Terugblik op de Najaarsledenvergadering

Terugblik Algemene Ledenvergadering K.v.v. Quick Boys vrijdag 13 november 2015:

Op vrijdag 13 november jl. vond de najaarsledenvergadering van onze vereniging plaats, evenals vorig jaar in de indrukwekkende maar vooral sfeervolle Businessclub-ruimte. Het clubbestuur is het bestuur van de Businessclub erkentelijk voor het beschikbaar stellen hiervan.

Een kleine 75 leden hadden op deze winderige novemberavond de moeite genomen om de gang naar sportpark Nieuw Zuid te maken, om kennis te nemen van de beleidsontwikkelingen van het bestuur en mee te praten over de plannen.    

Nadat iedereen het aanwezigheidsregister had getekend en was vastgesteld dat zich onder de aanwezigen alleen leden bevonden opende voorzitter Henk-Jan van Maanen even na 20 uur de vergadering met de gebruikelijke inleiding waarin verschillende zaken werden benoemd. De voorzitter kon melden dat de club in relatief rustig vaarwater verkeert en er binnen de vereniging een groot gevoel van waardering en betrokkenheid kan worden geconstateerd.

De aanwezige ereleden Wim Schaap en Jaap Sip werden in het bijzonder welkom geheten, waarna de 31 formele berichten van verhindering ter kennisgeving werden aangenomen. De voorzitter memoreerde kort de zorgelijke gezondheidssituatie van het erelid Arie Guijt. Vervolgens werd stilgestaan bij het overlijden van een vijftal leden van onze vereniging: respectievelijk Kees Verloop, Cees Ouwehand, Nicolaas van der Plas, Kees van Duijvenbode en Leen Vooijs die ons het afgelopen half jaar zijn ontvallen.  

Na de opening werden zowel de notulen van de voorjaarsledenvergadering van 17 april jl. alsmede het jaarverslag van de secretaris over het verenigingsjaar 2014-2015 goedgekeurd en vastgesteld.

Hierna gaf penningmeester Anne Timmermans middels een overzichtelijke presentatie een uitgebreide toelichting op de jaarcijfers 2014-2015, waarbij het goed was te vernemen dat het afgelopen verenigingsjaar met een positief exploitatieresultaat kon worden afgesloten. Hoewel de doorkijk naar en de prognose voor de komende jaren over het algemeen positief zijn benadrukte de penningmeester dat we bescheiden moeten blijven, een strakke begrotingsdiscipline moeten blijven hanteren en een gematigd uitgavenpatroon blijvend zullen toepassen. De nauwgezette toelichting gaf geen reden tot vragen waarop Hans Haasnoot namens de kascontrolecommissie verslag deed van de door hen gedane bevindingen. Het verslag is van dien aard dat het bestuur bij acclamatie décharge kon worden verleend voor het gevoerde financiële beleid gedurende het verenigingsjaar 2014-2015. De kascontrolecommissie werd bedankt voor haar bewezen diensten, en in het bijzonder Gilles van der Marel wiens zittingsperiode er op zit. In de vergadering werd Michael de Jong bereid gevonden de vacante functie in de commissie op te vullen.

Tijdens de bestuursmededelingen refereerde de voorzitter aan het welslagen van verschillende verenigingsactiviteiten gedurende het afgelopen half jaar, waarbij o.a. de Clubdag en het Gala werden gememoreerd. De voorzitter gaf aan dat onze vereniging de komende jaren stapsgewijs het Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gaat invoeren. De commissie Waarden en Normen heeft het bestuur geadviseerd tot het verplichtstellen van een VOG voor vrijwilligers. Ook de vertrouwenspersonen van onze vereniging staan hier positief tegenover. Vanuit het NOC-NSF wordt aan verenigingen geadviseerd over te gaan tot het aanvragen van een VOG bij vrijwilligers. Voor vrijwilligers van sportorganisaties (mits dit vrijwilligersorganisaties zijn) is de VOG gratis.

Voor de toekomst ligt de focus van het bestuur onder andere op het samenstellen van een werkgroep met oog op het 100-jarig bestaan in 2020. Ook onderzoekt het bestuur de mogelijkheden om de donderdagavond als clubavond aantrekkelijker te maken voor alle leden en zo de onderlinge verbinding te vergroten.
De secretaris gaf een korte toelichting over het vrijwilligersbeleid en zal de aanvullingen van de aanwezige leden meenemen in de verdere uitwerking, welke in de voorjaarsledenvergadering zal worden gepresenteerd. De voorzitter refereerde aan de onlangs gehouden succesvolle bijeenkomst met zowel Supportersvereniging, Sfeercommissie en spelersraad m.b.t. het verbeteren c.q. vergroten van de onderlinge relatie. Er komt geen servicepunt van de KNVB op Nieuw Zuid. De KNVB heeft de voorkeur uitgesproken om dit bij Foreholte te vestigen. En tot slot zullen er na 1 juni geen activiteiten meer plaatsvinden op het hoofdveld, mede i.v.m. de voorbereiding van Quick Boys 1 op het nieuwe seizoen.

De vergadering besloot met algemene stemmen tot de voorgestelde wijziging van de statuten van de vereniging. Het voorstel is derhalve aangenomen. Door de voorgestelde wijzigingen en aanvullingen op de statuten verdwijnt de noodzaak voor het aanhouden van een Huishoudelijk Reglement en dit document komt dan ook te vervallen. Zaken die nog vanuit het Huishoudelijk Reglement op een andere plek dan de statuten zijn vastgelegd zijn geregeld via het Protocol Lidmaatschap en Contributieregeling leden en het nieuwe Protocol Gebruik sportpark en materialen.

Martin Haasnoot deed verslag van de stand van zaken op commercieel gebied. Hier komt een kort verslag van het Gala aan bod. De nieuwe ontwikkelingen vanuit de Businessclub werden meegedeeld. Ook impressies van de nieuwe koffie-unit, hoofdingang en clubhuis werden getoond.

Bestuurslid voetbalzaken Cees Haasnoot en technisch manager Gert Aandewiel deden vervolgens verslag van de stand van zaken op voetbalgebied binnen alle geledingen van de club. Hierbij kwamen zaken rondom de Quick Boys 1 en de selectieteams aan de orde, evenals het reilen en zeilen bij de Jeugdselecties, het damesvoetbal, G-team en recreatief voetbal.

Aandacht ging daarna uit naar diverse lidmaatschapjubilarissen en de voordracht en benoeming van een Lid van Verdienste en een Erelid.
Een uitgebreider verslag met foto’s vindt u elders op deze website.

Aan het eind van de vergadering werd door enkele  leden gebruik gemaakt van de rondvraag. Alle vragen werden afdoende beantwoord door de voorzitter waarmee de vergadering om iets voor 23 uur kon worden afgesloten met een dankwoord voor de inbreng.  

Er kan worden teruggekeken op een vergadering die door alle aanwezigen als zeer prettig, positief en bovenal constructief werd ervaren, hetgeen het bestuur het vertrouwen geeft voor de toekomst.

Geef een antwoord