Voorbeschouwing Quick Boys – Deltasport

Quick Boys is aan een ijzersterke serie bezig. De laatste zeven officiële wedstrijden werden in winst omgezet. De ploeg van trainer Jan Zoutman heeft zich afgelopen zaterdag geplaatst voor de achtste finales van het districtsbekertoernooi. Ook in de competitie is Quick Boys in de winning mood: de achterstand op koploper Noordwijk is teruggebracht tot één punt.
Aanstaande zaterdag is promovendus Deltasport te gast op sportpark Nieuw Zuid. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter T.R. Winkel. De inwoner van Leermens fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Haasnoot Wonen. Na afloop van de wedstrijd vindt het Rad van Sinterklaas plaats in het clubhuis. Klik HIER voor meer informatie over deze activiteit. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauwwitten tijdens de wedstrijd tegen Deltasport!

Algemeen
Sportvereniging Deltasport Vlaardingen komt voort uit een fusie tussen DSS’26 en V.V. Vlaardingen. Laatstgenoemde club werd op 1 april 1931 opgericht. Het eerste elftal wordt getraind door Ton Pattinama. De clubkleuren zijn rood en zwart. Deltasport werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Broekpolder.

Vorig seizoen
Vorig seizoen eindigde Deltasport als vierde in de eerste klasse B, een competitie waarin ook onder andere Sportlust’46 en Haaglandia speelden. Via de nacompetitie promoveerden de Vlaardingers alsnog ten koste van DFS en Geinoord.

Mutaties
Gedurende de overschrijvingsperiode versterkte Deltasport zich met Nagier Bonefacia (Sparta-amateurs), Derk-Jan Dupon (Smitshoek), Refino Ethnel (LMO), Mark Gaerthe (BCVB), Diego Liefden (Leonidas), Bryan Pereira (Heerjansdam), Lee-Quincy Cheuk-A-Lam (Alexandria’66), Thierry Seaw (FC Boshuizen) en Marruchen Zimmermans (Excelsior Maassluis).

Stand van zaken
Met zeven punten uit tien duels staat Deltasport momenteel op de voorlaatste plaats in de Hoofdklasse B. De formatie van trainer Pattinama won alleen van Sportlust’46 (3-1) en Heinenoord (2-1) en speelde gelijk tegen XerxesDZB (1-1). Met drie treffers zijn Levi Marengo en Joey van der Velden de clubtopscorers van de roodzwarten. 
Quick Boys heeft in een maand tijd de achterstand op koploper Noordwijk met zeven punten (!) teruggebracht tot slechts één punt. De blauwwitten willen de druk op de ketel houden en zijn er alles aan gelegen om de zevende competitiewinst op rij te boeken.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Jan Zoutman van Quick Boys kent weinig personele problemen. Alleen op de geblesseerde Philippe den Hartog en Pascal van der Plas kan de technische staf geen beroep doen. Gerard Aafjes is weer helemaal terug na een vervelende hoofdblessure. Verder is iedereen beschikbaar voor het duel met Deltasport.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Deltasport vier keer eerder tegenover elkaar. Opvallend genoeg wonnen de blauwwitten nog nooit van de Vlaardingers in competitieverband. Op 19 februari 2005 verloor Quick Boys op eigen veld met 0-2 van Deltasport. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi van West II. Toen wonnen de blauwwitten met ruime cijfers (5-0) dankzij treffers van Thom de Vries (2), Maarten Woudenberg, Philippe den Hartog en Jeroen Ketting.

Rondje langs de velden
Op de elfde speeldag in de Hoofdklasse B gaat koploper Noordwijk op bezoek bij ASWH. In Vlaardingen staat het duel tussen Zwaluwen en FC Rijnvogels op het programma. Heinenoord kruist de degens met Sportlust’46, terwijl Haaglandia te gast is bij Hoek. In Gouda speelt Jodan Boys tegen XerxesDZB. Tot slot staan Ter Leede en Spijkenisse tegenover elkaar op sportpark Rodemolen.

Programmablad
Deze week in het programmablad: Dennis van der Plas vertelt over zijn doorbraak bij het eerste elftal, kijkt terug op zijn eerste wedstrijden en heeft mooie ambities bij Quick Boys. ,,Als ik naar het totaalplaatje kijk, moet promotie dit jaar gewoon gaan lukken. We moeten zorgen dat we elke wedstrijd zo spelen als tegen FC Rijnvogels. Als we dat iedere wedstrijd kunnen opbrengen, zijn we op de goede weg,’’ aldus Dennis. 
Verder heeft Bart de Vreugd een column geschreven. In zijn bijdrage schrijft hij over de trotse aanvoerder Delano a Cohen. De gedreven middenvelder is inmiddels uitgegroeid tot een zeer belangrijke factor in het elftal.
Het programmablad is zaterdag te verkrijgen bij het toegangshek. Voor het geld hoef je het niet te laten: een programmablad kost slechts € 0,50. 

Parkeerinformatie en andere zaken
Klik HIER voor belangrijke wedstrijdinformatie inzake parkeren, stalling, toegang tot het sportpark, EHBO, etc. 

Geef een antwoord