Quick Boys deelt punten met ASWH: 2-2

Ruim halverwege de eerste helft kwam Quick Boys op voorsprong. Tot de rust bleef een verdere score uit. Na een kwartier spelen scoorde ASWH de gelijkmaker om een kwartier later op voorsprong te komen. Door een strafschop kwamen de blauwwitten weer op gelijke voet met ASWH waardoor beide kemphanen de koplopers verder zagen uitlopen.

Nadat de wedstrijd was begonnen was er in eerste instantie maar weinig verschil tussen de tegenstanders te zien, beiden wisten voorlopig geen doelkansen wisten te creëren. Pas na ongeveer een kwartier spelen forceerde ASWH een doelkans met een omhaal van Jerry Tieleman die door Jaap van der Plas van de doellijn werd weggewerkt. Een paar minuten later waagde Lars Bosscha weer een kans, ditmaal een prooi voor Martijn van der Zwart. De bordjes waren verhangen, Quick Boys was in het defensief gedrongen, ASWH was op zoek naar de voorsprong.

Met nog twintig minuten te spelen wist Quick Boys toch op voorsprong te komen. Vanaf het middenveld gaf Yordi Teijsse een aantal tegenstanders het nakijken om vervolgens buiten het strafschopgebied op doel uit te halen om met een geplaatst schot doelman Stef Doedée kansloos te laten. De eerste doelkans was direct in een doelpunt omgezet. Teijsse zou in de loop van de eerste helft nog een kans krijgen om de score verder op te hogen toen hij leek te kunnen profiteren van een fout van doelman Doedée die de bal losliet, Teijsse wist de kans niet op waarde te schatten, de bal belandde naast het doel. Met nog vijf minuten te spelen maakte Teijsse nog een actie vanaf de linkerflank om vanaf de achterlijn de bal terug te leggen, een medespeler ontbrak waardoor ASHW kon ontsnappen aan nog een doelpunt.  Beide tegenstanders mochten tot de rust nog een vrije schop nemen in de buurt van het strafschopgebied. De vrije schop van ASHW werd weggewerkt door Anthony Bentem. De vrije schop voor Quick Boys na een overtreding op Milan Hoek werd door Jerghinio Sahadewsing rakelings langs de paal geschoten.

ASWH keerde na de rust zonder Gilmaro van de Werp terug in het veld, oude bekende David Almeida was zijn vervanger. ASWH had zich nog niet bij de nederlaag neergelegd en drong aan bij Quick Boys dat steeds verder in de verdrukking kwam. Quick Boys liet zich nog maar zelden zien op de speelhelft van ASWH en moest alle zeilen bijzetten om schade te voorkomen. Na een kwartier spelen werd ASWH beloond. Robin Mulder kwam in kansrijke positie, maar forceerde slechts een hoekschop die   aan de basis zou liggen van de gelijkmaker van Peter Verhoeve. ASWH had de smaak te pakken en bleef aandringen bij Quick Boys dat de handen vol had om zich niet te laten overlopen door ASHW.  Yordi Teijsse geposteerd in de punt van de aanval bevond zich op een eiland. Te midden van meerdere verdedigers kon hij  maar moeilijk bereikt worden. Met nog ruim een kwartier te spelen bezweek Quick Boys onder de druk, verdediger Jerry Tieleman rondde een aanval af waardoor ASHW de 2 – 1 op het scorebord kon laten aantekenen.

Direct daarna werd gewisseld bij Quick Boys. Zowel Jaap van der Plas als Milan Hoek werden naar de kant gehaald voor Jesse Driebergen en Mohammed el Osrouti. Vooral de komst van Osrouti gaf Quick Boys nieuwe aanvalsimpulsen vanaf de rechterflank. Een paar minuten later werd door een ASWH-speler hands gemaakt binnen de beruchte lijnen, Yordi Teijsse liet doelman Doedée kansloos. Kort hierna was Osrouti nog een keer gevaarlijk, door kunst- en vliegwerk bleef ASWH een nieuwe achterstand bespaard.

Tot het einde van de wedstrijd zou ASWH nog aandringen om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar zag geen mogelijkheid meer om Martijn de Zwart te passeren. Beide tegenstanders moesten zich tevreden stellen met een gelijkspel.

Opstelling Quick Boys:
Martijn de Zwart, Henry Opoku, Anthony Bentem, Milan Hoek (74′ Jesse Driebergen), Yordi Teijsse, Robert  Steemers, Jaap van der Plas (74′ Mohammed el Osrouti), Delano a Cohen, Gerard Aafjes (c), Jerghinio Sahadewsing, Joey Ravensbergen.

Geel: Henry Opoku, Jesse Driebergen

Scoreverloop: ’26 0-1 (Teijsse), ’60 1-1 (Verhoeve), ’73 2-1 (Tieleman), ’79 2-2 (Teijsse, pen.)