Zwaluwen – Quick Boys 0 – 4

Quick Boys laat Zwaluwen kansloos

Quick Boys was in de eerste helft de bovenliggende partij maar wist pas met de rust in zicht op voorsprong te komen. In de tweede helft stelden de blauwwitten met op sommige momenten oogstrelend voetbal orde op zaken en sloten de wedstrijd af met een  0- 4 overwinning.

In de blauwwitte hoofdmacht maakte Dennis van der Plas zijn debuut, hij stond geposteerd in het centrum van de verdediging en kan terugzien op een goede wedstrijd. Van der Plas verving Gerard Aafjes die vorige week met een blessure het veld moest verlaten.

Quick Boys liet al snel zien waarvoor men naar Vlaardingen was gekomen, winst was het doel en niets anders.  De negatieve spiraal van de laatste wedstrijden moest worden omgebogen om de concurrentie niet uit het oog te verliezen. Daar slaagden de blauwwitten uitstekend in. Al snel bleek Quick Boys de bovenliggende partij tegen een tegenstander die zich niet verschool maar slechts zelden een vuist kon maken tegen Quick Boys. Hoewel de eerste helft zich grotendeels afspeelde op de speelhelft van Zwaluwen wisten de blauwwitten geen echte doelkansen te forceren. Pas bijna halverwege de eerste helft wist Zwaluwen vanaf de rechterflank voor het eerst gevaarlijk te worden toen een speler van Zwaluwen zijn tegenstander uitkapte om vervolgens een doelpoging te wagen die in de voeten van een tegenstander belandde. Een paar minuten later mocht Zwaluwen net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen die via doelman De Zwart tot hoekschop werd verwerkt. In deze wedstrijdfase leek De Zwart in de fout te gaan bij een terugspeelbal maar wist ten koste van een hoekschop alsnog schade voor zijn team te voorkomen.

Met nog tien minuten te spelen drong Quick Boys weer aan bij Zwaluwen. Eerst leek Yordi Teijsse kansrijk te worden toen hij uit een combinatie met Jerghinio Sahadewsing op doel kon schieten maar de bal onvoldoende vaart kon meegeven. Een paar minuten later was het wel raak toen Mohamed el Osrouti vanaf de rechterflank de bal in de doelmond op het hoofd van Robert Steemers kon plaatsen die koppend doelman Nick Sanders kansloos liet. Tot de rust zou Quick Boys zich nog meerdere malen laten gelden maar doelpunten bleven nog uit op de lastig te bespelen knollentuin van Zwaluwen.

In de tweede helft liet Quick Boys zich meteen weer gelden toen de uitblinkende Mohamed el Osrouti op aangeven van Jerghinio Sahadewsing een doelpoging waagde die gestopt werd door doelman Sanders. Nog was het gevaar voor Zwaluwen niet geweken maar het liep alsnog met een sisser af voor de thuisploeg.

De blauwwitten hielden de gastheren constant onder druk en na ruim een kwartier spelen kreeg Quick Boys loon naar werken toen Mohamed el Osrouti op aangeven van Robert Steemers de bal onhoudbaar langs doelman Sanders in de hoek van het doel plaatste. Quick Boys heerste volop in de wedstrijd tegen Zwaluwen dat er niet meer aan te pas kwam en er alles aan deed om de schade zoveel mogelijk te beperken. Daar slaagde Zwaluwen niet in. Nog tweemaal moest doelman Sanders de bal uit het net vissen. Eerst scoorde Mohamed el Osrouti uit een door Robert Steemers opgezette actie die leek te worden afgeslagen. De afvallende bal kwam in de voeten van Jerghinio Sahadewsing die El Osrouti in stelling kon brengen. Daarna beging Ryan St. Aubyn Santos binnen de beruchte lijnen een overtreding op El Osrouti die werd bestraft met een penalty. Deze werd benut door Yordi Teijsse. Daarna probeerde Quick Boys de stand nog verder op te hogen maar wist het net niet meer te vinden waardoor de uitslag werd bepaald op 0 – 4.

Dankzij de overwinning stijgen de blauwwitten naar de zesde plaats, met 10 punten uit 6 gespeelde wedstrijden.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. v.d. Plas (debuut), Ravensbergen, A Cohen (c), Hoek (’90 Driebergen), Sahadewsing, El Osrouti, Teijsse (’90 Van Steen – debuut), Steemers

Geel: A Cohen ’53

Scoreverloop: ’37 0-1 (Steemers) | RUST | ’64 0-2 (El Osrouti), ’74 0-3 (El Osrouti), ’84 0-4 (Teijsse, pen.)