Voorbeschouwing Quick Boys – Jodan Boys

Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover. Dan begint de competitie in de Hoofdklasse B. Na zes weken voorbereiding lijkt de formatie van trainer Jan Zoutman klaar te zijn voor de seizoensouverture. Op de eerste speeldag is Jodan Boys te gast op sportpark Nieuw Zuid. Het duel tussen Quick Boys en Jodan Boys staat onder leiding van scheidsrechter M.P. Gerritsen. De inwoner van Best fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt gesponsord door Diamantsponsor Bouwbedrijf De Lange-Van der Plas. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016!

(Ons sportpark bezoeken voor Quick Boys-Jodan Boys? Hier vindt u praktische informatie.)

Algemeen
Christelijke Voetbalvereniging de Jodan Boys werd opgericht op 1 mei 1934. De club werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Oosterwei. Het hoofdveld van Jodan Boys bestaat uit kunstgras. Dennis van den IJssel is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer in Gouda. Vorig seizoen eindigde Jodan Boys op de zevende plaats in de Hoofdklasse A.

Onderlinge resultaten
In het verleden speelden Quick Boys en Jodan Boys slechts zes keer eerder tegen elkaar. De blauwwitten wonnen drie onderlinge wedstrijden, terwijl de Gouwenaars ook drie duels in winst wisten om te zetten. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen op sportpark Nieuw Zuid dateert van 10 december 2011. Toen verloor Quick Boys met 0-1 van Jodan Boys.

Mutaties
Gedurende de zomerstop maakten Peter Ernst (ONA), Tom van Hoogstraten (SV Gouda), Enzo Huntink (Scheveningen), Tim van der Linden (Feyenoord), Youri Looyestijn (ARC), Fahri Margoum (SV Gouda), Hamza Mehrach (Floreant), Mike van Oostrom (SC Woerden), Michel Verkaik (Neptunes Schiebroek) en Fanny Waandels (TAVV) de overstap naar sportpark Oosterwei.
Hiertegenover stond het vertrek van Michael van Bilsen (Be Fair), Jeroen Borsboom (Noordwijk), Jesse Branderhorst (Olympia), Emiel Buntsma (Woubrugge), Jeroen Campferman (Olympia), Remco de Rijk (UNIO), Mike Slottje (Koudekerk), Mark Veerman (Noordwijk) en Tim Roggeveen (lager elftal).

Het scoutingsrapport
Jodan Boys wist de poulefase van het districtsbekertoernooi te overleven in een groep met Montfoort, Nieuw Lekkerland en Olympia. Verder kenden de Gouwenaren een succesvolle voorbereiding.
Trainer Van den IJssel kan beschikken over een uitgebalanceerde selectie. Keeper Marvin Straver (25) gaat beginnen aan zijn zesde seizoen in de hoofdmacht. De backposities worden hoogstwaarschijnlijk ingenomen door Don Mimpen en Michel Verkaik. De van een blessure teruggekeerde Bram van Laan is een optie als centrale verdediger en wordt vermoedelijk geassisteerd door Roald Heerkes. Op het middenveld staan aanvoerder Leroy Brank en Mo Bellahcen geposteerd. Voorin heeft spelmaker Mitchel Heerkens een vrije rol. Het meespelen van aanwinst Enzo Huntink is onzeker. De aanvaller liep in het bekerduel met Nieuw Lekkerland tegen een rode kaart aan en werd voor zeven wedstrijden geschorst. Huntink is echter in beroep gegaan tegen deze straf.

Kijkje in eigen keuken
Ook Quick Boys kan terugzien op een geslaagde oefencampagne. Het elftal van trainer Zoutman maakt een sterke ontwikkeling door en heeft zich zonder moeite geplaatst voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi van West II. De blauwwitten snakken naar de start van de competitie en kijken reikhalzend uit naar de seizoensopener tegen Jodan Boys.
De technische staf kan nog niet beschikken over de langdurig uitgeschakelde Philippe den Hartog. Daarnaast zal Pascal van der Plas binnenkort weer onder het mes gaan. Verder kan een beroep gedaan op een geheel fitte selectie.

Rondje langs de velden
Op de eerste speeldag van de Hoofdklasse B gaat ASWH op bezoek bij nieuwkomer Deltasport. In Rijswijk is Zwaluwen te gast bij Haaglandia, een andere promovendus. Degradant Hoek ontvangt Ter Leede, terwijl Spijkenisse de degens kruist met Noordwijk. FC Rijnvogels speelt in Woerden tegen Sportlust’46. Tot slot staan XerxesDZB en Heinenoord tegenover elkaar in Rotterdam.

 

Geef een antwoord