Verslag Algemene Ledenvergadering (22 april)

Op vrijdag 22 april jl. vond de voorjaarsvergadering van onze vereniging plaats waarbij een kleine 60 leden acte de présence gaven.

Na vaststelling of zich alleen leden onder de aanwezigen bevinden opent voorzitter Henk-Jan van Maanen om 20:06 uur de vergadering met een inleiding, waarin hij o.a. aangeeft dat het spannend en druk is binnen de club. Er staat ons een spannende ontknoping van de competitie te wachten. Ook zijn de voorbereidingen van de Familiedagen in volle gang.

De aanwezige ereleden Wim Schaap, Jaap Paap en Jaap Sip worden in het bijzonder welkom geheten, waarna de berichten van verhindering ter kennisgeving worden aangenomen. Vervolgens wordt stilgestaan bij het overlijden van respectievelijk Buis Vooijs, Arie Hoek, Bas de Mol en Martin Haasnoot: een viertal leden en/of vrijwilligers van onze vereniging welke ons het afgelopen half jaar zijn ontvallen.

Na de opening worden de notulen van de najaarsledenvergadering van 13 november jl. goedgekeurd en vastgesteld.

Tijdens de bestuursmededelingen refereert de voorzitter naar de diverse activiteiten die hebben plaatsgevonden in onze vereniging: het Verjaardagsfeest op zaterdag 6 februari 2016, de benoeming van Nico van Duijvenvoorde tot coördinator Vrijwiliggerszaken en Koos Nijgh als voorzitter commissie Waarden en Normen en MVV (Maatschappelijk Verantwoord Verenigen). Ook feliciteert de voorzitter de eerste kampioen van onze vereniging: de E10. Maar er zijn meer kampioenen: Vrouwen 1, MC1, MC2, B7 en het 11e. En er volgen er nog meer. Een mooie oogst als je weet dat ook nog de C1, C5 en de C8 de bekerfinale hebben bereikt.

Overige zaken waar even bij stil wordt gestaan zijn de lunch met oud-spelers van de lichting ‘68-’69, de nieuwe overeenkomst met Kinderopvang Katwijk (KOK), het Supportershome en tot slot de schitterende opbrengst met de Oudejaarsborrel.

De voorzitter benoemt verder een aantal ontwikkelingen waar op dit moment achter de schermen hard aan gewerkt wordt.

Hierna wordt, m.b.v. een overzichtelijke presentatie, door penningmeester a.i. Cees Haasnoot een uitgebreide toelichting op de begroting 2016-2017 gegeven. Het voorstel m.b.t. de contributieverhoging wordt aan de leden voorgelegd. Er wordt uitleg gegeven waarom de contributies worden verhoogd. Een overgrote meerderheid van de aanwezige leden geeft hier goedkeuring voor.

Pieter Kuijt was voor deze ledenvergadering aftredend en herkiesbaar. Er hebben geen tegenkandidaten zich gemeld en daarom wordt hij onder applaus weer verkozen voor een nieuw bestuurstermijn.

Pieter van der Plas was voor deze ledenvergadering aftredend en niet herkiesbaar. De functie van secretaris wordt vacant. Het bestuur wordt met een functie Recreatievoetbal uitgebreid. De voorzitter geeft uitleg wat de reden is voor deze uitbreiding. Pieter van der Plas is voorgedragen om deze nieuwe functie te vervullen. Er hebben geen tegenkandidaten zich gemeld en daarom wordt hij onder applaus verkozen. Pieter van der Plas wordt tevens de nieuwe jeugdvoorzitter.

De leden van de commissie van Beroep worden voor een termijn van een jaar herkozen, waarbij de leden ook instemming verlenen om deze commissie met een vierde persoon i.c. Koos Nijgh uit te breiden.
Martin Haasnoot geeft een toelichting op de diverse commerciële activiteiten die de komende periode gaan komen. Het geeft aan hoe veelzijdig, infinitief en betrokken onze leden bij de club zijn.

Cees Haasnoot, bestuurslid voetbalzaken, doet vervolgens een kort verslag van de stand van zaken op voetbalgebied binnen alle geledingen van de club. Hierbij wordt inzicht gegeven over de ontwikkelingen rondom het eerste elftal, de jeugdopleiding en scheidsrechterzaken. Pieter van der Plas geeft in het kort uitleg over zijn doelstelling met het recreatievoetbal.

Aan het eind van de vergadering werd door enkele leden gebruik gemaakt van de rondvraag. Alle vragen werden afdoende door de voorzitter beantwoord waarmee de vergadering om 23:00 uur kon worden afgesloten met een dankwoord voor de inbreng.

Er kan worden terug gekeken op een vergadering die door alle aanwezigen als zeer prettig, positief en bovenal constructief werd ervaren, hetgeen het bestuur het vertrouwen geeft voor de toekomst.

Geef een antwoord