. Op het zonovergoten sportpark ‘t Duyfrak wonnen de blauwwitten met liefst 9-1 van de zaterdageersteklasser. Bij rust leidde de ploeg van trainer Jan Zoutman reeds met 7-0. Zodoende kende Quick Boys een uitstekende generale repetitie in aanloop naar de start van de competitie in de Hoofdklasse B.

Ten opzichte van het basiselftal dat afgelopen dinsdag Wateringse Veld/GONA versloeg (6-0) had de technische staf van Quick Boys een aantal wijzigingen doorgevoerd. Raymon Kuipers, Joey Ravensbergen, Jesse Driebergen, Yordi Teijsse en Jerghinio Sahadewsing verschenen ditmaal aan de aftrap. De wisselingen gingen niet ten koste van de gretigheid. Met name in de eerste helft werd de thuisploeg, getraind door Gerard de Geus, met de neus op de feiten gedrukt.
Aanvoerder Gerard Aafjes speelde wederom als verdedigende middenvelder en kon terugzien op een uitstekende wedstrijd. De kersverse vader van dochter Robbiene stuurde met een fraaie steekpass Yuri Guijt weg. Omdat de buitenspelval van de thuisploeg niet werkte, mocht de aanvallende middenvelder alleen op Erwin van der Nagel af gaan. Guijt omspeelde de doelman en schoof de bal in de zevende minuut beheerst binnen: 0-1.

De voorsprong werd verdubbeld door Teijsse. Na een hoekschap van Sahadewsing torende de spits boven alles en iedereen uit en kopte de bal snoeihard in de korte hoek: 0-2. Even voor het half uur was de wedstrijd gespeeld. Sahadewsing soleerde aan de linkerkant langs twee verdedigers en legde het speeltuig met veel gevoel bij de tweede paal binnen: 0-3.
Quick Boys had de smaak te pakken en ging vrolijk verder met scoren. Aafjes luisterde zijn sterke optreden op met een doelpunt en enkele minuten later scoorde Guijt zijn tweede treffer van de middag: 0-5. Nog was de koek niet op. Handenbindertje Mohamed el Osrouti pikte zijn goal mee. Het slotakkoord van het eerste bedrijf was voor Delano a Cohen, een andere uitblinker, die met een doeltreffende kopbal de ruststand op 0-7 bracht.

Na rust stokte de score bij de blauwwitten. Valken’68 ging compacter spelen en Quick Boys geloofde het wel. Niettemin kreeg Teijsse in de derde minuut na rust een grote kans. De spits schepte de bal over Van der Nagel en het doel heen.
Acht minuten voor het laatste fluitsignaal ging Jos van Beuningen, net als Jaap van der Plas en Thom de Vries ingevallen na rust, in de fout door aan het shirt van Rens van Klaveren te hangen binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter M.A. de Bruijn uit Nootdorp legde de bal op de stip, waarna Sven Boonstoppel voor de eretreffer kon zorgen. Het bleek het startschot van een slotoffensief van de blauwwitten. Een vrije trap van Milan Hoek passeerde alles en iedereen en verdween in de verre hoek: 1-8. Toen Teijsse naar de grond ging in het zestienmetergebied, werd de bal ook aan de andere kant op de stip gelegd. Het slachtoffer ontfermde zich over de elfmetertrap en faalde niet: 1-9.

Met drie overtuigende zeges heeft Quick Boys zich met speels gemak geplaatst voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi van West II. De blauwwitten gaan met de nodige zelfvertrouwen toewerken richting de seizoensouverture tegen Jodan Boys.

Opstelling Quick Boys: Raymon Kuipers, Milan Hoek, Anthony Bentem, Delano a Cohen, Joey Ravensbergen, Gerard Aafjes (’74 Jos van Beuningen), Jesse Driebergen (’74 Jaap van der Plas), Yuri Guijt, Mohamed el Osrouti, Yordi Teijsse en Jerghinio Sahadewsing (’78 Thom de Vries).