Quick Boys bereikt achtste finales districtsbeker

Onder ermbarmelijke weersomstandigheden heeft Quick Boys zich weten te plaatsen voor de achtste finales van het districtsbekertoernooi van West II. Op sportpark Nieuw Zuid waren de blauwwitten met 3-2 te sterk voor zondaghoofdklasser Nieuwerkerk. Met twee doelpunten had Mohamed el Osrouti een groot aandeel in de zeven achtereenvolgende winstpartij van de formatie van trainer Jan Zoutman.

Vanwege de overvloedige regenval werd het bekerduel gespeeld op het tweede veld. In vergelijking met de competitiewedstrijd tegen Haaglandia was de basisformatie van Quick Boys op vijf plaatsen gewijzigd. Martijn de Zwart, Robert Steemers en Yordi Teijsse kregen rust en zaten niet bij de wedstrijdselectie. Anthony Bentem en Henry Opoku zaten op de reservebank. Hierdoor maakten Raymon Kuipers, Mike Ruijter, Gerard Aafjes, Jaap van der Plas en Thomas de Vries hun opwachting. Zij zagen ploeggenoot El Osrouti reeds na twintig seconden (!) de score openen op Nieuw Zuid: 1-0.

Nieuwerkerk, een laagvlieger in de zondaghoofdklasse A, leek een zware wedstrijd tegemoet te gaan. Toch wist de promovendus, ondanks de harde tegenwind, de stand na een kwartier spelen gelijk te trekken. Een fraaie uitgespeelde aanval werd uiteindelijk doeltreffend afgerond door Mimoun el Kadi (1-1).
Terwijl de regen intussen met bakken uit de hemel kwam, stelde de thuisploeg in het restant van het eerste bedrijf orde op zaken. Vleugelaanvaller El Osrouti wist keeper sander Hoffmann voor de tweede keer te passeren en bracht zijn ploeg andermaal op voorsprong: 2-1. Van grote schoonheid was het doelpunt van Jerghinio Sahadewsing. Met een geplaatst schot in de verre hoek vergrootte de spelmaker de marge te vergroten tot twee doelpunten (3-1).

Na de doelwisseling speelde Nieuwerkerk met de wind in de rug. In het eerste gedeelte van de tweede helft kwamen de bezoekers niet in het stuk voor. Quick Boys hield de bal laag en wist met fraaie combinaties de tegenstander op eigen helft te houden. Toch viel uit het niets het doelpunt aan de andere kant. Een hoekschop van Nieuwerkerk, onnodig weggegeven door de defensie van de blauwwitten, luidde de aansluitingstreffer in. Bart Slob bracht een kwartier voor het einde de spanning terug in de wedstrijd (3-2). Niet veel later kroop Quick Boys door het oog van de naald toen doelman Kuipers een inzet van de Nieuwerkerkers op de lat zag belanden.
Namens de thuisploeg hadden Joey Ravensbergen en Thomas de Vries het duel kunnen beslissen. Desondanks kwam de overwinning van de Katwijkers niet meer in gevaar. In de achtste finales van het bekertoernooi zal Quick Boys aantreden tegen zaterdagtopklasser Scheveningen. De speeldatum van deze wedstrijd is dinsdag 15 december (20:00 uur).

Scoreverloop: ‘1 1-0 (El Osrouti), ’13 1-1 (El Kadi), ’30 2-1 (El Osrouti), ’37 3-1 (Sahadewsing) | RUST | ’75 3-2 (Slob)

Opstelling Quick Boys: Kuipers, Hoek, Ruijter, D. v.d. Plas, Ravensbergen, Aafjes (’75 Gillissen), J. v.d. Plas, A Cohen (c), El Osrouti, Thomas de Vries, Sahadewsing (’76 Driebergen)