Quick Boys – Noordwijk 0 – 2

Quick Boys delft onderspit

Hoewel Quick Boys in de eerste helft het beste van het spel had kwamen de blauwwitten met de rust in zicht op achterstand. In de tweede helft wist Quick Boys de schade niet te herstellen en zag de achterstand zelfs nog vergroot worden. Weer ging een wedstrijd op Sportpark Nieuw Zuid verloren.

Quick Boys startte zonder Jaap van der Plas in de basis, Mohammed el Osrouti had een basisplek gekregen. Beide tegenstanders startten afwachtend, Quick Boys oogde sterker hoewel doelkansen voorlopig uitbleven.  In de loop van de eerste helft leek Quick Boys het initiatief naar zich toe te trekken. De blauwwitten drongen aan  maar zagen geen gelegenheid de defensie van de gasten te verrassen en doelman Amezrine te passeren. 

Met nog ruim een kwartier op de klok werd Noordwijk via Jaap van Duijn, vrijwel de hele wedstrijd aan banden gelegd door Henry Opoku, voor het eerst gevaarlijk toen hij in vrijstaande positie werd aangespeeld. Doelman Martijn de Zwart was alert, verkleinde zijn doel en wist de inzet te keren. Daarna zou Quick Boys zich nog laten gelden. Spits Yordi Teijsse rondde een aanval af met een schot over het doel. Weer zette Quick Boys, op zoek naar de voorsprong, aan en weer wist Noordwijk niet van wijken waardoor de score uitbleef.  Met de rust in zicht leek Quick Boys eindelijk loon naar werken te krijgen uit een combinatie tussen Yordi Teijsse en Mohammed el Osrouti waarbij de laatste uit een vloeiend beweging de bal over het doel werkte. Tegen de verhouding in kwam Noordwijk met de rust in zicht op voorsprong uit een vrije schop van Ruperto Dorothea waaruit oude bekende Jaap van Duijn  werd bereikt die gemakkelijk zijn team op voorsprong kon zetten.

Na de rust kwamen beide tegenstanders in ongewijzigde samenstelling terug in het veld. De druk lag nu bij Quick Boys dat de achterstand moest zien weg te werken. De blauwwitten  gingen op zoek naar de gelijkmaker maar wisten het gat in de verdediging niet te vinden tegen een tegenstander die met de voorsprong op zak er geen probleem mee had de tegenstander het spel te laten maken en zich desnoods geheel op de eigen speelhelft te laten terugzakken. Meer dan een aantal hoekschoppen wisten de  blauwwitten niet te forceren.

Na twintig minuten spelen moest coach Zoutman noodgedwongen voor de eerste keer wisselen, captain Gerard Aafjes kon door een blessure niet verder spelen en werd vervangen door Jesse Driebergen. Een paar minuten later werd Delano á Cohen net buiten het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Jerghinio Sahadewsing werkte te vrije schop die daar uit volgde naast het doel.

Ook bij Noordwijk werd gewisseld. Ruperto Dorothea werd naar de kant gehaald voor Emiel Wendt die later zijn stempel op de wedstrijd zou drukken.  Bij Quick Boys volgde weer een wissel. Nu werd Mohamed el Osrouti naar de kant gehaald voor Thomas de Vries die de aanvallende linie moest versterken.

IMG_0069_QB-NW_03102015

Met nog een kwartier te spelen kwam Quick Boys verder in de problemen toen Jaap van Duijn uit een ingooi werd bereikt en een vrije doorgang kreeg naar het doel van de tegenstander. Van Duijn mikte de bal op de deklat, de mee opgekomen Emiel Wendt kon de bal alsnog simpel over de doellijn schuiven en de voorsprong voor zijn team verder vergroten.

Quick Boys streed nu een hopeloze strijd. Noordwijk gooide de wedstrijd op slot terwijl Quick Boys geen mogelijkheden meer kreeg het tij alsnog te keren waardoor de wedstrijd uitging als een nachtkaars. Noordwijk deed goede zaken, alle concurrenten verloren punten. Met nog geen enkel puntenverlies leiden de noorderburen soeverein in de Hoofdklasse B.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, A Cohen (’78 Guijt), Ravensbergen, Aafjes (c) (’64 Driebergen), Hoek, Sahadewsing, El Osrouti (’71 Thomas de Vries), Teijsse, Steemers


Scoreverloop: ’44 0-1 (Van Duijn) | RUST | ’76 0-2 (Wendt)

Geef een antwoord