Jaap van der Plas: "Dit mogen we eigenlijk niet meer weggeven!"

Komend seizoen begint Jaap van der Plas aan alweer zijn elfde seizoen op sportpark Nieuw Zuid. Voorafgaand aan de mogelijke kampioenswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen XerxesDZB sprak de webredactie met de 28-jarige routinier.

Het duurde even, maar een kleine maand geleden heb je bijgetekend voor een nieuw seizoen op Nieuw Zuid. Was het een lastige keuze?
Ja, het was voor mij wel een lastige keuze. Als speler wil je zoveel mogelijk minuten maken in het eerste elftal.
Wanneer dat dan niet het geval is, ga je twijfelen om naar een andere club te vertrekken waar je wellicht meer minuten kan maken. Maar ook daar heb je natuurlijk geen garantie.

Hoe vind je dit seizoen tot nog toe gaan? Wordt Quick Boys dan eindelijk weer eens kampioen?
Het gaat dit jaar uitstekend. De sfeer is goed in de groep en dat zie je terug op het veld. Alle puzzelstukjes passen in elkaar. Dat is mooi om te zien, ook als wisselspeler. En natuurlijk mag dit eigenlijk niet meer worden weggegeven!

Wat is voor komend seizoen je verwachting, mocht Quick Boys erin slagen promotie af te dwingen?
Daar denk ik eigenlijk nog helemaal niet over na. Dit jaar hebben we een aantal keer tegen Topklasseploegen gespeeld en zijn we gelijkwaardig tot beter geweest. De vraag is of je daar iets uit kan trekken. Volgend jaar dienen we ook weer van wedstrijd tot wedstrijd te leven, maar met de kwaliteiten die deze ploeg heeft en mogelijk met een aantal versterkingen kunnen er mooie dingen gaan gebeuren.

Het volledige interview met Jaap van der Plas is aanstaande zaterdag te lezen in het programmablad, dat voorafgaand aan de competitiewedstrijd tussen Quick Boys en XerxesDZB wordt verkocht. Hierin vertelt hij onder andere dat hij komend seizoen bijna bij een andere club had gespeeld, en onthult hij waar hij zijn carrière zal gaan beëindigen.


Geef een antwoord