Quick Boys genomineerd voor Rinus Michels Award

De jeugdopleiding van Quick Boys is samen met USV Hercules uit Houten en Be Quick 1887 uit Groningen genomineerd voor de prestigieuze Rinus Michels Award.  Dit is een “Stimuleringsprijs voor Jeugdopleiding in het seizoen 2015 – 2016”.
Op vrijdag 6 mei 2016 wordt in het PEC Zwolle Stadion bekend gemaakt wie de uiteindelijke prijs in ontvangst mag nemen.
 
De Rinus Michels Award, genoemd naar de voetbaltrainer Rinus Michels, is een prijs die jaarlijks op initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer wordt uitgereikt. Het initiatief voor de prijs wordt door zowel beide trainersbonden van Nederland (de CBV en de VVON) als de KNVB ondersteund. Deze partijen selecteren de genomineerden. Op het nationale trainerscongres worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt.

De Rinus Michels Awards worden jaarlijks toegekend aan:

  • Coach van het jaar van het Nederlands betaald voetbal
  • Coach van het jaar van het Nederlands amateurvoetbal
  • Jeugdopleiding van het jaar van het Nederlands betaald voetbal
  • Jeugdopleiding van het jaar van het Nederlands amateurvoetbal
  • De Oeuvreprijs voor de trainer/coach op basis van diens totale oeuvre

De vakjury bepaalt de criteria en de wijze waarop gekozen wordt. Om te bepalen welke amateurjeugdopleiding de Rinus Michels Award wint, wordt een aantal relevante zaken meegewogen.

Het in juni 2013 ingezette nieuwe jeugdbeleid vervat in het Voetbal Technisch Opleiding Plan (VTOP) Quick Boys heeft de nodige investeringen en inspanning van veel mensen met zich meegebracht. Dan is de waardering van een vakjury doormiddel van een nominatie natuurlijk zeer stimulerend voor onze jeugdopleiding en alle mensen en spelers die daar actief zijn.

De jeugdopleiding neemt een belangrijke plaats in bij Quick Boys. Het doel is om uiteindelijk zo veel mogelijk spelers van de jeugdopleiding te laten doorstromen naar het eerste elftal. Het aantrekken van een technisch manager die zowel verantwoordelijk is voor de senioren- als juniorenselecties is daar een goed voorbeeld van. Verder vindt Quick Boys het belangrijk dat de jeugdelftallen op een hoog niveau spelen en dat alles professioneel is georganiseerd. Dat past bij de cultuur van onze club.

Geef een antwoord